2019. január 30., szerda

Minden, amit a "varázskrémről" tudni lehet - Bioderma sajtóeseményen jártunk!


A január nekem mindig a megnyugvás, "leeresztés" hónapja, véget értek az ünnepek, elkezdődött az új év, és jól bekeményített idén a tél is erre a hónapra. Minket sem került el a "szokásos" ovis megfázás valamint a téllel és a fűtési szezonnal járó egyéb kellemetlenségek sem. Ezért is örültem a Bioderma meghívásának, ahol többek között sok mindent megtudtam az atópiáról valamint a mese gyógyító erejéről.Mivel lehetett gyereket vinni, így Fannival együtt érkeztem, volt egy kis játszósarok nekik berendezve mindenféle játékkal és egy aranyos animátorral, aki szórakoztatta a kicsiket. Bár autóval érkeztünk, a lépésszámlálóm jóval többet mutatott nap végére mint az átlag, szóval gondolhatjátok, hogy nem ültünk tétlenül az eseményen :) Szerencsére a meseolvasásra be tudtam terelni Fannit a nagyterembe, és egész türelmesen végig is hallgatta - igaz a földön feküdve! Azóta minden este előkerül Topi meséje a könyvespolcról és a gyerekek örömmel kenegetik magukat fürdés után a "varázskrémmel".A sajtóeseményről röviden


Végy tíz csepp harmatcseppet, egy kis nyaláb napsugarat és egy eperízű puszi illatát. S kész is az a varázskrém, ami a kisgyermekek atópiás bőrbetegségeit enyhíti.

Dr. Kádár Annamária mesepszichológus meséjével segít a Bioderma, hogy a bőrszárazságban vagy a viszkető bőrbetegségekben szenvedő gyermekek testi-lelki egyensúlyukat visszanyerve egészségesebb életet élhessenek. 

A márka teltházas, “Téli varázslat” elnevezésű atópia-klubjában Dr. Csoma Zsanett gyermekbőrgyógyász, Dr. Kádár Annamária mesepszichológus és Kovács Patrícia színésznő várta a vendégeket, ugyanis a BIODERMA filozófiája, hogy ne csupán a bőrproblémák tüneteit, hanem a problémák okait is kezelni kell.

Dr. Csoma Zsanett, a Szegedi Tudományegyetem bőrgyógyászati klinikájának egyetemi docense hangsúlyozta, hogy a legnagyobb szervünk a bőr ápolása és gyógyítása mellett a megelőzésre is hangsúlyt kell fektetnünk. Tapasztalatai szerint a szülők által mesélt terápiás mesék rendkívül hasznosak a gyermekek gyógyulási folyamatai során, hiszen a bőrbetegségek esetében - ugyanúgy ahogy a mesékben - a főhős legyőzi a próbatételeket. Pont ugyanígy kell a gyerekeknek megküzdeni a nehezen viselhető viszketéssel és pirosodással járó atópiával. Munkája során tapasztalta, hogy a szülők egyre nyitottabbak akár a gyermekpszichológus bevonására is szükség esetén, de a szülő tehet a legtöbbet azért, hogy a gyerekek teste és lelke egyaránt egészséges legyen.

Dr. Kádár Annamária, több gyermekpszichológiai és meseterápiás könyv szerzője szerint a jó mesékben mindig ott a varázslat. A szülők sokszor kognitívan próbálják elmagyarázni a gyerekeknek, hogy a mumus nem létezik, vagy a krokodil nem tud felmászni a budapesti 8. emeleti lakásba, de el kell fogadjuk, hogy a gyerekeknél ez nem működik. Annamária és kislányai otthon “mumusűző varázs-spray” -t tartanak, így lányai biztonságban érzik magukat. Fontos, hogy a varázslat csak akkor működik, ha a szülő is belemegy a játékba és a gyermek korához illő varázsmese, népmese vagy kortársmese mellett életmesét is mond esténként.

Kovács Patrícia a Bioderma márka nagykövete hisz abban, hogy a szorongást mesével is lehet oldani és ezt személyes történetekkel is alátámasztotta. Többet között elmesélte, hogy kislánya a kullancs elleni oltástól egészen addig félt, míg egy remek mesekönyvből nem értette meg, hogy a szuri csak rövid ideig fáj, de utána hosszan kirándulhatnak együtt az erdőben. Patrícia esténként életmesét mond, ami Hanna aznapját idézi fel, ezáltal együtt újraélik, átbeszélik a napi történéseket és segítik a jó vagy a kellemetlenebb dolgok egészséges feldolgozását. 

A beszélgetést követően Patrícia felolvasta Topi és Kató történetét, amely mesét kifejezetten erre az alkalomra írt Dr. Kádár Annamária. Topi egy balettozó kiselefánt, akinek időnként nagyon viszketett a bőre, de Kató, a tündér elárulta neki, hogyan tud varázskrémet készíteni. Így Topi megtanulta, hogy a csilingelő nevetés és ölelés biztosan kell a gyógyuláshoz, de néha egy-egy sós könnycsepp is sokat használ. 

De, ami a legfontosabb, hogy szeretetből lehet a legjobb krémet készíteni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger