2021. február 17., szerda

Ajánló | Trendi hajformázók! - De milyenek lehetnek élőben?

 

Sziasztok! Azt hiszem az egy alap érvényű igazság (legalábbis nagyon, nagyon sok nőre igaz) hogy akinek egyenes a haja az hullámosat szeretne, akinek meg hullámos az egyeneset akar. Viszont hullámos és hullámos között is óriási különbségek vannak, én már csak tudom, az enyém is hullámos, és állandó küzdelemben is állok vele. A mostani bejegyzésben mutatok pár ígéretesnek tűnő elektronikai kütyüt, amivel csodaszép hullámokat varázsolhatunk magunknak otthonunkban, gyorsan!Hullámos, de milyen?

Az én hajam nagyon hullámos, ha semmilyen formázást nem végzek rajta hajmosás után, akkor amolyan "beach waves" vagyis a "most jöttem a strandról" kinézete van. Tudjátok, nagyon apró, sűrű kis hullámok vannak benne a tövétől egészen a hajvégekig. Azt hiszem kimondhatjuk azt is, hogy nehezen kezelhető, mert nehéz kifésülni, elég vastag szálú is ahhoz, hogy könnyedén formázható legyen, szóval küzdök vele bármelyik irányba is induljak a hajformázással (egyenes vagy loknis legyen?) Az első dolog amire nagyon oda kell figyelni mindenkinek, az a hővédelem. Bármilyen hajformázási módot is válassz, gondoskodnod kell a hajszálak védelméről a megfelelő hővédő termék alkalmazásával. Én már a hajszárítás fázisában is ajánlanám ezt alkalmazni (én sajnos van hogy elfelejtem, khm...) de tényleg megéri rá odafigyelni, időt szánni, mert a hajunk meghálálja. Amióta ilyen terméket is használok a hajamra, sokkal puhább, kevésbé törik, és még a kifésülését is megkönnyítem ezáltal. 


Nekem egy hagyományos kúpos hajsütővas van itthon, amit előszeretettel alkalmazok is, mert tényleg nagyon szép, egyforma loknis hullámokat lehet vele készíteni. Ennél az eszköznél nagyon fontos, hogy csakis teljesen száraz és tiszta hajon alkalmazzuk (bár szerintem ez minden hőkezeléssel járó formázás esetén elengedhetetlen). Az én példányomon lehet állítani a hőfokot, ami azért jó, mert a különböző hajtípusoknak más és más hőfok a megfelelő. Az én viszonylag erős szálú és enyhén hullámos hajamra 180-190 fok között szoktam beállítani a hőfokot, ennél alacsonyabb ugyanis nem "fogja meg" a hullámokat, vagy ha be is loknisodik, nagyon hamar kirúgja magát. Ez a hőfok elsőre soknak tűnhet, de higgyétek el nem ezzel estem neki a hajamnak elsőre, hanem alkalomról alkalomra egyre emeltem a hőfokot, vagyis kitapasztaltam mennyire meleg szükséges ahhoz, hogy tartósan formázzam a tincseim. A másik fontos dolog a tincsek vastagsága, nem mindegy ugyanis, hogy ezen a viszonylag magas hőfokon mekkora mennyiségű hajat formázunk. Hiszen 10 szál haj esetén akár szénné is égethetjük őket, főleg ha nagyon sokáig feltekerve hagyjuk a vason, ezért egy kisebb/ átlagos tincset kell mindig befogni és egyszerre megformázni. Végül pedig a tekerés iránya is nagyon fontos, az arcunknál ugyanis mindig hátrafelé kell tekerni, vagyis el / távolabb az arcunktól, akkor fogja szépen hangsúlyozni, keretezni az arcunkat, szebb lesz az esése és természetesebbnek is hat. És ha már a természetességnél tartunk, én mindig csak az alsó kétharmadát göndörítem a hajamnak, ezt úgy lehet szabályozni, hogy nem tekered fel végig az egész tincset, hanem megállsz a fül vonalában. A végén pedig az ujjaimmal kicsit széthúzgálom a loknikat, hogy még természetesebb legyen a végeredmény.

Ezt az eszközt bátran ajánlom a kezdőknek is, mert nagyon könnyen meg lehet tanulni a használatát, és ha betartod a fentebb leírtakat, akkor sérülés mentesen tudsz egy szép, egységes, loknis frizurát alkotni magadnak.Ez a Philips StyleCare Glam kúpos hajsütővas tényleg minden igénynek megfelel, tudja az alap dolgokat (állítható hőfok, extra hosszú kábel, ami elforgatható, gyorsan felmelegszik, stb) és még olyan extrákkal is megáldották, mint az ionos ápolás: A negatív töltésű ionok megszüntetik az elektrosztatikusságot, kondicionálják a hajat, selymesebbé teszik a hajszálak külső hámrétegét, és ezáltal a haj fényesebb és ragyogóbb lesz. Az eredmény sima, könnyen fésülhető, csillogóan ragyogó haj. Valamint az ára is nagyon baráti :)

Ebben a videóban már mutattam Nektek, én hogyan használom a hajsütővasam:Milyen az ami magától göndörít?

Nagyon divatosak manapság az automata hajgöndörítők, és bevallom, én is szemezek velük már egy ideje, de azért bennem van a félsz. Elég bizarrnak tűnik, hogy egy szerkezet beszippantja  a hajad és ott belül valamilyen módon loknissá varázsolja. Kipróbálás nélkül félek beruházni egy ilyenbe, mert azért az ára elég borsos, és nem szívesen nézegetném utána a polcomon kihasználatlanul, úgyhogy most tapasztalatokra és véleményekre vadászok a neten, kinek melyik és hogyan vált be. Szóval ha Ti próbáltatok már ilyen kütyüt, akkor szívesen olvasnám a véleményeteket róla, tényleg megéri-e, jobb-e mint egy hagyományos hajsütővas.Ti milyen hajformázó készülékeket használtok?

Anett


* a bejegyzés a Notino-val együttműködésben készült.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger