2018. január 17., szerda

Szofi 3 éves lett!


Ma van Szofi harmadik szülinapja, valami elképesztő hogy rohan az idő! Hova lett az én kisbabám, az én kislányom, hiszen most épp egy nagylány néz vissza rám a nagy kerek szemeivel. Annyi mindenről beszámoltam már a blogon gyerektémában, és javarészt inkább a nehézségekről, igy most ez egy színtiszta ömlengős, dicsekvő, büszke poszt lesz róla!



Tudom hogy minden anya büszke a gyermekére, mindenkinek a sajátja a legszebb és legokosabb, igy biztos lesz a felsorolásban olyan amit más gyermeke már régen tud, sokkal jobban tud meg szebben tud, de ez nem baj. Minden gyerek más, más ütemben fejlődik, mások az erősségei, stb. Ime a 10 dolog amiért én nagyon büszke vagyok Szofira, amiket nagyon szeretek benne:


  1. Nagyon közvetlen és nyitott az emberek felé. Bárkihez bárhol oda mer menni és meg mer szólitani. Köszön mindenkinek, szólnom sem kell, felnőttnek és gyereknek egyaránt. Mindenkihez van egy-két (sok) kérdése is, hogy hivnak, hová mész, hol laksz, ezek a kedvenc kérdései, amit mindenki megkap.
  2. Ügyesen megtanult közlekedni. A járda végén megáll, megvár engem mig utolérem a babakocsival, nem megy le az útra. Az utca szélén közlekedik, ha jön az autó akkor félreáll (nálunk csak a főút mentén van járda, a kis utcákban nincs). Futóbiciklivel villámgyors, de a tekerős bicót is nagyon hamar megtanulta hajtani.
  3. Gyorsan tanul dalokat, meséket. Esténként már van hogy ő mesél az apukájának. Kinyitja a könyvet és fejből mondja a történetet. Sok dalt tud, már elég néhányszor elénekelnem neki és megtanulja. Szeret is nagyon énekelni, szeret saját szöveget kitalálni a dallamhoz. Igy elég érdekes dalok születtek például a kiskarácsonyra.... :)
  4. Imádja a kishúgát. Szeretgeti kezdettől fogva, mindenben szeretne részt venni vele kapcsolatban, legyen az kakis pelenka csere vagy épp fürdetés. Megeteti kanállal, mesél neki könyvből és tanitgatja is. "Látod Fanni ha nagylány leszel majd igy kell fognod a ceruzát"
  5. Egyedül jár wc-re, viszi a szűkítős fellépőt, felmászik, papírt tép és mindent elintéz egyedül is. Csak nagydolognál kéri a segítségem, vagyis elfogadja inkább, mert nem örül neki hogy azt még nem tudja egyedül.
  6. Gyakorlatilag mindenevő, van azért néhány - tényleg egészen kevés - étel amit nem szeret, de alapvetően mindenre rá lehet beszélni hogy legalább kóstolja meg. 
  7. Nemcsak az állatokat szereti nagyon hanem a növényeket is. Sosem bántotta sem a benti virágokat sem pedig a virágoskertben lévőket. Pedig többen mondták hogy ilyen kisgyerek mellett ne ültessek tulipánt mert úgyis leszedi, de semmi ilyesmi nem volt nálunk. Sőt! Locsolgatta őket, minden nap megnézte mennyit nőttek, volt hogy meg is simogatta a már kinyílt virágokat. De sosem bántotta.
  8. A boltban és a cukrászdában is feltalálja magát. Köszön mindenkinek, a boltban begyűjti amiért mentünk (na jó, azt is amiért nem....) aztán felpakolja a kasszához majd a szatyorba, és hozzáteszi "Tudom anya hogy csak kint szabad meginni az innivalót". A cukrászdában pedig kér magának egy télifagyit, megbeszéli a pultos nénivel hogy neki a cukorszórásos kell, és ha adnék neki pénzt tuti ki is fizetné magának.
  9. Az első néhány napon vagyunk túl az oviban mikor irom ezt a posztot, és gond nélkül vette az egészet. Nagyon szivesen megy, mindenben közreműködik legyen az reggelizés, torna óra vagy valami játék. Nagyon remélem hogy ez igy is marad :)
  10. Végül pedig amit a leginkább szeretek benne, hogy enyém, hogy van kiért sírnom és van kivel nevetnem, hogy mindig tanit nekem valami újat és tükröt tart elém, megmutatja a gyengeségeim és az erősségeim is. Ő igy tökéletes ahogy van!
Nagyon boldog szülinapot drága nagylányom!

3 megjegyzés:

Barta Veronika írta...

Boldog szülinapot szuperügyes nagylány! :)

Anett írta...

kisnagy kaland: köszönjük!

Kata írta...

Isten éltesse a nagylányt,az utolsó bekezdést mintha a számból vetted volna ki. :-)

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger