2019. augusztus 6., kedd

Tudatos bőrápolás a vízparton | Ziaja napozó termékek


Aki egy kicsit is odafigyel a bőrápolásra tudja, a nyár a legveszélyesebb időszak a bőrünk szempontjából. De szerintem azok, akik ritkán "kenekednek" bármivel is, szintén tudják, hogy napsugárzás ellen védeni kell a bőrt, és még ők is fényvédőznek, sőt örömmel láttam idén a strandon, hogy a férfiak is kenik magukat naptejjel (és látszólag önként!). Szóval bőrünk védelmének fontossága javuló tendenciát mutat, és szerencsére egyre több szuper készítmény is a rendelkezésünkre áll, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének, és bőrének megfelelő védelmet.



Mi ezen a nyáron a Ziaja napvédő termékcsaládjával indultunk útnak a Balatonhoz, kiegészítve egy kis szúnyogcsípés enyhítésére szolgáló krémmel, mert hát a szúnyogok szerint harapnivalók vagyunk. Sajnos ma már nem lehet megúszni semmilyen szabadtéri programot sem szúnyogriasztó sem pedig szúnyogcsípést enyhítő csodakrém nélkül, nálam is mindig van a mamitatyimban, még ha játszótérre megyünk akkor is. Már nem számít a kis vérszívóknak a napszak, vagy hogy esett-e az eső előző nap, mindig és mindenhol ott vannak és minket bizony halomra is csípnek. Sajnos mindig megtalálják a rést a pajzson - vagyis azt a kis helyet, ahol nem fújtam be magunkat a riasztóval - és már csípnek is, és jöhet a napokig tartó vakarózás, a megduzzadt és elkapart csípések. Én már azonnal ahogy észreveszem a csípést, kenem is be a Ziaja szúnyogcsípést enyhítő krémjével. Ez a könnyed állagú gél azonnal enyhíti a bőrirritációt, az égő és viszkető érzést, megnyugtatja még a legkisebbek bőrét is (3 éves kortól ajánlott, kismamák is használhatják). Azt vettem észre, hogy a hosszan tartó hatás érdekében érdemes néha újrakenni, attól függően, hogy mennyire érzékeny a bőrünk a csípésekre, illetve gyermekek esetében sikerült-e megállnia a vakarózást. Nem mellesleg illatmentes, színezék és alkoholmentes termékről van szó, így én a gyerekekre is bátran rákentem, és semmilyen irritációt nem tapasztaltam a használatát követően.



Ami a fényvédelmet illeti, a Ziaja száraz olaj gél minden korosztály számára ideális lehet.
Színtelen, vízálló, gél állagú innovatív száraz olaj, széles spektrumú UVA és UVB védelemmel, 20-as fényvédő faktorral. Könnyű gél konzisztenciájának köszönhetően gyorsan és egyenletesen eloszlatható. Hamar beszívódik, nem hagy ragadós, csillogó réteget a bőrön, ezáltal megnehezíti a homok bőrre való tapadását. Bársonyos, kellemes érzést nyújt. Használható nedves és száraz bőrre egyaránt. Kompakt kiszerelésének köszönhetően ideális külföldi utazásokhoz is.

Szerencsére a nyaralásra már megvolt az alapszínünk, így a 20-as fényvédő faktort be mertem vállalni. Mert egyébként én a minél magasabb, annál jobb elvét vallom, már ami a faktorszámot illeti, és bár azt hallottam hogy az 50-es és a 30-as között igazából nem sok különbség van, én mégis a magasabbat választom mindig. E mellett is sikerült egy szép alapszínt összehozni, így kicsit bátrabban nyúltam a Ziaja száraz olaj gélhez, ami közepes védelmet ígér. A régről ismert ragacsos, tocsogós érzést vártam, mert hát olajról van szó, de ez szerencsére egyáltalán nem jellemző rá. Már felkenéskor is sokkal selymesebb és könnyedebb érzés, mint azok a régről ismert napolajok. Egyáltalán nem igényeltem utána az kézmosást például, nem maradt csúszós még a tenyerem sem. Az, hogy száraz olajról van szó, tehát már felkenéskor is plusz pont! Tényleg nagyon hamar beszívódik, és bár azt nem tudom mondani, hogy egyáltalán semmi homok nem ragad bele, de érezhetően sokkal kevésbé vonzza a koszt (a hajszálakat meg a törölközőszöszt) és a homokot, mint bármely másik naptej akár. Ja, és ha valami rád is ragad, könnyen lesöpörhető! A védelem elégnek bizonyult, nem pirult meg sem a vállam sem a dekoltázsom (én kentem belőle az orromra is, semmi gond nem volt vele ott sem), és még apa szerint is nagyon kellemes illata van!



Amiről viszont sokan elfeledkeznek az a napozás utáni bőrápolás, ami szerintem legalább olyan fontos, mint a fényvédelem. A nap és a víz nagyon igénybe veszi, kiszárítja a bőrt, különböző mértékű irritációt is okozhatnak, amit egy megfelelően kiválasztott napozás utáni hidratáló szépen tud kezelni. Én mindig használtam valamilyen bőrnyugtató terméket ilyen célra, szerencsére ezekből is egyre több verzió érhető el, idén a Ziaja napozás utáni testápoló tejét használtam, ami shea vajjal gazdagított, így extrán jól táplálja a bőrt. Az tetszik benne leginkább, hogy nem kell órákig kenegetni és várni hogy beszívódjon, van egy kicsi, friss illata is, és segít megtartani és elmélyíteni a nyár folyamán megszerzett barnaságot. Tudom, tudom, nem a szín a lényeg, és én sem szoktam direktbe kifeküdni napozni (mondjuk időm se lenne rá hogy ott heverésszek...) nem tartom egészségesnek, de ha már úgy alakult, hogy lebarnult a bőröm, akkor legalább óvjam és vigyázzak rá, hogy sokáig szép legyen. Amúgy ne gondoljatok valami sötétbarna árnyalatra, az én bőröm nehezen barnul, ezért is vigyázok rá annyira!




Nektek is ezt ajánlom, figyeljetek és vigyázzatok a bőrötökre (és a családotok bőrére is, különös figyelemmel a gyermekekre) nagyon fontos a fokozatosság, szoktassátok bőrötöket a naphoz már a tavaszi időszakban is, és a fényvédelmen kívül figyeljetek oda az utógondozásra is, a napbarnított bőr különleges ápolást igényel!


Ti milyen termékeket használtok nyáron?
Anett


*a bejegyzésben bemutatott termékeket tesztelésre kaptam.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger