2012. május 22., kedd

Türkizes fekete smink step-by-step

Nagyon hiányzott már nekem egy igazán sötét füstös szem, de hogy ne legyen olyan unalmas, így megint a türkiz színt hívtam segítségül. Egy rövid step-by-step formájában hoztam el.

1. Alapozd le a szemhéjad, most elárulom hogy a You rock! szemhéjalapot szoktam a szemöldökcsontra használni mert nagyon szép fénye van. Az alap után vigyél fel fekete szemceruzát az egész mozgó szemhéjra és kicsit fölé is, valamint egy kicsit világosabb alapszínt is érdemes ide tenni. Dolgozd össze őket az ujjaddal, alakítsd ki a smink formáját.

2. A mozgó szemhéjra tapogass fel fekete festéket, nekem nem volt matt feketém, így egy kis lila fényűt használtam. Az ecseten maradt festékkel hangsúlyozd az alsó szempillasort is.


3. Most jön a türkiz. Vidd fel a mélyítővonal fölé és satírozd össze a feketével, valamint hozd be a belső szemzugba és kicsit az alsó szempillasorhoz is. Az a lényeg hogy belül kicsit kontrasztosabb legyen, míg kívül legyen rendesen összedolgozva a két szín.


4. Dolgozd el az éleket egy világos kiemelőszínnel, különösen a szemed belső sarkánál, hogy "tiszta" legyen a tekinteted, és az alsó pillák alá lehullott fekete festéket is ezzel tudod lesöprögetni.



5. Végül formázd a szemöldököd, húzd ki az alsó és felső vízvonalad és hangsúlyozd jó erősen a szempilláid.







Mivel a smink szemhangsúlyos lett, ezért az arcom és a szám már nem emeltem ki nagyon, csak egy kevés színt adtam nekik egy barnás pirosítóval és egy ciklámen szájfénnyel.

Nem ígérem hogy a közeljövőben le fogok kattanni a türkizről, de igyekszem. Legközelebb remélem már valami zöld sminkkel fogok jelentkezni :) vagy legalább valami hasonlóval.

Remélem nem felejtettétek el hogy ma este lesz az Eurovíziós dalfesztivál elődöntője!

6 megjegyzés:

AA-dmin írta...

Jó ég, neked is megvan a Nivea mono...annyira imádom.

Anett írta...

Calo(z): igen, még tavaly hoztam emlékbe a tengerpartról :) én is nagyon szeretem! Olyan kis cuki, nem is költöztettem ki az eredeti lakhelyéről!

AA-dmin írta...

Én is a horvátoktól hozam. Jó emlékek fűznek hozzá.

Monic írta...

Az eurovíziós döntőt láttam, izgultam a Compact Discoért nagyon! :) Egyik-másik előadója kiverte nálam a biztosítékot, a 10 bejutóval sem értek egyet teljesen, no de ez az én véleményem.
A sminked most sötétebb, ami tök jó! A türkizzel sincs semmi baj, jól áll, használd bátran, én még nem unom! :D

Thündérke írta...

tetszik :) nekem se ártana már valami erősebb sminket feldobni :)

Anett írta...

Monic: én annak örülök hogy a Compact Disco és Jedward tesók bejutottak :)

Thündérke: köszi! Az az igazság hogy legszívesebben nappal is ilyenben mászkálnék mostanság :)

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger