2012. január 9., hétfő

Milyen pirosítót válasszak?

Igazából nehéz erre értelmes/hasznos választ adni mert nem egyformán bánunk a különböző állagú termékekkel (por/krém/hab) és más árnyalatokat kedvelünk. Én azt mondanám erre a kérdésre hogy vágjunk bele a közepébe, és addig kísérletezgessünk míg mi magunk ki nem tapasztaljuk melyik kivitel és milyen szín áll nekünk jól. Ha valakinek esetleg nincs kedve végigpróbálgatni a különböző termékeket, itt egy kis segítség nekem mik vannak és hogyan váltak be.

A "hagyományos" por állagú pirosító
NYX Blush - 06 Peach és Essence silky touch blush - 20 babydoll
Mondhatni amit mindenki ismer, és kb mindenki használ is. Vagy nem? Én régen kifejezetten irtóztam a pirosítóktól, egyszerűen sosem tudtam velük természetes hatást elérni (nem volt ecsetem hozzá) és rosszul választottam meg a színeket is. Ebből a fajtából van a legnagyobb választék a drogériák polcain, és egy pirosító ecsettel szerintem bárki üde pírt varázsolhat az arcára vele. Határozd meg az arcformád, és annak megfelelően vidd fel a bőrszínedhez leginkább passzoló árnyalatú pirosítót (arcforma tippek ITT). Zsíros bőrűeknek ez a típus ajánlott.
Nekem kettő por állagú termékem van és mindkettőt nagyon szeretem. Leggyakrabban a NYX Peach árnyalatát használom, mert annyira természetes hatású hogy nem lehet vele hibázni sem "túladagolni". Az Essence Babydoll árnyalata pedig egy igazi rózsaszín, szerencsére csillámmentes mindkét termék. De sajnos nem igazán tartósak, vagyis ha van alattuk alapozó akkor igen de önmagukban nem.
NYX Blush - 06 Peach és Essence silky touch blush - 20 babydoll
A krémpirosító
NYX Rouge creme blush - 05 Glow és Miss Rose glossy charm excellence blusher - 02

Jöttek-láttak-győztek is sok embernél, nekem is van kettő, egy sietős reggelre csak profiknak ajánlott. Precizitást igényel, vigyázni kell a felvitt mennyiséggel is. Viszont ha már gyakorlott az ember nagyon természetes hatást lehet vele elérni. Én az ujjammal viszem fel, szerintem így könnyebb bedolgozni a bőrbe. A finise kicsit fényes, ezért nem árt valamivel mattítani, vagy fixálni, de ezt terméke válogatja. Nekem a NYX krémpirosítója mindig igényli a mattítást, míg a Miss Rose nem igazán. Porpúderrel vagy másik pirosítóval fixálva rendkívül tartósak.
NYX Rouge creme blush - 05 Glow és Miss Rose glossy charm excellence blusher - 02

A hab állagú pirosító
Essence ballerina backstage blush soufflé - 01 prima ballerina
Jaj nagyon szeretem ezt a fajtát!!! Bár lenne belőlük nagyobb választék, ezen kívül eddig csak a Maybelline-nél láttam ilyen terméket. Könnyű vele dolgozni, szuperkönnyű az állaga tényleg mint a hab a tortán. Nálam ez a fajta is csak alapozón tartós, amúgy olyan közepes a kopási ideje. 
Essence ballerina backstage blush soufflé - 01 prima ballerina

Pirosító stick

Elf all over color stick - Pink lemonade

Vagyis a stiftes pirosító.   Praktikus a kiszerelése, kitekerhető és szerencsére visszafelé is működik. Az állaga elég kemény, mivel ez "all over color" vagyis nem csak pirosítóként, hanem rúzsként és szemfestékként is használható. Rúzsként már próbáltam, nagyon szárít, viszont pirosítóként tökéletes. Húzok egy rövidke csíkot az arcomra és az ujjammal eldolgozom.
Elf all over color stick - Pink lemonade

A zselés pirosító
Essence Vampire's love blush gelee - 01 Bloody mary 

A zselés állagának köszönhetően nagyon gyorsan megszárad ezért igyekezni kell az eldolgozással. Cserébe viszont nagyon tartós. Ezt ecsettel is el lehet dolgozni de nekem itt is jobban bevált a saját ujjam. 
Essence Vampire's love blush gelee - 01 Bloody mary

Ha választanom kellene a különböző típusok közül, talán a por állagút választanám mert sokkal egyszerűbb vele dolgozni szerintem, és egy világos/természetes árnyalattal nem lehet mellényúlni. De összességében mindegyiket szeretem, talán a zselést annyira nem mert kiemeli a bőrhibákat.



Nektek melyik típusú pirosító vált be leginkább?

3 megjegyzés:

Thündérke írta...

Igazából nekem csak por és egy habállagú van :) jelenleg szimpibb a hab :D de nekem mindegy :D imádom az összeset :)

Robin írta...

Jó kis bejegyzés lett! Nagyon tetszik a NYX krém és az elf stiftes pirosítója, viszont nekem eddig a por állagúak váltak be. :)

Biu írta...

Nekem a Miss rose és a backstage ballerina megvan, szeretem őket nagyon, van még por állagú Miss rose-om is (azokból kéne még szerezni mert nagyon jó) meg stiftes essence is van, a NYX és az Elf nagyon tetszik, de még nem mertem külföldről venni.

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger