2013. március 11., hétfő

Az 5 (+1) kedvenc ecsetem

Az egyik legjobb dolog ami a sminkelési tapasztalataimat illeti: felfedezni az ecsetek használatát!
Természetesen hajdanán én is aplikátorral kezdtem a sminkelést és nagy minőségi javulást hozott számomra a sminkekben az ecsetek használata. A nagyon "alap", olcsó darabokkal kezdtem az ismerkedést, melyek általában valami egyszerű palettához voltak mellékelve vagy eurós boltokban érhetőek el. Ezekben általában csalódtam, vagy egyáltalán nem voltak jók vagy pár használat után széthullottak darabokra. Aztán elkezdtem ismerkedni a drogériák adta lehetőségekkel, később pedig a tágabb interneten is szétnéztem. Ma már tudom hogy milyen ecsetekre van leginkább szükségem és szeretnék pár tippet adni kezdő ecset-vásárlók számára.
Először is, milyen kategóriájú ecsetet válasszunk?
  • (mindenki a saját igényeinek és pénztárcájának megfelelően válasszon, ez az elsődleges szempont, minden más amit itt olvasol az én véleményemet tükrözi)
  • a noname palettákhoz mellékelt icipici, kemény ecsetek kerülendők, mert csak félresikerült foltos smink lesz belőle. Ez a kedvünk is szegheti!
  • a drogériákban elérhető ecsetek (pl: Essence, Alverde, a Müller ecsetei) mind jók kezdésnek, sőt én évek óta elégedetten használom őket - egyet kivéve.... Ezeket én alap ecseteknek nevezném, jól kihasználhatóak és alacsony áruknak köszönhetően akár több darabot is megéri beszerezni belőlük. Nem utolsó szempont hogy kényelmesen beszerezhetők bármely drogériából.
  • közép kategóriás - általában interneten rendelhető ecsetek (Coastal Scents, Elf, MUA, L.A Colors, EcoTools, BYS, és az ebay nyújtotta komplett készletek) nálam a közép kategóriát képviselik. Szinte minden ecsetem ebbe a kategóriába tartozik és nagyon szeretem őket. A hétköznapi sminkeknél tökéletesen beváltak, kevés ecsetben csalódtam innen! Szeretem ha egy fajta ecsetből több is van otthon (így kb 2 hétre elegendő tiszta ecsetem van mosás után) a közép kategória kedvező árainak köszönhetően könnyű összehozni egy megfelelő darabszámú készletet :)
  • és vannak a felsőbb kategóriás (vagy profi) ecsetek melyeket szintén általában online érhetünk el (Sigma, Urban Decay, Real Techniques) vagy drogériákban/szakboltokban juthatunk hozzájuk (ArtDeco/Bősz ecset). Ezek a kívülről rendkívül impozáns, jól formatervezett ecsetek vagy készletek már a sminkelés új dimenzióját hozhatják el, persze sok múlik a technikán is. Én nem vitatom hogy egy jól megkomponált sminkhez elengedhetetlen egy jó eszköztár de én még nem érzem magamban azt az elsöprő késztetést hogy beruházzak rájuk. Nem mondom, azért nézelődni szoktam! :)

A fenti képen láthatjátok az 5 kedvenc ecsetem, melyek fentről lefelé az alábbiak:
  • ferde pirosító ecset a 18 darabos készletből - poszt róla ITT
  • kisebb méretű szemhéjpúder ecset az 5 darabos L.A Make up szettből,
  • lapos ecset a 6 darabos KIK-es cuki szettből,
  • Sigma travel E25 satírozó ecset,
  • Alverde ferde tusecset
Ferde pirosító ecset
Amíg nem volt nem is tudtam róla hogy egy ferde ecsettel mennyivel könnyebb szebben felvinni a pirosítót! Sokkal pontosabban lehet vele "célozni", hogy a termék a megfelelő helyre és megfelelő mennyiségben kerüljön fel. Csak por állagú termékekkel használom és mindig csak egy színnel, így nagy szükségét érzem még pár ilyen ferde pirosító ecsetnek hogy minden pirosítómhoz legyen egy :)
Kisebb méretű szemhéjpúder ecset
Én ezzel szoktam dolgozni a mozgó szemhéjon is, mert jól felveszi és felviszi a színt, de igazán a szem külső részén van nagy haszna. Könnyű vele szépen formázni a külső V-t egy sötétebb színnel, mert kellően hegyes a vége, nem olyan kerek mint például az Essence hasonló ecsete.
Lapos ecset
Itt is egy kisebb méretűt választottam kedvencnek, a szemformám miatt könnyebben tudok dolgozni egy kisebb ecsettel. Ez a KIK-es cukiság nagyon puha szőrű, még a legfinomabb krémes dolgot is könnyű vele felvinni. Általában Color Tattoo-hoz és egyéb krémes állagú termékhez használom, akkor is ha színként és akkor is ha alapként fog funkcionálni.
Satírozó ecset
A satírozó ecsetek közül a nagyobb, pufibb változatok a kedvenceim. Ezzel sokkal szebben lehet összedolgozni vagy éppen eldolgozni a színeket, és nem csak egy éles vonal marad utána.
Ferde tusecset
Ez megint egy olyan ecset amiből nem is tudtam hogy a ferde a legjobb egész addig míg nem próbáltam! Sokkal könnyebb vele szép vékony vonalat húzni, teljesen a szempillák tövébe! Sokkal jobban kézre áll mint a sima tusecset és nem bántja a pilláimat festés közben :)
És a +1?
Igen, jól látjátok, a kis fésűcske! Amit sokan teljesen haszontalan dolognak tartanak, én viszont nagyon szeretem és minden sminknél használom is. Hogy mire? Átfésülöm vele pillákat a spirál előtt: ezzel eltávolítom a pillákra hullott szemhéjpúdert és szépen el is igazgatom őket. Valamint a szemöldököm is át szoktam vele fésülni picit. Nyilván ilyen eszközből elég egy is egy embernek ezért nem szeretik sokan ha minden készletben van, de azért érdemes néha használatba venni őt is!

Neked melyik a kedvenc ecseted és miért?

4 megjegyzés:

Tiina A írta...


Have you already tried Naked Skin? http://www.shoptravelfood.blogspot.com/2013/03/make-it-glow.html

Bar- BeautySaleBlog írta...

.en is meg anno csak szivacsos applikatort hasznaltam, most mar tudom mennyit jelent egy jo ecset :)
Kedvencem meg mindig a Japonesque Travel brush set, kb masfel eve van meg, egy szala se hullott ki, a sok mosas utan is olyan mint ujkoraban. Egy igazan jo ecsetet venni, jo befektetes :)

Gabica írta...

Én már hónapok óta járok az Alverde tusecset után, de sehol nem találom :(:( te hol vetted? Én a Dm-ben keresgélem mindig, már voltam 4 különbözőben is, de egyikben sincs...sőt még csak nem is hallottak róla az eladók :D

Anett írta...

Bar: egyszer tuti beruházok egy komolyabb példányra is az biztos :)

Gabica: DM-ben vettem úgy egy éve, igazából mostanában is szoktam néha látni de nem mindenhol, és az akciós kosárkákban vannak, szóval lehet hogy kifutó termék. Kár lenne érte pedig mert nagyon jó :)

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger