2014. október 2., csütörtök

Sajtóanyag | Neobio - parabénmentesség

Mellrák, meddőség, ekcéma - csak néhány olyan betegség, ami összefüggésbe hozható a parabénekkel. Bár már az EU is több parabénfajta használatát betiltotta, előnyös tulajdonságaik miatt újabb és újabb változatok bukkannak fel mindennapi testápolási termékeinkben és még az élelmiszerekben is. De vajon hol is az igazság, és hogyan tudjuk igazán elkerülni ezeket a veszélyesnek látszó anyagokat? Érdemes valódi natúrkozmetikumot választani – mint például a Neobio termékcsalád.

Nemrégiben a Washington Post foglalkozott a parabének lehetséges egészségügyi hatásaival, mivel több tudós is azt állította, hogy ezek a széles körben használt tartósítószerek károsan befolyásolhatják a hormon-háztartást, és ezzel utat nyitnak a mellrák, meddőség és egyéb hormonális betegségek kialakulásának.Bár az Európai Unió még nem korlátozta jelentősen ezeknek a vegyületeknek az előfordulását, tavaly ősszel az Európai Bizottság is teljes mértékben megtiltotta öt parabén-típus használatát.Dánia pedig 2011-ben szüntette be a propil- és butilparabént tartalmazó, 3 év alatti gyermekek számára készülő kozmetikai, tisztálkodási termékek forgalmazását. A parabének egyébként nemcsak olyan nehezen megfogható betegségek kialakulásában játszhatnak szerepet – mint a rák vagy a meddőség – hanem károsítják a bőr sejtjeinek DNS szerkezetét, túlzott elöregedést okozva ezzel és az egyik leggyakoribb allergén anyagnak számítanak. A parabén ugyanis a nikkel után az egyik leggyakoribb ekcémát, allergiás kiütést kiváltó anyagnak számít.
A parabének egyébként olyan színtelen, szagtalan anyagok, amelyeket gombaölő és antibakteriális hatásuk miatt gyakran alkalmaznak az élelmiszeriparban és a kozmetikumokban tartósítószerként. Az iparban főként mesterségesen előállított vegyületeket használnak, számos termékben megtalálhatóak, így tusfürdőkben, samponokban és egyéb hajápolási és hajszínező termékekben. Ha megvizsgáljuk a kozmetikai piacot jól láthatjuk, hogy a babaápolási termékek nagy részében ma már nem található parabén, ugyanakkor a felnőtteknek készült kozmetikumokban igen gyakori az előfordulásuk. Érdemes nyitott szemmel járni és olyan kozmetikai készítményt választani, ami parabénmentes. A Neobio natúrkozmetikai termékcsalád tagjai Natrue minősítéssel rendelkeznek, ami garantálja, hogy nem tartalmaznak parabéneket, mesterséges színezékeket, SLS vegyületeket és kőolajszármazékokat. A Neobio tusfürdőket és samponokat kálium-szorbáttal tartósítják, ami a biotermékek egyik engedélyezett természetazonos tartósítószere.
Sajnos vannak olyan készítmények, amelyek bár természetes kozmetikumként hirdetik magukat, valójában mégsem azok. Erről gyorsan meggyőződhetünk, ha a termékek hátoldalán található összetevő listát figyelmesen elolvassuk. Abban az esetben, ha a listán a parabén valamelyik változata szerepel, biztosak lehetünk abban, hogy a termék nem natúrkozmetikum. Persze a készítmény ettől még tartalmazhat természetes összetevőket, bár általánosságban elmondható, hogy ezek a teljes összetétel igencsak kis százalékát teszik ki.

Az összetevő listán kívül, árulkodó lehet a termékek ára is. Mivel a szintetikus anyagok sokkal olcsóbbak, mint a természetes alapanyagok, így az azokból készült szépítőszerek ára is olcsóbb. Éppen ezért érdemes szemfülesnek lenni: ha a magát természetes terméknek megjelölő készítmény ára közelít egy kémiai anyagokkal telezsúfolt termék árához, akkor ajánlatos gyanakodnunk azzal kapcsolatban, hogy valóban természetes kozmetikumról van szó.
A Neobio termékek biogazdálkodásból származó, természetes növényi összetevőkből készülnek, így nem károsak az egészségre. Szerencsére ma már a pénztárcánk sem lehet akadálya annak, hogy természetes, parabénmentes kozmetikumot válasszunk, hiszen a Neobio márka termékei igen kedvező áron kaphatóak – a többi natúrkozmetikumhoz képest - ami valódi különlegességnek számít ezen a piacon. A Neobio termékcsalád a hajápolási készítményeken kívül arc- és testápoló termékekkel, fog- és ajakápolókkal, valamint anti-aging termékekkel is kiegészül.

A "Sajtóanyag" posztok mindig egy adott termék/termékcsalád bemutatására kapott hivatalos információkat tartalmazzák, nem a saját tapasztalatomon alapulnak. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger