2012. június 12., kedd

Ne égesd magad!

Most hogy itt a június részemről jöhetne már az igazi strandszezon, a kánikula meg minden ami ilyenkor kell, a "májusi eső aranyat ér" időszakot pedig köszönjük szépen finom volt! Igaz hogy az időm nagy részét négy fal között töltöm de amint lehetőségem adódik rá irány a vízpart, bármilyen, csak napozni lehessen és legjobb esetben strandolni is. Azt hiszem ideje lenne felkészülnöm az intenzív napozásra néhány fényvédő termékkel (és idén jó lenne napszemcsi is végre). Összeírtam hogy mik azok a termékek amiket minél előbb be kellene szerezni a biztonságos barnulás érdekében:

1. Naptej
Egy jó naptej...hát igen, ebben elég válogatós vagyok. Nagyon fontos szempont hogy ne legyen ragacsos! Az állaga könnyű legyen, gyorsan szívódjon be, ne kelljen hosszú perceket eltöltenem a dörzsölgetésével. Számomra praktikusabb ha szórófejes a kiszerelése mert így célirányosan odafújom a terméket ahová kell és pár mozdulattal eldolgozom és készen is vagyok. A másik fontos szempont hogy kellemes legyen az illata, találkoztam már olyan naptejjel amire az volt írva hogy illatanyag mentes, persze ez szép és jó de cserébe olyan fura műanyag szaga volt.
A legnagyobb kedvencem ez a Garnier naptej, a csomagolása kiváló, az oldalán lévő hullámoknak köszönhetően nagyon jól kézben lehet tartani, nem csúszkál. A szórófeje szépen teríti az anyagot, illata és állaga szuper.
A második nagy kedvencem a Hawaiian tropic termékek közül került ki, annak ellenére hogy ő nem pumpás viszont mindenért kárpótol ez az illat!
Tavaly kipróbáltam a Rossmann saját márkás termékei közül is egy naptejet ilyen pumpás változatban, lehet nem pont ez volt de mindegy is, a lényeg hogy egész jó volt, egyetlen problémám az volt vele hogy kicsit nehezen szívta be a bőröm, sokáig tartott rendesen eloszlatni. De ettől eltekintve jó szolgálatot tett nagyon :)

2. Hajvédő
Igen, ez kb a hajra való naptej szerintem :) A sok napozástól, vízben töltött időtől nagyon kiszárad a hajam (is) fénytelen és gubancosodásra hajlamos lesz. Eddig soha nem próbáltam még ilyen hajvédő termékeket de mostanában egyre több helyen olvasom hogy az UV sugarak a hajra is káros hatással vannak és mivel a bőröm védelme természetes, magától értetődő számomra így nem is értem hogy eddig a hajamra miért nem gondoltam! Ez idén máshogy lesz, ki is néztem pár jónak tűnő terméket.

Az első ilyen termék a Loreal solar sublime spray, ami szintén a szórófejes adagolója és a multifunkciós felhasználási lehetősége miatt tetszik. Multifunkciós, mert nemcsak napozás előtt/után hanem közben is használhatjuk! Ez azért is jó például mert ha a érzed a parton hogy a hajad a klóros/sós víz hatására száradás után sprőd (száraz, gubancos) lenne, nyugodtan befújhatod vele azon nyomban.
A másik amit szívesen kipróbálnék az a Kérastase soleil Huile Lacté napozás előtti permet. Ez egy kétfázisú termék, melynek olajos komponense védi a hajat a kiszáradástól.

3. Fényvédős ajakápoló
Ez is egy olyan termék kategória amit még sosem próbáltam pedig biztos nagyon hasznos ha az ajkak finom, vékony bőrét külön óvjuk a napsugaraktól. Én mindig csak az éppen használatban lévő ajakápolóm viszem magammal a strandra is, illetve az arcomra használt naptejből kerül az ajkakra is. Idén viszont lehet beruházok egy ilyen termékre.
Valahogy ha ajakápolóra gondolok egyből a Labello ugrik be, mondjuk ezer éve nem vettem már egy ajakápolót se mert annyi van itthon. Szerencsére a Labello-nak van fényvédőt tartalmazó terméke, így elő körben szerintem őt fogom becélozni.
 Az Annemarie Börlind termékek közül sem próbáltam még semmit, de eddig csak jót olvastam róluk, természetes alapanyagokkal dolgoznak, a termékek természetes nyersanyagokat tartalmaznak, mint a növényekből kinyert olajok, gyógynövény kivonatok. Nem lehet rossz egy ilyet az ajkunkra kenni!
Régen szerettem a bebe ajakápolókat is, hú jó sok fajta van már belőle is, így természetesen náluk is van direkt a napfényre fejlesztett változat is.

4. Napozás utáni ápoló
Imádom ezeket a termékeket! Nincs is jobb annál mint mikor egy egész napot a strandon tölt az ember, jól átforrósodik a bőre majd egy zuhany után jöhet a hűsítés! Két kedvencem van ebből a kategóriából, lehet hogy idén is közülük választok, de lehet hogy kipróbálok valami újat.


Az első számú kedvencem a Garnier napozás utáni frissítő hidratáló spray-e. Rendkívül könnyű az állaga ami nagyon fontos, mert az egész napos napozás után arra vágyok a legkevésbé, hogy nehéz krémeket masszírozzak az áthevült bőrömbe. A szórófejes kialakítás pedig csúcsszuper, pont oda és pont annyi termék kerül amennyi kell. Az illata nekem az aloe verára emlékeztet ami a kaktuszkivonatnak köszönhető szerintem.
A másik nagy kedvencem a Nivea Sun napozás utáni spray. Tényleg szuperül hűsít és a szórófejnek köszönhetően ezt is könnyű használni. Talán kicsit sűrűbb mint az előző termék, de cserébe nagyon jól hidratál.
 
Amit pedig már rég ki szeretnék próbálni az a Hawaiian Tropic after sun cooling gel, mert valahogy ha ránézek egyből elkap a jeges érzés ettől az érdekes zöld zselétől. Kiváncsi vagyok vajon élőben is így működik-e.

Hát ennyi lett volna a listám, lassan el kellene indulni bevásárolni is. Remélem nem hagytam ki semmilyen fontos dolgot (esetleg a szalmakalapot?)  de ha van valami javaslatotok szívesen fogadom.
Nektek milyen napozószerek váltak be?

3 megjegyzés:

PAncsi írta...

Nekem is vennem kell a hajamra valami védősprayt :-)
Testápolót még nem találtam olyat, ami napozás utáni és nekem elég lett volna - száraz a bőröm és napozás után is szükség van a táplálásra

Unknown írta...

Isteni az Avon c vitamios after sunja!

Anett írta...

PAncsi: én nagyon sokszor kenem magam naptejjel így nem lesz száraz a bőröm a nap végére, nekem ez a módszer bevált :)

Unknown: köszi a tippet, ez eszembe sem jutott! Olyan rég vásároltam már Avon termékeket hogy húú..idejét sem tudom :(

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger