2014. szeptember 21., vasárnap

Matrix biolage hajhullás elleni tonik | Teszt

Szerintem volt már szó a blogon a hajápolásról azon belül pedig a küzdelmemről a különböző fejbőr/haj problémákkal. Most ennek a küzdelemnek egy újabb állomásáról lesz szó, mégpedig a hajhullásról és annak visszaszorításáról.
 Eddig mindig azt emeltem inkább ki hogy zsírosodásra, korpásodásra hajlamos a hajam és csak halkan jegyeztem meg hogy a hajhullást is jó lenne leküzdeni. Nézegettem mindenféle tonikokat meg samponokat a drogériában, amik azt ígérték hogy mérséklik a hajhullást, de végül egy professzionálisabb termék mellett döntöttem, ami nem más mint a Matrix biolage hajhullás elleni tonikja ami az Iparfümériától érkezett. Ismerős volt nekem ez a név mert ahová fodrászhoz járok, ott is használnak Matrix termékeket és láttam is kiírva hogy lehet kérni ilyen tonikos hajhullás elleni kúrát - innen volt tehát ismerős nekem a neve.
 Már elsőre szimpatikus benne hogy nem ígér csodát, mindössze 6 hét alatt 5% javulást - ami első hallásra nem tűnik soknak de hihetőbb mint ha azt írná hogy két hónap alatt 30%-al mérsékli. Szóval nem kellett "csodára" várnom - és nem is vártam - viszont hozta az ígéretét.

 A használati utasítása...hát...kicsit megtévesztő, nem teljesen világos hogy akkor egy ampullát kell minden alkalomkor használni vagy 6-8 hetente egyet, vagy heti háromszor... Így én végül minden hajmosáskor használtam (vagyis heti kétszer) de csak az ampulla felét vittem fel. Ez azért is alakult így nálam mert elég időigényes mire a tonikot rendesen eloszlatom a fejbőrön, így is a fél ampullát kb 15 perc alatt tudom rendesen felvinni - egy szóval lustaság. Sajnos nincs jobb mentségem rá mint hogy lusta vagyok, elég fárasztó hosszú távon tartani a kezem :)
 A csomag 10x 6 ml terméket tartalmaz, plusz két darab kis tölcsért, amit a fehér kupak levétele után az ampullára kell helyezni és így kell felvinni a tonikot a fejbőrre. Maga a cucc egyébként nem büdös - valamiért én nagyon tartottam tőle hogy majd az lesz - semmilyen illatot nem eredményez a hajon, tehát csak a mosás során használt, illetve a hajformázáshoz használt termékek illata marad végeredményül.
 Hogyan használom?

  • Tehát ahogy fentebb írtam heti kétszer egy ampullát viszek fel.
  • Törölközőszáraz hajra
  • Tincsenként haladok balra majd jobbra. Először középen elválasztom a hajam és a választékra "húzok" a tonikból. A kis tölcséren át nem ömlik a termék nem kell félni, szépen adagolható vele.
  • Majd ezt az ujjaimmal eldolgozom, picit belemasszírozom a fejbőrömbe
  • Csinálok egy következő választékot balra majd ugyan ezt a műveletsort megismétlem és így haladok végig egész a fülem tövéig
  • A hátsó rész esetén picit előre hajtom a fejem és úgy viszem fel a tonikot
  • Ha végeztem a bal illetve a jobb oldallal is akkor megnézem mennyi fogyott az ampullából és ha van még a feléig akkor a kritikus helyeken még egyszer átmegyek vele. Ez alatt azt értem ahol kicsit ritkásabbnak érzem a hajam, nálam ez a fejtető/tarkónál van.
  • Végül az egész fejbőröm átmasszírozom még egyszer (mintha hajat mosnék)
  • Szárítás, formázás és kész is a hajam.

Mennyire hatékony?
A 6 hetes ígéretét betartja, tényleg kevesebbnek éreztem a kihullott haj mennyiségét. Ezt leginkább fésülködéskor vettem észre és hajmosáskor, mert kevesebb haj maradt a fésűben illetve az ujjaim közt. A párnámon viszont így sok hajszál gyűlt össze, valószínűleg azért mert törik is a hajam - így az erősítésen még van mit dolgozom. Aztán mikor megtudtam hogy babát várok elkezdtem vitamint szedni és sokkal jobban figyeltem a táplálkozásomra illetve a folyadékbevitelre is - így ezekkel együtt most azt tudom mondani hogy a hajhullásom végre a normális szinten van, nem kell a lefolyóból kiszedegetnem a csomókat és már reggelente is merek fésülködni. Összességében tehát  hihetünk a csomagolásnak és egy kis odafigyeléssel önmagunkra szép eredményt lehet elérni. Hiszek abban hogy a vitaminok és az egészséges táplálkozás, sok folyadék is hozzájárult ehhez a sikerhez így azt tudom tanácsolni annak aki belevág hogy ezekre is figyeljen oda nagyon. Mert nem várjon senki úgy eredményt hogy közben a haja "táptalaját" nem gondozza.

Ti próbáltatok már valamilyen hajhullás elleni szert? Hogy vált be?

Follow Szépség morzsák és egyéb gondolatok

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger