2012. szeptember 18., kedd

Himalaya Herbals kézkrémek - teszt

Egy jó ideje már Himalaya Herbals kézkrémet használok, először az Age Defying típust próbáltam ki, majd mikor az kifogyott váltottam a Nourishing-ra.
Egy igazán jó kézkrémet kerestem ami nagyon jól - és hosszú távon - hidratál, nem ragad és kellemes az illata is. Ezeknek a tulajdonságoknak nagyon fontos teljesülniük, mivel ezeket a típusú krémeket én a táskámban hordom hogy nap közben könnyen tudjak orvosolni a száraz kéz érzetét. 
  • Gyakran mosok kezet ezért fontos hogy hosszan tartó hidratálást nyújtson a krém,
  • Írok, gépelek, olvasok, eszek-iszok így szintén lényeges hogy gyorsan beszívja a bőröm és ne legyek ragacsos hosszú - kárbaveszett - percekig,
  • Emberek közt vagyok egész nap így egy finom illat sem hátrány :)
Az Age Defying krém a fentiek tükrében:
Az állagával nincs baj mert könnyű, gyorsan hasznosuló krémről van szó. Ragacsos érzetet sem hagy viszont van az a fura 'tapadós' érzésem tőle, tudjátok, mint mikor valami filmréteg vonja be a kezed (mint a filmtablettánál....). Ezt sem szeretem. Az illata nem igazán tetszik, olyan tipikus "öreges" illat. Nem tudom hogyan írhatnám le jobban, nem büdös, de a szomszéd néni jut róla eszembe.
Nem tudom mennyire harcolt az öregedés jelei ellen, szerencsére nincsenek a kezemen komolyabb ráncok, de azt elmondhatom hogy puhább lett tőle a bőröm. A 100% -ban növényi eredetű aktív hatóanyag tartalom nem keverendő össze a ténylegesen 100% natúr termékekkel!

Először azt hittem lejárt azért van ilyen fura illata, de ez a 2007 nem azt jelöli (legalább is remélem) hogy mikor gyártották. A matrica szerint a tubus tetején kell keresni a hónap-év információt: a tubus elején valóban van dátum, de kettő is, az egyik FEB12 a másik JAN15. A kérdésem már csak annyi, hogy akkor ez azt jelenti hogy 2012 februárjában készült és 2015 januárjáig őrzi meg a minőségét? Ha igen akkor megnyugodtam.
A Nourishing krém a fentiek tükrében...
Az állagáról és hatékonyságáról ugyanazt tudom mondani, ez is könnyű krém de azért ott marad utána a "tapadós" érzet. Viszont ennek határozottan kellemetlen az illata. Itt már tényleg arra gondoltam hogy biztos lejárt és kerestem a dátumot rajta. DEC11 és NOV14 van rajta így az előző következtetéssel élve ez még 2014-ig egy minőségi termék, persze ettől még megromolhatott.
És hogy milyen az illata? Odaégett fánk-olaj. Remélem el tudjátok képzelni hogy ez milyen kellemes és remélem azt is sejti mindenki hogy ez a krém már nem is került a táskám közelébe. Most már komolyan kíváncsi vagyok hogy minden kézkrémük ilyen büdös fura illatú-e, ezért ha ez elfogy mindenképp kipróbálok még egyet.


Ti próbáltatok már Himalaya Herbals kézkrémeket? Melyik fajtát? És milyen volt az illata? :)

3 megjegyzés:

Thündérke írta...

Húú, annyira nem győztek meg ezek az "illatok..." :D , örülök, hogy írtál róluk, így lekerülnek a képzeletbeli listámról... most Eveline-t használok, szerencsére nemsokára elfogy, nem nagyon hidratál, illata elmegy, de inkább hanyagolható az egész. Nem tudom, milyen kézkrémmel járnék jól ezek után...

Anett írta...

Thündérke: én lehet hamarosan visszatérek a Niva-hoz :)

dyna írta...

Én Neutrogena szimpatizáns vagyok, 6-7 éve használom és jobbat nem találtam nála. Mármint igen, a Clarins kézkréme is szuper, de majdnem 4 ezer forintot nem fogok kiadni érte. Emellett még a Lush Helping hands-e se volt rossz, de nagyon gyorsan elfogyott és az is jóval drágább, valamint még a sűrűbb verziójú Neutrogenánál is lassabban szívódik be.
A múlt héten rendeltem a BB krém shopból, kinéztem az új kézkencét, csak aztán annyi dolgot kellett a kosárba pakolni (6-an rendeltünk közösen) és mivel nem volt felírva a saját listámra, elfelejtettem. Dobozbontáskor döbbentem rá, h erről lemaradtam, de 1-2 hónap múlva mindenképp tesztelni szeretném.

Ez a két Himalaya termék pedig nem nyerte el a tetszésem, bár én magával a márkával sem vagyok kibékülve, sokan keverik ráadásul az Organic by Himalaya branddel, ami ezzel ellentétben tényleg kizárólag natúr összetevőjű termékeket forgalmaz. Aranyos a lelkesedésed, h veszel még egyet, h kiderüljék, mindegyiknek büdös-e az illata, én biztosan nem vállalnám be még egyszer pl. a fáradt olajszagot. :)

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger