2014. március 20., csütörtök

Harc a pattanások ellen - Vichy Normaderm hyaluspot

Most kivételesen egy nem túl vidám témáról lesz szó a blogon, méghozzá a pattanásokról és hogy mivel próbálkozok leküzdeni őket. Először is fontos tisztázni hogy a bőröm nem kimondottan pattanásos, csak néha jelenik meg rajta egy-egy (amikor általában minden nőnek) és ezek a "durva" kategóriába sorolhatók az esetek többségében.
 Azért durvák, mert legtöbbször csak egy nagy, piros, fájó dudor jelenik meg rajtam, általában az arcom közepén - hát persze, hogy ott, ott a legszebb, nem? Szóval nem a hagyományos "kinyomós" pattanások kínoznak úgy 80%-ban, a maradék 20% pedig uncsi tinipati :)
De beszéljünk először az első kategóriáról!
Amikor piros, nagy és fáj...
Szerintem a többség tudja milyen is ez a típus, növekszik a bőr alatt, van hogy több mint egy hétig, aztán vagy nyomtalanul elmúlik vagy nem. Mivel ez a típus jellemző rám leginkább így erre kerestem gyógyírt a Vichy Normaderm Hyaluspot pattanáskezelőjével. Sajnos nem sokat kezd az ilyen típussal, a pirosságot szépen lehúzza és ezzel a duzzanatot is, de a bőr alatt ottmarad az a kisgömböc, aminek akár több hét is kell mire teljesen felszívódik. Legrosszabb esetben egy hónap múlva újra életre kel... Szóval a tünetek enyhítésére ez esetben jól működik, de maga a pattanás sajnos nem múlik el tőle hamarabb a bőr alatt.
Amikor újra tininek érzem magam...
Vagyis a jó öreg hagyományos pattanások jelennek meg rajtam, akkor már sokkal jobban muzsikál a pattanáskezelő is. A pirosságot és a duzzanatot szinte percek alatt elmulasztja és gyorsabban gyógyul tőle a seb is. Vagyis én akkor is kenem ha már megtörtént a baj és megszabadultam a pattanástól... Ezzel a módszerrel gyakorlatilag 2 nap alatt búcsút mondhatok az ilyen típusú pattanásoknak és még csak seb sem marad utánuk. Annyit még hozzá kell tenni hogy nagyon szárítja a bőrt, ezért nem ajánlom hogy egész arcon úgy használja bárki is mint mondjuk egy arckrémet. Én este szoktam felkenni és ha reggel úgy látom hogy nagyon kiszáradt a bőröm akkor visszahidratálom egy gyenge nappali krémmel. Nem kell félni, a pattanást ez nem érinti, szárad lefele szépen tovább!

Ha felkeltette az érdeklődésed és épp pattanáskezelőt keresel akkor kattints át a termék Krémmánia oldalára és nézd meg az összetevőket (elméletileg érzékeny bőrűeknek is ajánlott, de nem árt csekkolni). Ha pedig szeretnéd megvásárolni, akkor az Iparfüméria webshopjában megtalálhatod a többi problémás bőrre való Vichy termékkel együtt.

Ti is küzdötök időnként "durva" pattanásokkal? Vagy csak a tiniállapot fordul elő nálatok?

Follow Szépség morzsák és egyéb gondolatok

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Nagyjából én is ezt tudom róla elmondani,ha érdekel olvasd el:)
http://coralinevilag.blogspot.co.uk/2013/07/vichy-normaderm-hyaluspot.html

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger