2018. július 17., kedd

3 dolog amit NE csinálj a strandon ha jót akarsz magadnak! | #momlife


A strandetikettről már számos irás született, amikben egészen hátborzongató történetek is napvilágot láttam. Szerencsére én ezeknek a tizedét sem tapasztaltam - biztos azért mert elég ritkán járunk strandra - de ahogy nőnek a gyerekek, valószinűleg a strandon töltött óráink száma is meg fog növekedni, ezzel együtt pedig a zavaró szokások száma is persze. Nézzük mik azok az idegesitő vagy szimplán csak zavaró dolgok, amiket mi felnőttek elkövetünk, vagy épp hagyjuk a gyermekünknek elkövetni.



1. A te játékod az én játékom

Nagyon szuper ha a gyerekek megtanulnak közösen játszani és megosztani egymással a játékaikat. De ez az osztozkodás a strandon töltött időre vonatkozik, és nem azt jelenti hogy akkor bátran le lehet nyúlni a másik játékát úgy kb örökre, ha már volt olyan "balga" hogy nem szedte össze maga után a homokban hagyott fürdőjátékot vagy épp homokozójátékot. Érdekes módon én azonnal észreveszem ha a gyerekem valami olyat hozott ki a homokból ami nem a miénk, és már viszem is vissza. Tavaly egyre többeknél láttam hogy ráirják a játékokra a gyerek nevét, mintha ez a "szemellenzős" szülőt érdekelné...hiszen mint mondtam, aki észre akarja venni hogy más játékát hozta el a gyerek az észre is fogja venni. Akit meg nem zavar ez, annak teljesen mindegy hogy Krumpli Ödön van ráirva éppen. 


2. Nyugodtan pisilj bele, vagy szaladj ki a partra

Khm... ez már nagyanyáink idejében is szemöldökhúzogatást érdemlő téma volt szerintem, manapság pedig mindenkinek egyértelműnek kellene lenni, hogy a pisit sem engedjük a vízbe. Most természetesen az élővizekről beszélek, medencében még nem hallottam ezt a mondatot. A szaladj ki a partra dolog már egyel jobb, bár a gyermek nyilván addig szalad amig a lába már nem ér a vizbe és már engedi is, szóval nem az igazi ez sem. Őszintén szólva nehéz jó megoldást találni egy éppen hogy szobatiszta, vagy épp kicsit figyelmetlen de maximálisan szobatiszta gyermek wc-zését illetően. Tavaly mikor voltunk a Balcsin, Szofi már szobatiszta volt, de még neccesen, vagyis annyira azért nem tudta még tartogatni. Úgy döntöttünk inkább visszük a partra a bilit is, minthogy az legyen hogy mire elmegyek vele a wc-re addigra hatszor összepisili magát, meg az egész környezetét is persze. Ezzel ő is biztonságban érezte magát, akkor még nem ült rá a nagy wc-re, és igy megúsztuk balesetek nélkül. Nem mondom hogy ez a tökéletes megoldás, mert hát körülöttünk is voltak emberek, akiknek nem tudom hogy milyen érzés volt hogy a mellettük lévő plédnél egy kisgyerek épp wc-zik, de esélytelen lett volna azt mondanom Szofinak hogy várj hozom a bilit és megyünk a felnőttwc-re. Meg aztán a pelenkát is ott cseréltem a pléden a kicsinek, szóval ezt a részét a dolognak elengedtem.

3. Ne hagyd őrizetlenül a gyereked!

Ez most nem csak azért fontos hogy ne vigye el senki, ez alap. De azért ha őszinték akarunk lenni vannak a gyerekeknek elég idegesitő szokásaik is. Mint például, mikor eszünk és beleáll egy idegen gyerek az arcunkba és látszik szegényen hogy ő is enne, de meg nem szólal, és nem is adhatok neki hiszen lehet hogy ő nem ehet olyat amit mi eszünk, és akkor még én leszek a bunkó hogy megetettem a gyerekét cukorral például. És te csak ülsz a plédeden és próbálod nem teljes odaadással élvezni a fagyidat amig az a szegény meg kinézi a szádból, és várod hogy jöjjön már a jó édes anyukája és elvigye, megpróbálja elmagyarázni neki hogy ilyet illetlenség csinálni. Aztán már a gyereked is elkezd kérdezősködni hogy minek jött ide az a kisfiú/kislány, mit néz rajtunk stb...stb...és a jól megérdemelt pihenőidődből csak egy magyarázkodós 10 perc lesz.

+1 less be, de ne leskelődj!

Figyeljünk oda egymásra a strandon is, szerencsére tavaly egy nagyon gyerekbarát strandon voltunk, ahol az egymás mellé letáborozott családok figyeltek némiképp egymásra. Mi egyik nap otthagytuk például a labdánkat a parton, másnap a mellettünk lévő család - akik megint mellénk telepedtek le - visszaadták, mert emlékeztek rá hogy nekünk volt egy ilyen labdánk. De ilyen apró figyelmesség az is hogy ha látod hogy az alvó gyerek lába kilóg a strandsátorból akkor nem kezdesz el üvölteni a haverjaidnak hogy hozzanak már még egy sört. 


Ti találkoztatok valamilyen idegesítő dologgal a strandon?


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger