2018. május 23., szerda

Baba/mama bőrápolás természetesen


Nem fogok hazudni, nem is tudnék mert már irtam róla hogy a gyerekekkel szoktunk közösen pancsizni és ilyenkor bizony "befigyel" egy-két olyan fürdőtermék ami nem pont nekik lett kitalálva. Ezen a téren (is) picit engedékeny vagyok, igy a fürdőszobapolcunkon előfordul jópár szines-szagos gyerekpancsoltató, de ez nem azt jelenti hogy ne figyelnék oda a bőrükre. Ehhez kaptunk pár hónapja egy szuper babaápolási csomagot a Naturalisa-tól, most róluk lesz szó részletesen.


Először is nagyon köszönjük a szuper csomagot a Naturalisa-nak, amiben volt még egy finom gyümölcspüré is, ami éppenhogy megérte azt hogy egyben lefényképezzem az egészet mert Szofi rávetette magát. Ez a Holle bio gyümölcspüré nem tartalmaz tartósitószert, adalékanyagokat, sót és hozzáadott cukrot sem, csak és kizárólag fincsi gyümölcs, visszazárható tasakban - amit én különösen dijazok mert jól jön útközben. A Rosszcsont hapci teát együtt fogyasztottuk el Szofival, nem is érkezhetett volna jobbkor, hiszen pont nyakig benne voltunk a téli ovis bacikorszakban, erről ITT irtam részletesen, és ez a tea nagyban hozzájárult hogy jobb legyen a közérzetünk és kicsit több levegő jusson be az orrunkon... Szofi egyébként nem szereti különösebben a teákat - hacsak nem nyomom tele mézzel - de ezt szivesen megitta mert fűszeres aromája van a sok benne található gyógynövénynek köszönhetően. A fodormenta, kamilla, bodzavirágzat, hársfavirágzat, zsálya és kakukkfű keveréke nagyon izletes, nekem még méz nélkül is nagyon izlett. 

De akkor most lássuk ezeket a szuper babakozmetikumokat!


Naturalisa baba fürdetőkrém

Ez lett a kedvencem a három közül, máris elárulom hogy miért! Én rajongok a finom illatokért, nem kell annak átütőnek vagy 100 méterről érezhetőnek lenni, elég ha egy finom kis illat megfogja az orrom miközben használok egy kozmetikumot, és ez a babatermékeknél is igy van. Ez a fürdető pedig valami fantasztikus illattal rendelkezik! Persze 100%-ban természetes összetevőket tartalmaz és direkt az újszülöttek és kisbabák bőrére találták ki, viszont a benne lévő kakaóvajtól, szűz kókuszolajtól nomeg a levendulától valami mesés illata lesz! 

Összetevői:
  • Kakaóvaj – magas E-vitamin tartalma révén kiválóan védi, hidratálja és ápolja a bőrt, emellett bőrnyugtató és gyulladáscsökkentő hatású
  • Szűz kókuszolaj - Gazdag E-vitaminban, telítetlen zsírsavakban és antioxidánsokban, melyek nyugtatják és ápolják a bőrt. Antibakteriális hatású. Fantasztikusan finom kókusz illatú, mely csodássá teszi a bőrt.
  • Shea vaj - Gazdag A-, E-vitaminban, valamint magas az allantoin tartalma. Az allantoin elősegíti az új sejtek képződését, gyorsítja a sebgyógyulást és gyulladáscsökkentő és bőrvédő hatása is van.
  • Lysolecithin – Borostyánsárga színű, sűrű, mézszerű növényi emulgeálószer, a szójaolaj gyártásánál keletkezett Lecitin enzimekkel módosított változata. Segítségével elegyedik a fürdetőkrém a vízzel és nem úszik a víz tetején.
  • Édesmandula olaj - a mandulafa termésének magjából nyerik az olajat. Kimondottan ajánlott száraz és érzékeny bőr ápolására. Magas Omega-3 zsírsav, és antioxidáns hatású E-vitamin tartalmaz.
  • Levendula illóolaj - az egyik legrégebb óta használt gyógynövények egyike. Különlegesen lágy illatú, nyugtatja az idegrendszert, emellett gyulladáscsökkentő hatású és csökkenti az ekcéma tüneteit.

Maga a krém elég kemény, de egy kávéskanál segitségével könnyen kimérhető az egy adag, ami pont elég egy babakádba. Nagyon hamar felolvad a vizben, nem ül ki a tetejére, sőt a kád aljára sem tapad le, ez azért fontos mert ha már nagyobb gyerek használja aki feláll a kádban akkor sem kell attól tartani hogy emiatt elcsúszik. 1 éves korig elegendő ez a fürdetőkrém a babáknak, utána kiegészithető samponnal is akár. Nagyon finom puha tapintású lesz tőle a bőr - igen, én is kipróbáltam és imádtam! Érzékeny bőrre és ekcémára is lehet nyugodtan használni. Nem hagy ragacsos, csúszós érzetet a bőrön, az ápoló összetevők teljesen beszivódnak és pihepuhává varázsolnak.


Naturalisa finomitatlan ghánai shea vaj

Ez az a termék aminek mindenki táskájában ott lenne a helye, és nem csak a gyerekes anyukákra gondolok. Annyira sokrétűen használható, igazi multifunkciós termék. Lehet használni cserepes ajkakra, beszakadt körömágybőrre, pirosra dörzsölt orra, napégésre, horzsolásra és persze babapopsira és száraz bőrre is. Mi használjuk is rendesen, mégis alig fogyott belőle ezidáig, hiszen annyira kevés is elég belőle, ha kiveszek egy picit, nagyon hamar felolvad az ujjaim között és egészen nagy felületre is elég, igy még nagyon takarékos is. Egy vékony olajos réteget hagy a bőrön, aminek azért kell idő beszivódni, de ez engem egyáltalán nem zavart, főleg mikor a sok orrfújástól már majd' leszakadt az orrunk, igazi felüdülés volt neki ez a puhaság. Újszülött kortól használható ez is természetesen és mint fentebb irtam felnőttek is nagyon sokféleképpen hasznosithatják.


Naturalisa baba popsikrém

Ez a kis 14 ml-es kiszerelés egy megváltás a pelenkázótáskámnak, mindig ezt visszük magunkkal ha megyünk valahova mert tényleg nagyon kicsi és tényleg nagyon kevés is elég belőle. Ugyan az igaz rá mint amit a shea vajnál is irtam hogy egy picit kiveszek belőle, az ujjaim között felolvad és nagy terület lefedhető vele. E-vitaminnal és körömvirág olajjal és shea vajjal ápolja és védi a babák legérzékenyebb bőrfelületét, hatékonyan távol tartja a nedvességet a baba bőrétől, nem pöttyösödik ki tőle a pelenka alatt sem.  Ennek is van egy enyhe levendula illata amit én imádok és persze újszülött kortól használható ez is. Bevallom volt hogy Szofi tévedésből ezt kente az orrára - mert hogy imádja magát kenegetni - és természetesen ez sem csipte a náthás orrát, pedig fújtuk rendesen!

Nagyon köszönjük ezt az igazán hasznos csomagot a NaturaLisa-nak, igazán sokoldalú termékeket ismerhettünk meg a csajokkal :) Ha van kedvetek nézzetek körül a WEBSHOP-ban is, mert ezeken kivül is találtok még sok-sok haszos terméket és finomságokat is.


Ti használtok természetes kozmetikumokat?


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger