2013. március 6., szerda

L'oréal professionel série nature sampon - vélemény

Már írtam Nektek kb 2-3 hete egy hajápolással kapcsolatos posztot, ahol a "félmegoldásomról" olvashattatok. Itt említettem hogy a L'Oréal professzionális termékvonalán belül van egy naturálisabb irány is, ez a 'Série Nature' névre hallgat - most erről hoztam néhány gondolatot.
 A leírása szerint ez egy kakaóbab kivonatot tartalmazó sampon, mely életerőssé és dússá varázsolja a hajat. Ez alapvetően tehát egy dúsító sampon vékony szálú hajra tervezve, de az ilyenek engem sosem tartottak vissza a kipróbálástól, nekem ugyanis nem éppen ilyen a hajam. Amúgy is, egy kis dúsítás sosem árt! Nem tartalmaz sem szilikont sem pedig szulfátokat ami nagyon pozitív, ugyanakkor egy kis SLS azért van benne. Ez megint egyéni mérlegelésen múlik, kinek mi fér bele a természetes hajápolásba, nálam ez még a belefér kategória. Ha részletesen érdekel a sampon összetétele, akkor lesd meg a Krémmánián!
 Mivel előtte a maradék Syoss samponom próbáltam elfogyasztani, ezért volt dolga rendesen a természetes összetevőknek... már említettem végül mennyire nem bírta a fejbőröm a Syoss-t. (továbbra is sajnálom és nem értem, mindegy). Adott volt a lecke a L'Oréal-nak és közel két hét alatt meg is oldotta azt. A korpásodás (vagy fejbőrszárazság) szinte teljesen eltűnt, azért a hajszárítóval még vigyáznom kell mert néha érezhetően "túlszárítom" a hajam és ezzel a fejbőrt is. A hajam sosem volt még ennyire könnyű és könnyed de nem lapos! Mivel elég hosszú már a hajam így ha valami nem lapítja le akkor annak már nagyon tudok örülni, mert amúgy a saját súlya alatt is lelapul.
Nagyon kevés kell belőle, így biztosan sokáig fog tartani ez a flakon - ami amúgy 250 ml terméket tartalmaz. A használata után nagyon tisztának és könnyűnek érzem a hajam, nem nehezíti el a szálakat és nem lesz tőle száraz - szénaboglya hatás sem. Azért anti-frizznek nem nevezném, de jelentősen javít a helyzeten. Ahogy a lenti képen is láthatjátok, az állaga inkább zselésnek mondható, barna és kissé átlátszó, az illata pedig finom kakaós! Elégedett vagyok ezzel a samponnal nagyon, az összetevői számomra tökéletesek az illata pedig fantasztikus - csokiimádóknak kötelező :) Én az iparfumeria.hu oldalról rendeltem, amúgy csak fodrászszalonokban értékesíthető termék. Az ára 2250 Ft volt, ITT tudjátok megnézni ha Nektek is megtetszett. Egyébként van termékcsaládban hajpakolás is, az is biztos szuper.

Ti próbáltátok már ezt a terméket? Vagy esetleg más, természetes összetevőt tartalmazó sampont?

3 megjegyzés:

djkaty írta...

Hm, megnzéem magamnak, mostanában odavagyok a csokiillatú dolgokért :-)

Réka írta...

Nem próbáltam még, de ígéretesnek hangzik. Eddig sajnos minden szilikonmentes samponnál tapasztaltam a fejbőrszárazságot, viszont semmiképp nem akarok visszatérni a szilikonos termékekre, úgyhogy lehet beruházok rá, hátha :)

Anett írta...

djkaty: akkor ez biztosan tetszeni fog :)

Réka Réka P.: hát igen, sokat kell próbálkozni amíg megtaláljuk a legmegfelelőbb terméket az biztos! Próbálj meg egy szilikon mentes balzsamot amire rá van írva hogy a fejbőrbe is lehet masszírozni. Az Alverdés barackos azt hiszem ilyen. Hátha az megoldja a gondod :)

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger