2014. október 6., hétfő

Parfüm kalandok | Nina Ricci - Mademoiselle Ricci

Ezt a parfümöt még hónapokkal ezelőtt "csereberéltem" Csipkelánytól, és rövid használat után írni is szerettem volna róla mert igazából meglepett hogy én ennyire tudok szeretni egy Nina Ricci illatot - ilyen ugyanis még nem volt.
A fényképek is akörül készültek mikor hozzám került a kicsike - ugyanis egy miniparfümről van szó - ezért látszik még az hogy kb félig van. Azóta ez a mennyiség már megcsappant sajnos.

Illatjegyek:

Rózsa, 
rózsabors,
leander, 
csipkebogyó, 
babérlevél, 
fás jegyek, 
pézsma


A Nina Ricci illatokról általánosságban az a véleményem hogy hozzám túl nőiesek, túl bájosak, én nem érzem magam ennyire kifinomultan nőies egyéniségnek. Mert szerintem ezek az illatok igen kifinomultra sikeredtek, nekem pedig mindig is a "karcosabb" nőcis illatok jöttek be. De ebben a Mademoisel-ben van valami érdekesség. Olyan illatösszetevők vannak benne - babérlevél, pézsma - melyeknek köszönhetően finom kis szúróssága lesz. Ez leginkább a viselés első 2 órájában érezhető, de emellett ott van a cicás női illat, az a kis bájosság, ami valószínűleg a rózsának és a csipkebogyónak köszönhető. Rajtam kb 5 órát érezhető az illat, ami nem valami  kiemelkedő - lévén EDP -ről van szó. Ahhoz képest hogy könnyed illatnak mondható, azért nyáron mégsem volt jó magamon, kicsit töménynek és soknak éreztem. Leginkább így a hűvösebb átmeneti időszakban nyúlok érte.

Összességében meglepetést okozott nekem ez az illat, megkedveltem és néha nagyon jól esik viselni, főleg mikor nehezebb tartani magam és kell egy kis támogatás hogy jól érezzem magam a bőrömben. Csodás kis tagja lett a miniparfüm gyűjteményemnek, amiről már írtam korábban ITT.


Ti ismeritek/szeretitek a Nina Ricci illatokat? Melyik a kedvencetek?

Follow Szépség morzsák és egyéb gondolatok

3 megjegyzés:

Viktória írta...

Nagyon szeretem a Nina Ricci illatokat, egyet kivéve: l'air du temps, az valahogy nem illik hozzám, de a Nina, Ricci Ricci és társaik annyira jóóóóók :) Cuki ez a mini parfüm egyébként! :)

Queen of my mistakes írta...

Még egyet sem szagoltam meg közülük, épp itt lenne az ideje, kíváncsi vagyok rájuk nagyon!

Anett írta...

Viktória: uhh az a sárga madaras lesz azt hiszem, az nálam is nagyon nem kategória :)

Mea: én a sötétlila szalagost pénteken megillatolom majd, mert elméletileg a testvére ennek, nem is értem eddig hogy nem próbáltam soha.

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger