2013. március 23., szombat

Rene Furterer Paris hair products

Újra a hajápolás területére evezünk, ezúttal egy számomra teljesen ismeretlen márkát próbáltam ki, nagyon kíváncsi voltam mit tudhat egy külföldön nagyon jó értékeléseket kapott termékcsalád.
A képen balról jobbra az alábbiak láthatóak:
VOLUMEA volumizing conditioner with natural carob extract - 30 ml
OKARA light activating conditioner with natural honey extract - 15 ml
OKARA UV&color protection radiance enhancing spray - 15 ml


A Rene Furterer márkáról röviden: 50 éves múlttal rendelkező exkluzív hajápolási termékeket gyártó cég. Az általuk megálmodott és megalkotott  'hair SPA' részeként esszenciális olajokkal látták el termékeiket melyek a fejbőrt és a hajat is egyaránt táplálják. A honlapjukon mindent részletesen leírnak a felhasznált növényekről, olajokról és még saját haj diagnosztizálást is végezhetünk, ha érdekel KATT IDE :) Jó sok időt töltöttem el én is az oldalon, mert bevallom soha életemben nem hallottam még az okara-ról, azt sem tudtam eszik-e vagy isszák, de az biztos volt hogy én a hajamra fogom kenni. Mint kiderült, eszik is :) lásd Wikipedia.

Mivel a termék felsorolásnál is látszik hogy mini kiszerelésem volt belőlük ezért nem tudok beszámolni a hosszan tartó alkalmazásuk eredményéről, de hogy mit tapasztaltam pár használat után azt lentebb olvashatjátok.

VOLUMEA volumizing conditioner with natural carob extract 
Igen, első kérdés: De mi az a carob? A honlapon szerencsére lehet keresni és még a válasz is meg van, a carob egy fafajta, melynek kivonatát használja a kozmetikai ipar, tartást ad a hajnak egészen a hajtövektől kezdve (részletesen ITT). Nekem ez a minta 4 használatra volt elég és ez lett a kedvencem a három termék közül. A csokis samponnal együtt használva volt olyan hogy 5 napig nem kellett hajat mosnom, mert nem zsírosodott, nem lapult le, fényes és illatos volt a hajam! Egyébként ez egy hajkondícionáló ahogy a neve is mutatja, de meglepően híg az állaga, vigyázni is kell vele nehogy kárba vesszen. Nagyon könnyű, selymes és fényes lett tőle a haja, az illata valamilyen virágra emlékeztet és sokáig érezhető is marad!

OKARA light activating conditioner with natural honey extract
Ez is egy hajkondícionáló és az okara is növényi eredetű, méghozzá a szójabab kivonata :)  szintén részletesen leírva a honlapon ITT. Mézet is tartalmaz, ennek köszönhetően fincsi édeskés az illata. Ez egy nagyon fura termék....annyira könnyű lett tőle a hajam hogy az már fura volt. Kicsit megregulázta a hullámaim is, abszolút rendezett frizurát varázsolt. Ettől viszont nem volt annyira szép fénye mint az előzőtől és nem is éreztem annyira a tápláló hatását. Nekem ez a kis minta 2 alkalomra volt elég, de ha valaki olyan terméket keres ami könnyebbé varázsolja az amúgy súlyos tömegű haját akkor ezt mindenképp ajánlom kipróbálni. 

OKARA UV&color protection radiance enhancing spray
Ez igazából egy festett hajra való termék de az UV védelemre minden hajtípusnak szüksége van. Így párszor kipróbáltam de amúgy anyunak ajándékoztam mert ő festi a haját és így legalább megláttuk mit tud. Kevés kell belőle így gazdaságos, már jópárszor használtuk és még mindig félig van. Érzetre könnyű viselet a hajon, nem nehezíti el fényes is lesz tőle. Festett hajon használva élénkíti a haj színét, tovább marad meg a frissen festett haj hatás. Nálam legjobban az illata talált be :) lehet hogy nyáron jól jönne majd az UV védelmi hatása is!

Magyarországon csak az iParfüméria webshopjában láttam eddig a Rene Furterer márkát, nézzétek meg a termékcsalád többi tagját is, mert vannak nagyon érdekesek köztük.

Ti próbáltátok már ezt a márkát? Használtok valami UV védő hajterméket? 

2 megjegyzés:

mrs__kovacs írta...

A volumizing conditioner-t használom most én is, sajna nekem is csak ilyen mintám van, és külön öröm, hogy szilikonmentes :]

Anett írta...

CRaPTRaSH: én az összetevő listát nem is néztem, de ha azt mondod szilikon mentes az tényleg plusz öröm!!! :)

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger