2021. szeptember 28., kedd

A szem a lélek tükre - de mit mutat karikásan?

 

Sziasztok! Ma a szem körüli érzékeny terület ápolásáról szeretnék picit írni, kitérve arra is, hogy mennyire fontos az is, hogyan bánunk a szemünkkel a hétköznapokon, miket teszünk meg az egészségéért és egészséges kinézetéért. Mert mint tudjuk, a megelőzésen van a hangsúly, ezért a szuper szemkörnyékápolók mellett oda kell figyelni arra is, mit teszünk meg érte Mi magunk.



A szemünk problémái a szemkörnyékünkön is meglátszanak

Én azt vettem észre, hogy ha valami nem stimmel a szememmel, a látásommal, az bizony rövid időn belül meglátszik a szemkörnyékemen is. Szemüvegesként különösen fontos odafigyelnem már a legapróbb jelekre is, hogy a látásromlást minél inkább elkerüljem. Szerencsére az utóbbi években csak javulást tapasztaltam a látásomban, ami egyrészt a szüléseknek köszönhető - állítólag - szülésenként fél dioprtiát javul a szem. Elég szkeptikus voltam e tekintetben, de nálam bejött. Viszont ettől nem szabad magam "elbízni", és a nagycsaládos léthez is ez még kevés indok, így továbbra is odafigyelek arra, mit mikor és hogyan nézek. Ettől függetlenül sajnos engem sem kerülnek ám el a sokakat érintő problémák, a duzzadt szemhéj és a szem alatti táskák, a ráncokról már ne is beszéljünk. Ezek egy része persze a korral jár, el is fogadtam valamelyest, nem szándékozom magam alávetni semmi komolyabb kozmetikai kezelésnek, viszont igyekszem minden nap tenni valamit a szemkörnyékem friss és egészséges kinézetéért.


Mi okozza a problémát, és hogyan küzdök ellene?

Elsőként ami nálam nagyon gyakori, az a karikás szemek. Erre hajlamom is van, mert alapból nagyon vékony a bőr a szemem körül, így minden kis ér nagyon átlátszik, de erre pár lapáttal rátesz például a kivalvatlanság és a vízhiány. Erre a kettőre nagyon oda kell figyelnem, hiszen az alvás során regenerálódik az egész szervezetünk, nem mellesleg a súlyproblémák elkerülésében is nagy szerepe van a pihentető alvásnak. Ezért igyekszem minden nap minimum 8 órát aludni, még akkor is, ha amúgy szívem szerint éjfélig olvasgatnám a legújabb thrillert, amit a kezembe fogtam. De nem éri meg, hosszú távon pedig főleg nem, az esti monitor bámulásról pedig ne is beszéljünk. Ha van rá mód, este már bámuld a kijelzőt! Itt kapcsolódik nálam a szemüveg kérdése is, ami szintén nagyon fontos annak, aki hordja, viselj mindig a dioptriádnak megfelelő szemüveget, és kérj rá kékfény szűrő réteget, sokkal kellemesebb a szemnek, mint a sima lencse. Az is fontos, hogy minimum 2 évente cseréltesd le a lencséket, mert elhasználódnak. Ezek mind hunyorgáshoz, a szemünk megerőltetéséhez vezethetnek, ami melegágya a nemkívánt tüneteknek, főleg a ráncosodásnak. Amire még nagyon odafigyelek, azok a fényviszonyok. Nyáron a napszemüveg elengedhetetlen, a jó minőségű UV szűrős példányokra gondolok, a többi sajnos inkább árt, mint használ. Ez mellett is oda kell figyelni a fényviszonyokra, mindig legyen megfelelő a fény erőssége és minősége ha olvasol, vagy a kijelzőt nézed. Amennyiben pollen allergiával küzd az ember, szintén nagyon fontos, hogy nem szabad ezt félvállról venni, mert a tüsszögés mellett a szemirritáció is nagyon bosszantó és fájdalmas tud lenni. Mindenképp érdemes ilyen esetben orvoshoz fordulni, enyhébb esetben háziorvos is elegendő lehet, aki tud adni allergia elleni szemcseppet, és így elkerülhető a szem dörzsölése, viszketése. Ezek kiegészítéseként nekem sokat segít a műkönny is, amit nap közben bármikor bevethetek, ha úgy érzem száraz a szemem (ez nyáron az irodai légkondi miatt is gyakran előfordul) vagy fáradtnak érzem a látásom, ez jól felfrissíti.


Kívánságlistás kozmetikumok

Míg régen arra törekedtem, hogy legyen egy krémem, ami mindenre jó, ma már inkább célzottan válogatok kencéket az arcom egyes területeire. Főként szemkörnyékre, és azt vettem észre, megéri a külön gondoskodás ezen a területen (is), mert tényleg sokkal látványosabb hatást és eredményt tudunk elérni ezekkel a termékekkel. Amit én minden nap használok, és mindenkinek ajánlok, az a szemkörnyékápoló! Hasznos kis találmány, megéri megkeresni a számunkra legmegfelelőbbet. Szeretek ezen a téren is kísérletezni, persze vannak jól bevált nagyágyúk ebben is, de bátran lehet az olcsóbb, drogériás viszonylatban is keresgélni. Amit érdemes megnézni, azok az összetevők, ezek közül is keresni kell a hatóanyagokat, és kerülni a mesterséges dolgokat, az illatanyagról megoszlanak a vélemények, van aki bírja és szereti, van aki kerüli, ezt is érdemes magunknak kitapasztalni. A kedvenc termékeim a golyós szemkörnyékápolók, amik a kis fém golyónak köszönhetően még inkább frissítik a fáradt, megereszkedett területet. A Weleda Prick Pear hidratáló szemkörnyékápoló gél könnyed formulájával direkt a duzzadt területre lett kitalálva, hűsíti és frissíti a reggeli táskákat a szemünk alatt. Ez egy vegán termék és illatanyag mentes, nem mellesleg árban is nagyon baráti, 10 ml-es kiszerelésével egy igen gazdaságos terméknek mondanám. Bio fügekaktusz, frissítő bio uborka, valamint bio aloe vera gél kivonataival csökkenti a szem körüli fáradtság jeleit és megakadályozza a száraz bőr okozta ráncokat.




A másik kedvenc terméktípusom az a fullextrás szemkörnyékápoló krém, amiben aztán tényleg minden van, az "alap összetevők" mellett a furcsa, kimondhatatlan nevűek is, tudjátok! Ezeket én kifejezetten este szeretem használni, amikor nem zavar az, ha esetleg sokáig fényes, ragacsos marad az arcbőröm, és van elég idejük szépen beszívódni az értékes olajoknak, ápoló összetevőknek. Ezekből is vannak kifejezetetten jó minőségű és árban mégis kedvező termékek, meg persze kicsit extrábbak is, választék tehát van bőven, és azt javaslom kísérletezzetek velük nyugodtan! A legfullosabb ezek közül, amit még nem próbáltam, de a kívánságlistámon szerepel, az a Lancome Rénergie Yeux Multi-Lift szemkörnyékápoló, ami lágy textúrájával hatékonyan harcol az öregedés látható jelei ellen, és Multi-Tension technológiával erősíti a szemkörnyék érzékeny bőrét. A Rénergie termékcsaládban egyébként megtalálható nappali arckrém és szérum is, így egy komplett arcápolási rutint is fel lehet velük építeni.




Te milyen szemkörnyékápolót használsz?

Anett


*a bejegyzés a Notino webáruházzal együttműködésben készült.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger