2012. április 18., szerda

Balea magic summer önbarnító testápoló - teszt

Amikor elfogyott az önbarnítós testápolóm még a múlt héten (ősszel és télen keveset használtam, azért bírta ki tavaszig) nem sokat gondolkoztam azon hogy milyen márkával pótoljam. Csak az alverde ilyen termékét nézegettem még, de nem tudott elcsábítani, maradtam a jól bevált Balea-nál.

Balea magic summer önbarnítós testápoló
Bal oldalon az üres míg jobb oldalon a most vásárolt teli termék látható, a csomagolás árnyalatában látható eltérés szerintem annak köszönhető hogy az egyik üres, míg a másik nem. Tehát a csomagolás így első ránézésre nem változott tavaly óta. Igazából meg sem néztem a részletes leírást a hátoldalán - németül pedig nem tudok :) - így csak otthon vettem észre hogy ez normál és sötét bőrtípusra van. Viszont tavaly is ilyet használtam és nem volt semmi problémám az árnyalattal amit elértem vele, így nem gond!
Balea magic summer önbarnítós testápoló - leírás
Itt azért megjegyezném hogy valaki leírhatná nekem melyik gyümölcsnek van ilyen illata, mert azt inkább elkerülném. Köszönöm! Bár az illata még ennek a legelviselhetőbb azok közül amiket eddig próbáltam.

Bales summer magic önbarnítós testápoló - összetevők
És ami miatt nagyon szeretem ezt a krémet:
  • a legfontosabb szempont számomra hogy ne legyen "fullasztó" hatása, legyen a krém könnyed, könnyen eldolgozható, hamar felszívódó. Nem szeretem a nagyon nehéz krémeket, amiktől úgy érzem a bőröm nem levegőzik, mintha fóliázva lenne.
  • a második legfontosabb dolog, hogy ne legyek tőle sárga vagy foltos. Mivel ez egy könnyű, selymes krém így egy egészen kevés mennyiséget is szépen el lehet oszlatni és bedolgozni a bőrbe, így biztos nem lesz foltos az eredmény. Ha kellően vékony (olyan pont jó) mennyiséget viszünk fel akkor biztosan nem leszünk sárgák sem!
  • az elviselhető illat....direkt nem írtam azt hogy jó....Minden ilyen terméknek megvan a maga "jellegzetes" illata, ennek szerencsére nem olyan erős.
  • hidratál. Szerintem minden ilyen jellegű terméknél mindenkinek ki kell tapasztalnia hogyan működik a legjobban, milyen sűrűn kell alkalmazni ahhoz, hogy meglegyen a kívánt szín és a megfelelő hidratáltság is.
Hogyan használom?
  •  az alkalmazás megkezdése előtt 2 nappal epilálás (mindegy mivel, de utána kell egy nap pihenő a bőrnek)
  • egy nappal előtte radírozás, lehetőleg mindenhol ahol használni szeretnénk. Én egy sima radírozó tusfürdőt használok és egy szivacsot.
  • jöhet az önbarnítós testápoló, előtte babaolajjal bekenem a tenyerem és jól belemasszírozom, hogy ez a vékony "réteg" ne engedje beszívódni a testápolót, így elkerülhető hogy a harmadik napon a tenyerünk sárga legyen :) - én nem szeretem gumikesztyűben kenegetni magam....
  • három napig minden este vékony rétegben felviszem a testápolót és jól belemasszírozom a bőrbe, hogy ne hagyjon foltot a ruhán. Szerencsére ez a Balea könnyű krém, így nincs sok fáradság vele, valamint a harmadik napon is ugyanúgy beissza a bőr! Ez fontos, mert találkoztam olyan krémmel ami annyira zsíros volt hogy már a második napon szenvedtem vele.
  • A negyedik nap szünet, majd innentől kezdve már csak minden másnap használom és alkalmanként radírozok is.
Ti használtok valamilyen önbarnítós testápolót vagy esetleg önbarnítót? Melyik vált be leginkább?

    6 megjegyzés:

    Vikii írta...

    én is pont ilyet vettem... nagyon jó :)) tegnap végül is nem kentem be, mert már olyan barna voltam, hogy leálltam egy kicsit :DD

    Thündérke írta...

    Mennyibe kerül? :)

    Anett írta...

    Thündérke: 800 forint körül van ha jól emlékszem :)

    Monic írta...

    Nagyon hasznos volt nekem ez a bejegyzés, épp önbarnító vásárlásán gondolkodom. Ez a Balea nagyon jónak tűnik és az ára is teljesen rendben van.

    Hajnal írta...

    Én anno Dove-ot próbáltam, meg egyszer Johnson-osat. Mindkettő egy kalap.... khm. :) Szaga borzalom, foltos leszek, akárhogy radírozom magam, bár ennél lehet én voltam a béna. Meg nagyon sárgás színem lett tőle. De ezt lehet kipróbálom majd. :) Meggyőztél. :)

    Anett írta...

    Hajnal: a Dove-a nem emlékszem, de a Johnsons-ra igen, nagyon sárga lettem tőle. Ezt a Balea-t tényleg ajánlom, én is a hétvégén kezdtem el újra önbarnítózni :) Az a lényeg hogy ne használd minden nap mert akkor azért ezzel is lehet sárgulni, de ha 2-3 naponta kened csak akkor nem lesz gond :)

    Megjegyzés küldése

     

    Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger