2014. szeptember 20., szombat

Sajtóanyag | Marokkói argánolaj

Gondoltad volna, hogy a modern natúrkozmetikai hatóanyagok között az argánolajat már 3 és fél ezer évvel ezelőtt is szépségápolásra használták? És azt tudtad, hogy a folyékony aranynak is nevezett olaj a világ legjobb öregedésgátlója? Ezt felismerve fejlesztették ki a Dr. Organic bio marokkói argánolajos termékeit, amelyek számos fogyasztói illetve szakmai díjat is bezsebeltek a közelmúltban.

Miben rejlik a marokkói argánolaj ereje?
Az argánolaj természetes és kiváló megoldást jelent a korai öregedés problémájára. Az argán dió olaja különleges vitaminok, esszenciális zsírsavak és antioxidánsok hihetetlenül gazdag forrása. Az olaj feszesíti a bőrt, de magas E-vitamin tartalmának köszönhetően elhalványítja a hegeket és terhességi csíkokat is. Különlegessége, hogy megoldást nyújthat olyan bőrbetegségekre is, mint például a pikkelysömör, illetve az ekcéma. A jótékony tulajdonságairól ismert hatóanyag azonban nemcsak a bőr varázsszere: életre kelti és egészsségessé varázsolja a hajat illetve a körmöket is.
Marokkó „folyékony aranya”
Marokkó az Atlanti-óceán partvidékén, Északnyugat-Afrikában fekszik. Ezen a csodálatos vidéken őshonos az argánfa, amely a világ egyik legősibb fája. Érdekessége, hogy kizárólag Marokkóban található, így fellelhetőségi területét az UNESCO 1998-ban bioszféra rezervátummá minősítette. Fennmaradásáért azonban a térségben élő berber törzs női tagjai is sokat tettek, hiszen ők azok, akik begyűjtve a sárgás-zöld bogyókat, feltörik az argándiót, hogy aztán a magból kinyerjék Marokkó „folyékony aranyát”.
Az értékes olajat az Arab világ női tagjai már évezredek óta alkalmazzák szépségük megőrzése érdekében. Nem véletlenül, hiszen a sokszor száraz és szélsőséges éghajlat következtében bőrük, hajuk és körmük fokozott igénybevételnek van kitéve, ami speciális ápolást igényel.
Dr. Organic - a díjnyertes választás
A 2012-ben rendezett Skandináv Natúrtermék versenyen a termékcsalád hajápoló szérumát választották a legkiválóbb készítménynek. Egy évvel később, ez a termék ismét kivívta a vásárlók elismerését is: a „Your Hair” című, fogyasztóknak szóló, frizura magazin 2013-as versenyén a rakoncátlan tincseket legeredményesebben „ráncba szedő” termék kategóriában ugyanez a szérum győzedelmeskedett. A készítmény mennyei illatú pacsuli, fahéj és rózsafa, egzotikus afrikai növények kivonataival és olajaival ultrakönnyű, bioaktív, könnyen felszívódó ápoló szérumot alkot, mely selymes tapintású és gyönyörű, kondicionált hajat eredményez. Használata során a csintalan tincsek kisimulnak, megakadályozza a haj elektrosztatikus feltöltődését, táplálja és védi a hajszálakat valamint azonnali fényt biztosít a hajnak. A Dr. Organic Marokkói argánolaj termékcsaládja ugyanezen a megmérettetésen a legjobb termékvonal díjat is elnyerte bio kategóriában. A hajápolás témakörénél maradva a kozmetikai ipar szakértőiből álló Cosmetic Executive Women (CEW) szervezet a termékcsalád regeneráló hajpakolását az új hajápoló termékek kategóriában a legjobbak közé sorolta. Ne gondoljuk azonban, hogy az argánolaj tartalmú készítmények csak a hajápolás területén bizonyítottak. Jó példa erre egy másik díj, amit a Folyékony arany 100%-os Marokkói argánolaj nevű csodaszer vívott ki magának. A CEW megmérettetésén ez a készítmény az új arcápolók kategóriában lett ugyancsak döntős. Érdekes információ, hogy a CEW díj elismertsége a szépségápolás világában az Oscar-díjjal egyenrangú.

Az arc-és hajápolási készítmények mellett a kincset érő hatóanyagot az argánolajos portfólió alumíniummentes dezodorjában, tusfürdőjében, fürdő-és masszázsolajában, testápolójában, mellfeszesítőjében illetve kéz-és körömápoló balzsamában is felfedezhetjük. A termékcsalád különlegessége a Dr. Organic bio Marokkói argánolajos szemkörnyék feszesítő szérum, illetve az öregedésgátló komplexum nevű termék is, amely argándió őssejtekkel fiatalítja a bőrt. 

Ti próbáltátok már az argánolajat vagy bármilyen argánolajos terméket?


Follow Szépség morzsák és egyéb gondolatok

A "Sajtóanyag" posztok mindig egy adott termék/termékcsalád bemutatására kapott hivatalos információkat tartalmazzák, nem a saját tapasztalatomon alapulnak. 

1 megjegyzés:

B írta...

Én alapból imádom a Dr Organic termékeket. Ebből a sorozatból a tusfürdőt tervezem ősszel beszerezni. Kell ez a kis extra gondoskodás. :)

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger