2014. október 21., kedd

Sajtóanyag | Ayurvédikus hajápolás Khadi natúr festékekkel

Az indiai orvoslás évezredes eredményeire alapozva a Khadi natúrkozmetikumok olyan hajápolási termékcsaládot fejlesztett ki, mely segítségével hajunk nem csak szép és egészséges lesz, de ezen keresztül tökéletes harmóniába kerülhetünk környezetünkkel is. Mindezt az ayurvédikus filozófia elveit betartó eljárás garantálja, melyet újra felfedeztek és a mai világ igényeihez szabtak.

Mi is az ayurvéda?

India több mint ötezer éves hagyományos, természetes orvostudományi rendszere egyfajta alternatív gyógyászatnak tekinthető, ugyanis különböző megfigyelésekkel, kísérletekkel és meditációval fejlesztették évezredeken keresztül azt. Az ayurvéda ősi tudomány, már az i.e. 5. századból is maradtak fenn szanszkrit nyelvű, részletesen kidolgozott eljárások, melyeket a mai napig is felhasználnak a tudomány őshazájában, Indiában és Délkelet-Ázsiában.

Az ayurvéda az Ayur – hosszú élet és a Veda – tudás, tehát az „az élet tudománya” vagy „a hosszú élet gyakorlata”. Az ayurvéda és a nyugati gyógynövénytan alapjaikban eltérnek. A nyugati szemlélet a növényeket kémiai alkotórészeik szerint különbözteti meg, míg az ayurvedikus felfogás a növényeket teljes energetikájuk alapján osztályozza, de figyelembe veszi a növény különböző részeinek hatékonyságát is – mag, levél, virág, gyümölcs, kéreg, gyökér – tekintve, hogy ezek mind más és más energiával rendelkeznek.

Az ayurvéda a betegségmegelőzésre, a szervezet fiatalítására és a test élettartamának meghosszabbítására helyezi a hangsúlyt, ennek megfelelően az orvoslás mellett a táplálkozást is egyfajta keretbe, szabályrendszerbe foglalja. Korabeli könyvek orvosi szerek és gyógynövények százait ismertetik részletesen, melyek általában ma is megállják helyüket. Sőt, az ayurvédikus táplálkozás és étrend kialakításához is rengeteg tanácsot kaphatunk ma már akár a világhálón is. Az ayurvédikus gondolkodás egyik kulcsszava a harmónia: betartásával testünk egy megbonthatatlan egységet alkot elménkkel, és ezen keresztül mi magunk is egyensúlyba kerülünk környezetünkkel.

Mit tesz az ayurvéda a hajammal?

A testápolás fontos részét képezi a hajápolás. Számtalan hajtípus, de még több hajápolási kellék és módszer létezik: pakolások, kencék, samponok, de talán a festékek a legártalmasabbak mind közül. Nem titok, hogy a túl sok kemikália inkább árt mint használ hajunknak is. A vegyi festékek ugyanis behatolnak a hajszálak belsejébe roncsolva azok szerkezetét, de sokszor allergiás reakciókat is kiválthatnak.

Az ayurvédikus filozófia ebben a kérdésben is adhat megoldást: A Khadi márkának köszönhetően léteznek már ugyanis olyan növényi hajfestékek, samponok és hajolajok, melyek az indiai orvoslás, az ayurvéda által elismert és ajánlott gyógynövények, virágok és olajok felhasználásával készülnek, egészségesen tartják a fejbőrt, puhává, fényessé és dússá teszik a hajat. A festékanyag nem hatol be a hajszálak belsejébe, hanem a felületükre tapadva védő festékréteget képeznek.

Az ayurvédikus készítmények kizárólag a legjobb termőföldekről származó, különleges összetevőket tartalmazzák. Mivel a készítők saját termőterületekről származó nyersanyagokkal dolgoznak, a betakarítás ideje összehangolható az elszállításéval, így a különböző nyersanyagokat gyakorlatilag azonnal felhasználják, a hajfestékek esetében finomra porlasztják azokat. A hajfestékek esetében ezen könnyű textúrának köszönhetően a por állagú festékek megfelelő mennyiségű víz hozzáadásával igazán könnyedén használhatók, sőt tartós, nem lemosható színt kölcsönöznek még az ősz hajszálaknak is.

A Khadi hajápolási termékek előkészítése és gyártása során kizárólag természetes eredetű növényi összetevőket használtak fel. A Khadi termékek BDIH minősítéssel rendelkeznek, azaz „Ellenőrzött természetes kozmetikumok”, melynek értelmében az összetevők ellenőrzött biotermesztésből származnak vagy vadon gyűjtik azokat, nem tartalmaznak szintetikus színezékeket, szintetikus illatanyagokat, ethoxilált alapanyagokat, szilikont, paraffint és más kőolajszármazékokat, továbbá ammóniát és peroxidot, tartósítószert, hozzáadott pigmentet, színfokozót, vagy egyéb vegyi összetevőket, melyek károsak lehetnek, illetve a haj minőségét gyengítenék. Mindezek a kismamáknak különösen jó hírt jelenthetnek, mivel az ayurvédikus rendszerben előállított termékek, megtámogatva az említett szigorú szabályozással, biztonsággal használhatók a várandósság ideje alatt is.

A "Sajtóanyag" posztok mindig egy adott termék/termékcsalád bemutatására kapott hivatalos információkat tartalmazzák, nem a saját tapasztalatomon alapulnak. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger