2018. október 11., csütörtök

Ami mindenkinek jól áll - Önbizalomba öltöztetve- Stílus és smink-tanácsadáson jártam!



Bevallom, elég magabiztosan eveztem a színek terén, már ami az öltözködésemet illeti. Különösebben sosem gondolkodtam el azon, hogy egy adott színárnyalat jól áll-e nekem vagy sem, mert ha felpróbáltam és tetszett, amit a tükör mutatott akkor megnyugodtam. Bátran kísérleteztem a színekkel, szinte kivétel nélkül mindet szeretem is. Így nagyon örültem mikor a Life&Beauty Önbizalomba öltöztetve csapatától meghívást kaptam egy stílus és smink-tanácsadásra.




Nagyon izgultam, kicsit tartottam is talán az eseménytől, hogy majd most jól kiderül rólam hogy mennyire tévúton jártam az öltözködésemben, és a kedvenc színeimet is hanyagolnom kéne, de itt ilyenről szó sem esett. Sőt! A tanácsadáson többször is elhangzott, hogy ha van egy szín amit nagyon szeretünk, és abban érezzük magunkat a legjobban, legmagabiztosabban, akkor bátran viseljük, még akkor is ha épp nem a mi szín típusunkba is tartozik. Ezzel engem már a beszélgetés elején megnyugtattak, hogy itt csak jó dolgok fognak velem történni, és tényleg a legjobbat fogják kihozni belőlem, abból, ami tényleg bennem van, és nem kell semmit "hozzám tenni".

Hogyan zajlott a tanácsadás?


Én egy csoportos alkalomra kaptam meghívást, de lehet jelentkezni egyéni tanácsadásra is. Mindkettőnek megvan a maga előnye, egy csoportos foglalkozáson például megismerheted a tiédtől eltérő szín típusokat is, hogy nekik mi áll jól és miért, ezen keresztül talán saját magadat is könnyebben tudod kielemezni. Vagy könnyebben adhatsz hasznos tanácsot a barátnőidnek! Egy szép szombati napon került sor a találkozóra, ami egy egész napos kikapcsolódást jelentett. Rajtam kívül még két hölgy vett részt rajta, teljesen különbözőek voltunk mi hárman, így jó kis beszélgetések alakultak ki, sok mindent megtudtunk egymásról.

Nagyon tetszett az a rész, ahol egy lapra felírt tulajdonságok közül kellett kiválasztanunk, hogy mi illik ránk, és mi az amit szeretnénk elérni. Én mindig is szerettem volna erősebbnek, határozottabbnak, keményebbnek tűnni, valószínűleg ezért van olyan sok fekete ruhadarab a szekrényemben, és egy hangsúlyos fekete szemüveg a fejemen. A tanácsadás során megtanultam, nem szükséges hollófeketébe öltöznöm ahhoz, hogy határozott legyen a megjelenésem. Ráadásul a feketének vannak különböző árnyalatai, például egy szép kékesfekete még sokkal jobban is állna nekem. De egy elegáns business look nagyon jól mutat padlizsán lilában, sőt egy szép sötétkékben is. Ezek a színek ráadásul minden típusnak jól tudnak állni, érdemes kipróbálni!



A színtanácsadás úgy zajlott hogy különböző színkendőket terítettek az arcomhoz közel a vállamra és megnéztük hogy mutatnak rajtam. Szinte az összes árnyalatra kitértünk, azokra fókuszálva amiket én különösen kedvelek, mint a kék és a lila. Én egyébként a tél típusba tartozom, de van az arcomnak egy kis meleg vonása, a bőröm az arcszéleknél kicsit sárgás, míg középen rózsaszínes. A szemem pedig nem a tipikus tél, mert a zöld mellett arany is van benne, szóval nem minden szín passzol hozzám a tél színeiből. Ezt már éreztem amúgy régebben csak nem tudtam az okát, nem tudtam megfogalmazni, pedig mikor ott ültem a tükör előtt és erről beszélgettünk teljesen egyértelműen látszott a dolog az arcomon. Nagyon jó volt egy hozzáértő személytől hallani, hogy pontosan miért is érzem magam "furán" ha teljesen télnek öltözöm. Az is kiderült, hogy nem feltétlenül jó választás nekem egy ilyen fekete szemüvegkeret, itt is érdemesebb lenne a lágyabb szürkés vagy épp padlizsán felé nyúlnom.



Beszélgettünk a testalkatokról is, megtudtam, hogy egész hosszú lábaim vannak a testemhez képest, ami nagyon szuper érzés volt, hiszen én is mint olyan sok nő, irreális elvárásokkal van a lábhosszát illetően. Szó volt arról is, hogy milyen szabású ruhák állnának nekem jól. Én körte alkat vagyok, vagyis a csípőm eléggé széles és ehhez egy vékonyabb felsőtest párosul, vagyis nem épp rám szabták a fast fashion ruhaüzletek kínálatát. Ezt azért is fontos volt tisztázni, mert nem is olyan sokára újra visszatérek a munka világába, és nagy valószínűséggel a régi munkahelyemen vissza kell térnem az elegánsabb vonalhoz. Egy jól megválasztott szoknyahossz egy trükkös cipőkialakítással és egy V-nyakkivágású blúzzal akár több centit is hozzáadhat a megjelenésemhez.

Milyen egy jó sminktanácsadás?


A nap része volt egy sminktanácsadás is, amiben az volt a szuper hogy mindenki a saját készletével alkothatott, és ahhoz szabottan kapott tanácsokat az oktatótól. Azt néztük meg, hogy az adott eszközeinkből hogyan tudjuk a számunkra legmegfelelőbb sminket elkészíteni, ami a mi igényeinkhez igazodik. Átvettük az alapokat is persze, hogy hogyan lehet például egy alapozót szépen felvinni, hogyan kell a szempillákat teljesen befesteni. És ha hiszitek ha nem, még én is kaptam nagyon hasznos tanácsokat, pedig pár sminkeléssel töltött év már a hátam mögött van.  Például a szemöldököm formáján is igazítanom kellett és a megrajzolása sem volt épp szerencsés számomra. Hajlamos vagyok "túlrajzolni", pedig a kevesebb néha több elve itt is érvényesül. Lehetett nyugodtan kérdezni is, a technikákat rajtunk is megmutatta az oktató, és még MAC termékeket is lehetett próbálgatni.



Összességében egy remek csajos napot töltöttem a Life&Beauty csapatával, nagyon sokat tanultam és sikerült igazán kikapcsolódnom. Szeretem az ilyen programokat, amik nem csak szórakoztatóak hanem tanulhatok is belőlük, fejlődhet a személyiségem és egy kicsit jobban megismerhetem önmagamat! A hétköznapokban is könnyen alkalmazható tudást szereztem a stílusos megjelenésről és remélem az ott hallottak eszembe jutnak majd akkor is, amikor visszatérek a munka világába!


Ti voltatok már ilyen stílus-tanácsadáson?
Anett

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger