2012. május 18., péntek

Kipróbáltam! - kávézaccos bőrradír

Bevallom soha életemben nem álltam neki otthon kotyvasztani semmilyen kencét, pakolást, bőrradírt, stb. Viszont mindig csodálattal néztem hogy mások milyen praktikus és olcsó házi "csodaszereket" használnak, amik ráadásul még hatásosnak is bizonyulnak. Rengeteg írást olvastam mostanában az otthon készíthető kencékről - mit mivel érdemes keverni - és végül a szerintem legegyszerűbbet választottam az első próbálkozáshoz, a kávézaccos bőrradírt. Egy jó bőrradírra amúgy is szükségem van, mert az elhalt hámsejtektől jó megszabadulni az önbarnítós testápoló miatt hogy ne legyek foltos. A kávé ezen felül jótékony hatással van a narancsbőrre is!

Nagyon szeretem a kávét szóval zacc mindig keletkezik otthon, már csak a hordozóanyagot kell megválasztani és indulhat is a radírozás. Nagy általánosságban mindenhol a tej vagy az olaj volt az ajánlott hozzá, de olvastam mézes vagy tusfürdővel kevert változatról is.Végül a tej mellett döntöttem de mint a később kiderült jól jön hozzá egy kis olaj is.

Amire szükség lesz:
  • kávézacc tetszőleges mennyiségben. Én egy két személyes kávényi mennyiséget kevertem be, ami a két lábamra bőven elég volt.
  • bögre (amit nem sajnálsz ha leesik), kanál a keveréshez
  • tetszőleges keverőanyag: tej, méz, olíva olaj, babaolaj, tusfürdő, testápoló stb. Én végül tej és babaolaj keverékét használtam.
A keverés folyamata....
Mint írtam az elején rendkívül egyszerű, a bögrébe beleteszed a zaccot és kicsit fellazítod, hogy jó porhanyós legyen. A tejet kicsit megmelegítettem mikróban (nem tudom miért...) majd lassan, kanalanként adagoltam a kávéhoz. Két evőkanál tej hozzáadása után kaptam a fenti képen látható állagú masszát. Mivel ez volt az első ilyen próbálkozásom így le kellett tesztelni hogy milyen érzés a használata. Kézfejen kipróbálva nagyon "karcos" érzés volt, így tettem még hozzá kb. 5-6 csepp babaolajat, így az állaga a következőképp alakult:
Jól látszik hogy már közelít a krémes állaghoz. Alaposan elkevertem benne az olajat és elmentem radírozni :)

Tapasztalatok...
  • ha nem elég krémes az állaga, akkor kellemetlen érzés lehet a radírozás. Célszerű kikísérletezni a bőrünknek megfelelő állagot.
  • finoman végezzük a radírozást, mert a pici kávészemcsék nagyon könnyen mikrosérüléseket okozhatnak a bőrön, ami jó táptalaj lehet a baktériumoknak. Ez egyébként minden bőrradírra igaz, nem csak erre :)
  • nem tudom milyen gyakorisággal kellene használni, de szerintem egy héten egyszer bőven elég, max. kétszer, attól függően hogy hol használod. Elképzelhetőnek tartom, hogy a lábakon én is kétszer fogom használni, míg máshol csak egyszer.
  • aki szereti a kávé illatát annak ez egy telitalálat lesz! Ugyan a kávézaccnak erősebb, kicsit égett illata van, nem olyan mint a lefőzött kávénak, de a babaolaj sokat finomított ezen.
  • Jól tettem hogy olajat is használtam a keverékhez és nem csak a "kaparó" érzés kiküszöbölése miatt hanem azért is mert hihetetlen puha és hidratált lett tőle a bőröm. Egyáltalán nem kellett utána hidratálnom.
  • Az olaj csúszik, és gyönyörűen rásimul a zuhanytálcára, így óvatosan mozgolódj a zuhanyzóban :)
 Ti használtok valamilyen házi bőrradírt vagy bármi más házi praktikát?

10 megjegyzés:

Csipkelány írta...

nekem is van, viszont én nem csináltam ilyen hígra. inkább darabos az enyém. mert úgyis csak leülepszik az aljára a zacc. amúgy szupi. szeretem :)

Anett írta...

Csipkelany: igen előtte át kellet kevernem újra mert lement minden az aljára. Te mivel keverted be?

SophiEl írta...

Már elég régóta tervezem kipróbálni, szinte biztos, hogy babaolajjal fogom. :) Kíváncsi vagyok a hatására.

Monic írta...

Ronda, de finom! :) Kávés radírozós szappanom van, azt nagyon szeretem, és szerintem még az a fránya narancsbőr is enyhült a combomon, amióta heti 1-2 alkalommal átradírozom magam vele. Jó ötlet az otthoni kotyvasztás, lehet, ki is próbálom.

Anett írta...

SophiEl: egy próbát mindenképp megér :)

Monic: igen, nem a legszebb látvány, de olyan finom kávé illat járta be az egész fürdőt utána! :)

Sophie írta...

Én az ilyet masszázs/babaolajjal szoktam készíteni és megy hozzá egy kis vanília aroma az illata miatt, meg egy kis fahéj a vérpezsdítő hatás miatt :)

Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Unknown írta...

Én olíva olajjal készítettem és szerintem elég havonta egyszer is. Csakúgy, mint a radírozás hiánya, a túlzásba vitt radírozás is rosszat tesz bőrünknek. Az olíva olaj fantasztikusan hidratál, több a hatóanyag benne, mint a babaolajban és nem kell sok belőle!

Akinek korpásodik vagy hullik a haja, nyugodtan használhatja a fejbőrére is. Maga a folyamat segít az elhalt hámsejtektől megszabadítani a fejbőrt, a koffein pedig élénkíti a vérkeringést, ami növekedésre serkenti a hajhagymákat. Az olíva olaj pedig csodákat tesz a hajjal! :)

Merci írta...

Jó ötletnek tűnik, tuti kipróbálom :))

Noémi írta...

Sziasztok!Amit én tudok ajánlani az is nagyon jó és imádom!Főleg azoknak ajánlom akinek rettenetes száraz a bőre!Durva barna cukor,szőlőmag olaj,(levendula aroma olaj 100%) Én több használatra készítem el!Nagyobb csatos üveg 1 literes...félig töltöm cukorral aztán olajjal jól ellepje és jöhet pár csepp levendula de 2 kanál mézet is tehetsz bele!Van úgy hogy kókusz olajból vagy olíva olajból készítem!Lényeg vegyi dolgokat mellőzöm!Bármely aromás olajat használhatsz,csak a lényeg,hogy bőrrel érintkezhessen!!!!

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger