2012. február 7., kedd

Színes alapok - pigmenthez és szemfestékhez egyaránt

Régen feleslegesnek éreztem az ilyen színes alapok használatát, mondván minek, egy szemhéjpúdernek legyen olyan színe a szememen mint ami a dobozban látható, és a krémes dolgok a szemhéjamon amúgy sem működtek túl jól. Aztán megismerkedtem a pigmentekkel amik igénylik a "tapadós" bázist, és az akkor használt NYX szemhéjalapozóm nem bizonyult elégnek hozzájuk. Persze az is megtartotta valamennyire ezt a finom port, de azért nem volt az igazi. Kezdetben sima szemceruzákat használtam e célra, már amelyik elég puha volt ahhoz hogy el lehessen satírozni és felépíteni rá a kívánt színt. Aztán jöttek a NYX Jumbo szemceruzái ami mondhatni erre lettek kitalálva, illetve a különböző krémes szemhéjfestékek. Valamint az Essence whoom-boom tuspalettája ami igazából rendeltetésszerű használatra alkalmatlannak bizonyult. 
Az már egy következő állomás volt, mikor a különböző színek alá más-más színű alapot tettem így játszva a színhatásokkal.
Együtt a csapat :)

A szemceruza
Erre mindenképp olyat válasszunk ami elég puha ahhoz hogy szépen el lehessen dolgozni, erre én az ujjam használtam mivel a bőrünk melegétől némiképp olvad egy kicsit a festék, egyenletesebb lesz az eldolgozása. Ez azért is fontos hogy a rá kerülő festék - legyen az pigment vagy hagyományos szemhéjpúder - meg tudjon rajta tapadni rendesen. Én szemceruzák közül a Golden rose fehér színű ceruzáját használtam erre a célra, de tényleg bármi megfelel csak elég krémes legyen.
Golden rose eyeliner - 312 white

Jumbó szemceruzák
Számos márka gyárt ilyen ceruzákat, amelyek akár önmagukban is megállják a helyüket és használhatjuk őket alapként is. Nekem NYX és Manhattan ceruzáim vannak és meg vagyok velük elégedve. A NYX ceruzákat önmagukban nem szoktam viselni míg a Manhattant igen. Ennek az az oka hogy míg az előbbi rendkívül krémes és a nap folyamán önmagában nekem meggyűrődik, addig az utóbbi márka ceruzája keményebb típusú és így jobban is tart. Ha valaki olyan ceruzát keres ami a szivárvány minden színében elérhető, jó minőségű akkor a NYX ceruzáit mindenképp ajánlom. A Milk árnyalat multifunkciós, intenzívebb lesz tőle a szín de az árnyalat nem módosul.
NYX JEP: 621-Hot pink, 617-Iced Mocha, 604-Milk és Manhattan-Golden Mauve

Krémes szemhéjfestékek
A krémes állagukból adódóan nagyon könnyű őket eldolgozni és nagyon szép fényt is adnak a szemfestékeknek. Én pont ezért szeretem őket alapként használni.
Essence Stay all day - Steel the show és Catrice Hidden world eyesoufflé - Yes, I wood!

Krémes tusok
Én a Whoom-boom tuspalettát használom erre a célra, de valószínűleg a zselés szemhéjtusok is megfelelnek rá, feltéve hogy nem szárad meg túl gyorsan (mert akkor nem tapad meg rajta semmi). Ebből a tuspalettából a fehér már teljesen használhatatlanra száradt, a többi szín még tartja magát. A zöldet csak zöld szemhéjpúder alá használom, a kéket viszont akár lila vagy rózsaszín alá is, attól függ milyen színt szeretnék kihozni belőle.
Essence whoom-boom tuspaletta

A próbához egy NYX Pearl mania pigmentet használtam, az alapok önmagukban és a pigmenttel a következő képen láthatóak:

Szerintem az első szakasz nagyon jól teljesített, még a sima fehér szemceruza is intenzív színhatást ért el, még a tuspaletta annyira nem, mondjuk már ez a három szín is kezdi megadni magát a fehérhez hasonlóan, és elég darabosan lehet csak felkenni. Ezt a lila pigmentet egyébkén mindig a Hot pink-el használom, mert nem lesz tőle olyan rikító lila, de azért mégis telt színt kapok.

Ti szoktatok színes alapokat használni?

2 megjegyzés:

Thündérke írta...

Én is szoktam színes alapokat használni :) érdekes színeket lehet kihozni belőlük :) Általában krémes szemhéjfestéteket vagy tusokat szoktam alkalmazni erre a célra :) de vágyom a Jumbó cerkákra is *-*

samelike írta...

Én most vettem meg a Catrice-tól amit te is (Yes I Wood), érdekes ez a habállagú szemfesték! Most próbálgatom, hogy mit is tud, de azt hiszem eddig tök hülye voltam hogy nem próbáltam ki és nem vettem! Tényleg jól megtartja a szemfestéket illetve olyan jó kis fényt ad neki! Én eddig azt hittem, hogy ezek a krémes festékek teljesen összegyűrődnek és megfolynak, de egész jól bírják a strapát. :D
Nekem nincs még nyx jumbom bár nagyon szeretnék (milk, sparkle nude, pots and pans), egyéb nyx termékekkel együtt... :D

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger