2018. október 22., hétfő

A tegnapi ebéd újjászületése - Lasagne és ami utána van #kajamentőprojekt


Újabb tegnapi kaja újrahasznosítós poszt következik, remélem valakinek hasznára válik majd! Megint kicsit az olaszos vonalnál maradunk, az előző ilyen posztom ITT olvashatjátok. De akkor vágjunk is bele! 



Mi imádjuk az olaszos ételeket, minden jöhet ami paradicsomos, így nem csoda hogy a lasagne is nagyon sűrű vendég az asztalunkon. Párom feladata ennek elkészítése, ugyanis nagyon szeret vele pepecselni a konyhában, és van is egy bevált tuti receptje amitől nem szokott eltérni sosem. A recept nem saját, viszont tökéletes, de a mennyiségeket illetően nekünk nagyon sok, még ha két napig is esszük. Ebből adódóan mindig marad a raguból fagyasztásra is. Persze, lehetne felezni a mennyiségeket, de ha már az ember talál egy ilyen szuper finom receptet, és nekiáll elkészíteni, akkor miért ne lehetne belőle profitálni néhány nap/hét múlva is!


Szóval a lasagne receptje a StreetKitchen-ről van INNEN, és ez bizony úgy jó ahogy van! Jó, mondjuk mi vörösbort nem teszünk bele a gyerekek miatt, de anélkül is szuper finom a végeredmény! Fél kiló húsból azért gondolhatjátok mekkora mennyiség lesz, és ehhez jön még hozzá a tészta meg a besamel is, nekünk ez tényleg óriási mennyiség így együtt. De mivel a ragu annyira jó hogy megunhatatlan, ezért a maradékot mindig újra szoktam gondolni. Persze csak 'könnyedén' vagyis a tésztalakoma után valami más körítést kap. Persze, sokáig nekem is csak tésztával tudott létezni ez az olaszos ízvilág, de simán működik rizzsel, bulgurral, sőt amint látjátok és quinoa-val párosítottam. Szuper lett! 


Elismerem, egyik fénykép sem lett a legjobb, de már az asztaltól fordultam vissza mindkét esetben annyira ettem volna már őket. Nálunk a gyerekek is szeretik mindkét verziót, Szofi inkább a tésztásat, Fanni pedig inkább ezt quinoas verziót falta jobban. Az olaszos érzés semmit nem veszít abból hogy nem tésztával van tálalva. De ha mindenképp ragaszkodtok ahhoz a verzióhoz, akkor simán mehet pizzafeltétnek is akár!


Ti szeretitek a lasagne-t?
Anett

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger