2016. június 17., péntek

Weleda körömvirág kenőcs | Teszt


Ha van valami ami nagyon hasznos ha az otthoni "házipatika" részeként a szekrényünket lakja az a körömvirág kenőcs. Nekem mindig is volt egy a fürdőszobaszekrényben, amit sok helyzetben bátran alkalmaztam. Lássuk!



A körömvirág hatásai

A körömvirág az egyik legsokoldalúbb gyógynövényünk, virágzatából nem csak külsőleg használható szereket, hanem belsőleges alkalmazásúakat is készitenek. Bevethető olyan komolyabb problémák mérséklésére mint a visszérgyulladás, az ekcéma vagy épp bőrgyulladás esetén. Mivel kiváló hegesitő hatása van ezért a kisebb sebeket is lehet vele kenegetni.

Amire én használom az a rovarcsípések enyhitése, szépen visszahúzza a vörös duzzanatot és még a viszketést is mérsékli. Szofi mostanában elég sok csipést összeszedett, általában hangyáktól de nem kétlem hogy pók is volt közte...ez most a legjobb elfoglaltsága, hogy szerencsétleneket hajtja össze-vissza. Az ő csípéseire is szoktam belőle egy kicsit tenni, igazából nem olvastam sehol hogy gyermekeknél nem alkalmazható a körömvirág, meg hát van babáknak körömvirágos popsikrém is, szóval én nála is be szoktam vetni. És persze magamon is :) 


Amire még szeretem alkalmazni az a napégés, szépen regenerálja a bőrt, elmúlik tőle a húzódó-égő érzés, szépen hidratálja és nyugtatja a bőrt. 

Ezen kivül a kerti munkától meggyötört kezeim is vele gyógyulnak, bevallom nem gondoltam hogy egy kis kertészkedés igy haza tudja vágni a kezeimet, főképp a tenyerem, de a sok kézmosástól kiszáradt kacsóim is boldogok lesznek egy ilyen kis extra kényeztetéstől. Általában a kezemre csak akkor kenem fel telibe mikor van időm egy kis ejtőzésre mert kell neki egy kis idő mire felszivódik, hisz mégiscsak egy kenőcsről beszélünk, és nem szeretném hogy a következő kézmosás a lefolyóba száműzze ezt a finomságot.


A Weleda körömvirág kenőcs tulajdonságai

  • enyhe illatú, szinte alig észrevehető benne a gyógynövény illat, inkább tipikus kenőcs illata van
  • sűrű állagú, enyhén sárgás krém amit nehéz eloszlatni a bőrön, szépen finoman, hosszasan kell masszirozni hogy egy nagyobb bőrfelületet befedjen,
  • ehhez kapcsolódik hogy több idő kell neki felszivódni, hisz végtére is nem egy testápolóról vagy kézkrémről beszélünk, 
  • ha elég türelmesek voltunk és megvártuk mig beszivódik akkor egyáltalán nem lesz ragacsos utóérzete és nem hagy fényes réteget maga után valamint semmi zavaró illatot sem.
  • vigyázat! Világos ruhán foltot hagy, kisebb mennyiséggel nincs gond, de ha nagyobb adag kerül a szövetre akkor sárgás folt marad utána, persze mosással kijön nem kell aggódni.
Ha felkeltette az érdeklődéseteket ez a krém, akkor az Iparfümériánál tudjátok megvásárolni ezt a 25 grammos kiszerelést IDE kattintva.

Ti használtok körömvirág krémet?





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger