2012. május 29., kedd

Kipróbáltam! - Frankening project

Már amikor megláttam az első róla készült posztot megláttam egyből előjöttek a régi szép emlékek, amikor még mindent mindennel összekevertem. Aztán az idő múlásával erről le is szoktam, mert a drogériák polcain egyre több és szebb árnyalat jelent meg, és igazán az általam kikevert lakkokkal sem voltam maradéktalanul elégedett. Most viszont újra nekiestem a műveletnek már csak a nosztalgia kedvéért is. Ez a projekt nem szól másról, mint otthon kikeverni a számunkra legmegfelelőbb árnyalatú körömlakkot különböző alapanyagok segítségével. Én maradtam annál a verziónál amit régen is követtem, hogy csak olyan anyagokat használok hozzá, ami otthon már megtalálható. 

Amire szükségünk lesz....
  • az ötlet, hogy milyen lakkot szeretnénk kikeverni
  • valami amiben próbakeverést lehet készíteni, én erre üres vitaminos ívet használtam, tudjátok amiből ki lehet nyomni őket :)
  • keveréshez (fogvájó), adagoláshoz (elvágott szívószál), mintázáshoz (papírzsepi) való kellékek
  • és persze a beáldozott lakkok
  • idő :)
 "Természetesen" a fehér lakk lemaradt a képről
Ahogy én csináltam...
Leterítettem a munkalapot régi újságokkal - biztos ami biztos alapon - majd minden kelléket a kezem ügyébe készítettem. A színválasztás egyértelmű volt, ugyanis nagyon rég óta szeretnék egy pasztell orgona lila lakkot, így kikészítettem az alapnak szánt fehér színt, hozzá kék és piros lakkokat, valamint egy kis lila pigmentet. Először csak "próbakeveréket" készítettem, ez azért hasznos mert így láthatjuk hogyan viselkednek egymással a különböző márkájú/állagú lakkok, és milyen színaránnyal érhetjük el a kívánt eredményt. Azt tapasztaltam hogy a kis mélyedésekben nagyon könnyű szép színt kikeverni, de az üvegben való tényleges alkotáshoz már sokkal több idő és energia szükséges.
 A színminták átalakulás közben
Ééés középen ott a végeredmény!
Végeredmény és tapasztalatok...
  • sűrű lakkokkal nagyon nehéz dolgozni, szenvedés volt összerázni a színeket, hurkapálcával próbáltam az üvegben kevergetni de úgy pedig sok lakk ragadt a pálcára
  • szórtam bele rendesen a lila pigmentből (és végül a türkizből is) de ez abszolút meg sem látszik rajta, sem üvegben sem pedig a körmökön
  • mivel a fehér alaplakkom elég sűrű volt így hígítottam egy kis átlátszó lakkal, az állaga nem lett túl jó,nehéz vele dolgozni
  • végeredményben jól szórakoztam vele, árnyalat nagyon tetszetősre sikeredett de nem ez lesz a kedvenc lakkom. 


Ti próbáltatok már otthon kikeverni valamilyen árnyalatot?

11 megjegyzés:

Nóra írta...

a színe nagyon szép lett,bár elhiszem hogy pepecselős meló volt! :)

Bellala írta...

Egy ilyen projekten agyalok én is már napok óta. Még középiskolában volt egy korszakom, amikor minden lakkomba csillámot kevertem :D

pipacs írta...

Nem tudom, de nekem meg sem fordul a fejemben, hogy otthon kutyuljak, annyi jó színt lehet kapni már. :)

edina (lakkomlakkom) írta...

Jaj már alig várom, hogy végre én is kikeverjek valamit!. :) Köszi szépen a tippeket!

Monic írta...

Ehhez nem lenne türelmem, inkább keresgélnék az üzletekben. Jó szórakozás, és ha sikerül eltalálni a megfelelő színt-állagot, akkor egyenesen felemelő érzés a végeredmény, de ebből az élményből azt hiszem, kimaradok :)

Anett írta...

Igazából úgy érzem szórakozásnak nagyon-nagyon jó volt, de maradok a hozzáértők által kevert színeknél :)

Melantha írta...

Én múltkor kevergettem, 4-5 féle új lakkom lett. igazándiból olyat használtam fel, ami alaphangon nem tetszett, vagy már besűrűsödött, vagy csak egyszerűen _annyira_ sok volt, hogy egy élet alatt sem használnám el.
így lett egy sötét fáradt orgonalilám, csillámokkal, egy közepes farmerkékem, egy feketém narancs és piros csillámokkal(bár ez majdnem olyan,mint a sötétbronz régi she lakkom), egy nagyon szép lemenő nappirosom, és egy kékeslilám. szeretem őket, bár a száradása nem az igazi.

Anett írta...

Melantha: hű, Te nagyon belecsaptál a mókába és ügyesebb is voltál mint én ezek szerint :) lehet hogy nekem se egy ezeréves sűrű lakkal kellett volna próbálkoznom :)

Thündérke írta...

Nagyon szép színt kevertél ki *-* nekem nincs ilyenre időőőőm :D

PAncsi írta...

Szép lett ez a szín!
Nekem nem lenne türelmem ehhez, akármennyire is egyedi lenne a körömlakk. Inkább választok a "kész" lakkokból :-)

Marcsi Kincsesládikája írta...

Nagyon szép ez a szín ;)

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger