2019. május 30., csütörtök

A legegyszerűbb és legfinomabb banános palacsinta avagy babacsinta!


Keresem, kutatom, kísérletezem az olyan recepteket, amik pofonegyszerűek, nagyon finomak, és némiképp diétásak is. Imádok sütni, bármilyen sütit, legyen az hagyományos, családi recept, vagy épp ilyen, reform finomság! Ez az én mindent beledobálok és finom lesz banános palacsintám, amit babapalacsintának is hívhatunk, vagy viccesen babacsintának!



Tényleg nagyon egyszerű, mert összeöntöd amit "gondolsz", nincs kőbe vésve hogy milyen sűrítőt használsz, milyen tejterméket használsz vagy épp teszel-e bele tojást, garantált hogy ha nem is elsőre, de második próbálkozásra bármilyen összetétellel tökéletes lesz. 

Íme az én verzióm:


  1. Előveszem a botmixert/merülőmixert/kézimixert ki hogy nevezi, és az edénykéjében elkezdem kimérni az összetevőket. Kevés koszos edénnyel jár a folyamat, ezt külön imádom benne!
  2. Én dupla adagot készítek mindig, vagyis ahány tojás annyi banán elvet követem. Tehát 2 banánhoz két egész tojást ütöttem fel, egyenesen az edénykébe. 
  3. Jöhet a sűrűje, amitől palacsintás lesz az egész. Én nem szeretem azt a verziót ahol csak tojás és banán van a tésztában, az nekem nagyon banános omlett... Ezért én mindig teszek bele valamilyen lisztet, most teljes kiőrlésűt használtam. Ebből kb 4 púpos evőkanálnyi kellett, de ennek a mennyiségét mindig fokozatosan növelem, menet közben látszik ugyanis, hogy mennyit vesz fel még a folyékony rész.
  4. Én tejjel is lazítom kicsit a tésztát, nálunk már mindkét gyermek fogyaszt tejterméket, szeretik is nagyon, így sima tejet használtam, de gondolom növényi tejjel is működhet, de amúgy el is hagyható (ezt próbáltam és jó volt úgy is)
  5. Mehet a mixelés! Pár perc alatt a kések szuper tésztát kevernek nekünk!




Én általában a tejet apránként adom hozzá, már a mixelés folyamatában, így egyértelműen látszik hogy mennyit vesz fel a tészta. De ha beleöntöm az egészet, akkor is korrigálható még a dolog utólag egy kis liszttel, nem kell pánikba esni, tényleg elronthatatlan.



Én szeretem, ha kicsik, de tömörek az így kapott palacsintáink, szóval kisebb adagokban, kettesével sütöm ki őket. Egy kis olajat teszek az első kör alá, utána már nem szükséges, nekem nem ragad le így. Beleöntöm egyenesen a serpenyőbe a masszát, nagyon picit rázogatom hogy elterüljön, de azért maradjon "magassága" is, és lassú tűzön szépen átsütöm mindkét oldalát. A fordításnál vigyázni kell, mert hajlamos a szakadásra, de mivel méretében kicsiket sütök, így ez nem jelent problémát nálam.


A banán miatt nagyon finom magában is, de simán pici fahéjjal megszórva is akár, vagy a hagyományos lekváros/kakaós formában is fogyasztható. Jó étvágyat!




Melyik palacsinta fajta a kedvencetek?
Anett

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger