2014. január 6., hétfő

Micellás vizek a drogériából - és egy kis szövegértelmezés

Azt hiszem bátran kijelenthetjük hogy 2013 a micellás vizek éve volt és hol van még 2014!? Hát pont itt van, úgyhogy gyorsan meg is írom a véleményem a két legutóbbi micellás vízről amit kipróbáltam.
Szerintem azt is kijelenthetjük hogy amelyik márka ezidáig nem rukkolt elő a micellás vizével az jócskán lemaradt a történésekről, a piac ugyanis micelláris lázban ég! Legalább is én biztosan, ugyanis ha betévedek a drogériába akarva-akaratlanul is végignézem az arctisztító részleget, hátha akad valami újdonság e téren.

Azt hogy mi is a micella és mitől micellás a víz azt szerintem ne tőlem kérdezzétek, mert olvastam én mindenféle kolloidokról meg sejtmagokról amik szétválnak a buroktól meg ehhez hasonló tudományos dolgokat, de lényeg a lényeg hogy a micellás részecske magába zárja a szennyeződést amikor a bőrrel érintkezik. Ezt a rövid de velős magyarázatot a L'oreal vizének papírján olvastam :) még véletlenül sem magamtól raktam össze.
L'oreal skin perfection 3 in 1 purifying micellar solution
Ez egy 200 ml-es kiszerelésű termék, amit ha jól emlékszem akciósan vettem 999 Ft-ért, a teljes ára valahol 1300 Ft körül van. Ez mindenképpen kedvezőbb mint az internet-szerte híres Bioderma micellás vize, viszont nem is annyira hatékony szerintem. Az első problémám a csomagolásnál kezdődik, ez a szögletes forma elég kényelmetlen és nagyon kell vigyázni hogy a lyukon nehogy túl sok termék jöjjön ki. Nem elég épp csak benedvesíteni vele a vattakorongot, hanem fontos hogy jó vizes legyen, akkor működik igazán, különben csak szétkeni a festéket. Épp ezért nem túl gazdaságos, kb 3 hét alatt szinte teljesen elfogyasztottam, ami elég szomorú főleg ha azt nézzük hogy a Biodermából a 100 ml-es kiszerelést is közel eddig használtam. Arcra, szemre és szájra is használható - ahogy lényegében minden micellás víz, nem irritálta egyik részt sem szerencsére. Ami még furcsa volt nekem hogy a használata után nagyon sokáig megmaradt ez a vizes érzés az arcomon, valahogy nagyon sokára szívódott be vagy párolgott el a bőröm felszínéről. Ez nyáron még akár jó is lehet, de így a hűvösebb időben nem volt olyan kellemes érzés.

Van egy érdekes mondat a hátulján, ezt próbáljuk már meg együtt értelmezni mert lehet hogy én rosszul gondolom...
"...eltávolítja a smink és szennyeződések maradványait..."
Na most ha én hazaérek este a munkából akkor rajtam nem smink és szennyeződés maradvány van hanem konkrétan A SMINK és A SZENNYEZŐDÉSEK. Maradványról akkor beszélek ha már megtisztítottam az arcom/szemem valamivel, és esetlegesen még maradt rajta valami. Ezért használok néha arctisztítás után tonikot, mert az eltávolítja az esetlegesen fent maradt dolgokat is. Akkor most hogy is van ez?
Garnier micellás víz
Itt legalább a nevet nem bonyolították túl - minek is - micellás víz és kész. Szintén arcra, szemre és szájra is használható, ez viszont 400 ml-es kiszerelésű és a csomagolás szerint 200 alkalomra elegendő a termék. Árát tekintve 1200 Ft volt szintén akciósan, az alapára azt hiszem 1800 Ft körül van. A csomagolása felhasználóbarát, könnyen adagolható. Itt már nem kell tocsogósra itatni a vattakorongot, de azért figyelni kell rá hogy ne legyen túl száraz se. Meglátásom szerint hatékonyabb mint a L'oreal vize, ezzel sokkal hamarabb végzek a sminkeltávolítással, egyáltalán nem maszatolja a festéket, tényleg olyan mintha magába szippantaná a víz :) Hamar elillan a bőr felszínéről is, nem érzem úgy utána magam mintha arcot mostam volna csak épp törölközni felejtettem el.

Ti próbáltatok már micellás vizet? Melyik a kedvencetek?

Follow Szépség morzsák és egyéb gondolatok

7 megjegyzés:

Queen of my mistakes írta...

Még nem próbáltam, de annyi meggyőző tesztet láttam, hogy a Bioderma darabját mindenképpen ki szeretném próbálni majd.

Abigél írta...

Hááát, nekem elég épp csak nyirkosra áztatni a korongot a L'oreal micellás vizével. Nem is maszatol, ennek megfelelően nem is fogy el 3 hét alatt. Pont itt van mellettem, nekem 1/3 hiányzik és kereken 1 hónapja vettem. 7 napból 5x használom. 4 koronggal leszedem a sminkem (2 szemre, 2 arc többi részére). Utána minden alkalommal átmosom az arcomat langyos vízzel. :)

Anett írta...

Mea: erős kezdés lesz ha rögtön a legjobbat választod, de eddig nálam tény hogy az volt a leghatékonyabb :)

I made it! I love it! blog: örülök hogy neked bevált, nem vagyunk egyformák :)

Vincze Mariann írta...

Nálam a L'oreal sminklemosóként totális bukás, mert bár nem használok vízálló szempillaspirált, a vattakorongot szinte félig át kell áztatni vele és a festék felét így a pillákon hagyja! Arctisztításra viszont nagyon szeretem.
Nálam szemsminklemosásban eddig az Avon Extra Lasting Kétfázisú Sminklemosója viszi a pálmát! :)

Elíz írta...

Nem próbáltam még, de annyira nem is izgat :D

S. írta...

először én is a biodermáéval kezdtem, de a lorealnak nem tudtam ellenállni a megjelenéskor, mert szinte már mániákusan loreal mániában szenvedek minden téren :D kb semmi különbséget nem vettem észre. a nehezen mozduló sleek ink potomat is úgyanúgy keni szét mindkettő, azt a tus tartósságára írom. azt én sem vettem észre, hogy a lorealból több kéne egy vattakorongra.
valószínűleg a lorealt veszem újra, mert kb 3 hónapja használom, és még szerintem egy hónapig elég is lesz a maradék, és teljesen ugyanúgy teljesít, mint a bioderma, olcsóbb is, így nem kérdés. bár a bioderma nagy kiszerelése a tavaszi glamour napok óta boldogít, és szerintem addig ki is fogja bírni, lehet emiatt megérné újból amellett dönteni. dilemma :DDD

Ági írta...

Nemrég vettem meg én is. Eddig nekem tetszik. Készülök én is egy összehasonlító poszttal, csak én az Yves Rocher micellás vizével hasonlítom össze :)

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger