2022. július 6., szerda

Nyári MUST HAVE darabok, amit vigyél magaddal a nyaralásra!

 

Sziasztok! Én már nagyon készülök a nyaralásra, mondhatni karácsony óta erre várok! Mivel nyáron amúgy is szeretem a kozmetikumaim átnézni és lecserélni, ahol kell (könnyedebb állagú, frissítő termékekre például) ezért elkezdtem összeírni egy listát, mik azok, amiket mindenképp szeretnék beszerezni a nyaralásra, és mik azok a termékek, amik már vannak itthon és nagyon szeretek nyáron használni.



Mivel nyáron úgy általában is - nemcsak nyaraláskor a vízparton - többet látszódik a bőrünk és nagyobb felületen is, ezért nagy hangsúlyt fektetek a bőrápolásra. Ezalatt nem csak a szokásos hidratálás - szőrtelenítés párost értem, hanem több más fronton is teszek azért, hogy a bőröm szebb, egészségesebb kinézetű legyen. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy az első és legfontosabb dolog a belső hidratálás, vagyis a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása, amit nagyon meghálál a bőrünk, és már néhány nap után látható eredménnyel is jár. A száraz bőr hámlik, fakó és fénytelen, irritációra hajlamos, könnyebben leég, és még számos más negatív hatással is jár, így nagyon megéri erre az alapdologra odafigyelni, és megszüntetni a bőrszárazságot. Ha még ezek után is marad száraz terület (jellemzően nálam ez a lábszáramon fordul elő) akkor először is jöhet egy kellemes, gyengéd hámlasztó, én imádom ezeket a szemcsés termékeket! Azok a kedvenceim, amik cukorszemcséket tartalmaznak, emellett többféle ápoló olajat is, így nemcsak hámlasztok, hanem egy lépésben intenzíven hidratálok is. Mindennapi használatra javaslom kisebb szemcséjű testradírt válassz, kíméletesebb a bőrhöz és ha rendszeresen használod nincs is szükség durvább dolgokra. Nagyon szeretem a Dove termékeit, vannak kifejezetten testradírjai is, de radírozós/hámlasztó tusfürdőkből is lehet náluk találni szuper dolgokat.



Ez volt tehát a felkészülés része, bár ha őszinte akarok lenni, akkor még egy kis önbarnítós testápolóval is rá szoktam gyúrni a nyárra. Tudom, nagyon megosztó termék, és tudom, a fehér bőr is szép, nekem is tetszik, és nincs is vele bajom, viszont amint beüt a nyár nekem hiányzik egy kis lágy barnaság. Amit egyébként napozással talán augusztusra tudnék összeszedni, de nem igazán szeretek csak úgy feküdni és napozni, egyrészt mert a bőröm nem is bírja, nagyon fehér és sok az anyajegyem is, valamint ha huzamosabb ideig vagyok a napon akkor szédülök is - napszúrás nélkül - valamint a gyermekeim nem is igazán hagyják, hogy én csak ott heverésszek a tűző napon. Szóval napozni nem igazán szoktam, de egy kellemes színt azért szeretek magamon, ezért önbarnítós testápolót szoktam használni. Eddig ami a leginkább bevált nekem, az a St. Tropez márka, amelynek minden terméke egyformán szuper, tényleg csak azt kell eldöntenünk, hogy a krém vagy a hab áll hozzánk közelebb, illetve hogy mennyire sötét végeredményt szeretnénk elérni. Minden másban egyformán szuperül teljesítenek a termékeik, illatban és tartósságban a legjobbak, a legtermészetesebb barnaságot eddig csak velük értem el, és a görögdinnyés illatú termékcsalád még nyáriasabb hangulatba kerít!



Amire még biztos szükségem lesz nyaraláskor:

  • Naptej: sok és jó minőségű! Sajnos a bőröm hamar megérzi, ha túl nehéz krémmel kenegetem, hajlamos vagyok a pattanásokra dekoltázs tájékon is így a nyári időszakban, ezért muszáj olyan napvédő terméket választanom, ami viszonylag könnyed állagú és könnyen kenhető. Emellett szeretem kombinálni napolajjal, aminek ugyan töredéke csak a hatékonysága, mint egy 50 faktoros krémnek, hiszen a legtöbb olaj SPF 6 csak, de nagyon szeretem ahogy fénylik tőle a bőröm a vízparton, ezért én pluszban olajat is szoktam felkenni, legalább ez is ad egy plusz védelmet. Önmagában maximum a lábamra teszek csak az olajból, ahogy fentebb is írtam, az a csekély védelem, amit nyújt maximum a lemenő nap fényéhez elegendő amúgy, de semmiképp sem strandoláshoz.
  • Napozás utáni testápoló: Szerencsére ebből is válogathatunk ma már kedvünkre, van spray és krém is ilyen termékekből, illetve személyes nagy kedvencem az aloe vera gél, amit szintén sok márkánál megtalálunk már. Az aloe vera jótékony hatásairól oldalakat lehetne írni, röviden összefoglalva én a 100% aloe gélben azt szeretem, hogy nagyon könnyed és nagyon gyorsan felszívódik, így a napozás során igénybevett bőröm nem kell hosszan masszírozni. Nagyon frissítő, felvitel után még hosszú ideig érzem a bőrömön a hűsítő hatását, az illata is kellemes, és hatékonyan zárja a bőrbe a nedvességet, a bőröm puha lesz utána és nem ragacsos. Mindenképp megéri beszerezni egy ilyen terméket, a természetes aloe vera ugyanis akár a gyermekek bőrén is alkalmazható és nem csak napégésre, de akár csípésekre is.
  • Borotva: a szőrtelenítés nyáron talán még inkább hangsúlyt kap az életünkben, én a nyaralásra sima kézi borotvát és elektromos borotvát (epilátorhoz van külön ilyen borotvafejem) is viszek. Az a taktikám, hogy frissen cserélek pengét az indulás előtt, így egészen biztosan gyorsan és alaposan tudok majd szőrteleníteni. Kézi borotvával kezdek, és utána ahogy látom hogy növekszik a szőr, úgy kezdem el használni a gépi borotvát, és másnap vagy harmadnap azzal tartom simán a bőrt. Nekem nem egyforma ütemben nőnek a szőrök a testem különböző területein, gyanítom nem vagyok ezzel egyedül, ezzel a módszerrel viszont sikerül őket közel azonos szinten tartanom, és mikor már érzem, hogy mindenhol szúr, akkor újra kézi borotvával megyek át a területeken. Régen gyantáztam, ami sokkal hatékonyabb volt, nem kellett ilyesmivel foglalkoznom egész nyaralás alatt, viszont tele voltam pöttyökkel, amik vörösek voltak és viszkettek is, és sajnos az évek múlásával ez a helyzet csak rosszabb lett, így leálltam a gyantával, de akinek bírja a bőre, annak inkább ezt a módszert javaslom. Sajnos az epilátorral is ugyan ez a bajom, így nálam az is felejtős. + TIPP: borotválkozás csak borotvagéllel, sokkal könnyebb, alaposabb lesz a végeredmény!
  • Kíméletes de hatékony arctisztító: ennek azért van kiemelt fontossága nálam, mert az egész napos naptej viselés az arcomnak nem tesz túl jót, zsírosodik és nagyon hamar elkezdek pattanásokat növeszteni, legyen bármennyire is jó a napvédő, amit az arcomra kenek. Ezért fontos, hogy a nap végén maradéktalanul eltávolítsam a bőrömről, és makulátlanul tiszta arccal töltsem a nap hátralevő részét, mikor már nincs szükség a fényvédelemre. Ezért használok egyrészt egy kíméletes, habzó arclemosót, ami lehet akár radírozós változat is, majd ez után gyengéd micellás vízzel is áttörlöm az arcom, és végezetül vízzel öblítek, így tényleg semmi nem marad ott, aminek nem kéne.

Ezeken felül természetesen kell egy finom, nyári illatú tusfürdő és persze egy kellemes parfüm is, normál testápoló, sampon és balzsam, valamint arcpermet, némi smink is a neszeszerembe, de ezek már abszolút a kellemes kiegészítői a nyári szépségápolási rutinomnak, amikre persze ugyan úgy szükség van nyaralás során is, de ha jók az alapok, akkor ezek már csak hab a tortán!

Megéri időben elkezdeni felkészíteni a bőrünket a nyaralásra, ehhez lesz segítség a Notino-n a nyári Black Friday, ahol július 12-18 között extra kedvezménnyel szerezhetjük be a nyári must have darabokat!


Te milyen kozmetikumokat viszel magaddal a nyaralásra?
Anett

*a bejegyzés a Notino webáruházzal együttműködésben készül.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger