2018. szeptember 10., hétfő

Egy klikkelésre van a segítség!


Gondolom nem vagyok egyedül azzal az érzéssel hogy néha olyan jó lenne lepasszolni valakinek a kötelező házimunkák egy részét. Nem azt mondom hogy mindig kellene valaki aki például helyettem kitakarit, vagy jobb lenne rendelni az ételt és bébiszitterre bízni a gyerekeket, de egy kiemelt vagy épp húzósabb időszakban jó lenne ha valaki megcsinálná helyettem az ablakpucolást például. És ez csak egy példa volt, ha jobban belegondolok, ezer olyan dolgot tudnék most így kapásból mondani amit szívesen kiszerveznék valakinek. Erre mutatok most egy nagyon jó lehetőséget!

A fent említett kérdéskörre és annak megoldására röviden és tömören egy szóval tudnék válaszolni: diákmunka!

Gondolom senkinek sem kell bemutatni mennyibe kerül egy rendszeresen alkalmazott bejárónő, vagy épp a házhoz rendelt mindennapi étel, netalán a bébiszitter. Ezen feladatok - meg még ezer más, amire épp szükség van - kiszervezésének van egy sokkal egyszerűbb, kötetlenebb és olcsóbb módja is, méghozzá ha egy diákot hívunk segítségül. Ezt én is csak azóta tudom hogy lehetőséget kaptam a clickforwork csapatától hogy kipróbáljam, hogyan is működik ez az egész. Bevallom nagyon izgultam, mert még sosem vettem igénybe külső segítséget a ház körüli teendőkben, gondolkodtam is hogy milyen munkát szervezzek ki elsőre ami nem olyan "kockázatos". Azért az idézőjel, mert például a gyerekeket nem szívesen bíznám rá egy órára sem egy idegenre, még ha én esetleg otthon is vagyok közben, mert azon például sokat agyaltam, milyen jó lenne ha itt lenne valaki aki játszik a gyerekekkel amíg én szépen nyugiban megfőzök egy egész hétre előre! Hát nem csábító ajánlat?! Aki maga főz otthon egy/kettő/vagy akár több gyerek mellett az tudja hogy ez is óriási segítség tudna lenni. De aztán a megoldásra váró feladat egyszerűen ott hevert a szemem előtt, az én kis virágoskertem személyében, eléggé elhanyagoltam mostanság be kell vallanom. Aki követ Instagramon (@beautycrumbsblog) az tudja hogy nagyon szeretem a virágokat, sokat is fényképezem őket, mégis most valahogy nagyon háttérbe szorult nálam az ápolásuk. Így azt éreztem megérdemlik ezt a kis extra törődést ha már jött ez a lehetőség.

Miről is van szó tehát?


Ha már nem bírod egyedül a házimunkát, a mindennapi teendőidet, vagy épp segítségre van szükséged a bevásárlás során, esetleg elkél a házfelújításnál még egy szorgos kéz - tehát tulajdonképpen az élet bármely területén ha kell egy kis segítség, olyan amit szívesen rábíznál másra is, akkor itt egy remek alkalom hogy találj egy diákot aki segít neked ebben. A Clickforwork ugyanis összehozza a diákokat ezekkel az alkalmi munkákkal, amikhez nem szükséges képesítés, inkább csak szorgalom. A feladatokat tehát diákok végzik el, ez szuper lehetőség nekik hogy iskola mellett (vagy épp az egyéb munkájuk mellett) egy kis extra jövedelemre tegyenek szert. Bárcsak lett volna ilyen lehetőség az én időmben, nem kellett volna a diákszövetkezetre várnom hogy majdcsak kiközvetítenek valahová, hanem én magamnak tudtam volna választani az épp aktuális lehetőségek közül. Talán ez az egészben a legszimpatikusabb nekem, mert átérzem milyen az mikor diákként jól jönne egy kis plusz, akár a szórakozásra akár a tanulásra is.

Röviden - Hogyan is működik az oldal?


Az oldalra történő regisztráció nagyon egyszerű, az elején ki kell választani hogy diákként vagy munkaadóként szeretnénk regisztrálni. Néhány személyes adat megadása után - csak a szokásos alapadatokra van szükség - már ki is írhatjuk a feladatot. Az oldal a segítségünkre van a feladatkiírásban, felajánlja a főbb kategóriákat, amik elő szoktak fordulni az oldalon.


Szerencsére nincs kőbe vésve hogy mennyit kell fizetni egy-egy elvégzett munkáért, csak a minimális óradíj van fixálva 1000 Ft/óra összegben- a kerti munkálatok esetében. Ezen a ponton kicsit bizonytalan voltam, mennyit is kellene ajánlanom egy 3 órás kerti munkáért, nyilván szerettem volna ha minél előbb jelentkezik valaki és rendbe teszi a kiskertem, de azt viszont nem szerettem volna ha a túl nagy ajánlatom komolytalannak látszik. Nekem itt jól jött volna egy kis iránymutatás, hogy milyen jellegű munkák milyen óradíjjal kerülnek körülbelül meghirdetésre. Végül 2000 Ft/óra áron írtam ki a feladatot.

Milyen segítséget kaptam?


Egy kedves fiatalember jelentkezett a kiirt munkámra, az oldalon keresztül beszélgetésbe kezdtünk és pontosítottuk hogy mikor lenne jó nekem ha itt lenne. Nagyon rugalmas volt, azt kértem hétvégén jöjjön mert van egy-két dolog a kertben amihez párom ért, így szerettem volna ha az ő irányítása alatt dolgozik. Kicsit féltem hogy majd nem lesz túl motivált és lelkes, esetleg rossz néven veszi hogy instruáljuk mit hol és hogyan végezzen, de szerencsére nem így lett. Végül úgy alakult hogy az egész család "beszállt" a munkálatokba, mert a gyerekeket 7 lóval sem tudtam volna a házban tartani, szerencsére ez sem zavarta őt, sőt, Fannival ketten tolták a fűnyírót. Azt hiszem mondhatom hogy egy igazán gyerekbarát szolgáltatást kaptam! Minden munkafolyamatnál megkérdezte jó lesz-e így, megfelel-e nekünk, és mivel nagyon ügyesen és gyorsan dolgozott így a kiirt 3 órából még maradt egy bő fél óránk amit a belső kertben egy kis plusz munkával "ütöttünk el". Nem problémázott ezen sem, szóval tényleg egy nagyon segítőkész diákot ismerhettünk meg az oldalnak köszönhetően.

Abszolút pozitív a tapasztalatom ezzel a szolgáltatással kapcsolatban, jó tudni azt is hogy manapság vannak még nagyon lelkes diákok is, akik nem félnek a kétkezi munkától sem és igazi segítő szándék van bennük, nem mellesleg pedig hajlandóak a hétvégéjükből is áldozni egy kis plusz bevételért.


Ti szoktatok igénybe venni külső segítséget a háztartásban?
Anett

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger