2014. május 20., kedd

Tippek tusecset választáshoz

Szerintem a nők többsége szereti a tusvonalat, csak maximum nem tudja hogyan is álljon hozzá. A technikáról rengeteg jó videó van fönt Youtube-on így én nem is erről írnék hanem az eszközökről, vagyis a tusecsetekről.
Én régóta hódolok ennek a sminktrükknek, szerintem lehet így nevezni, mert nagyon tudja formálni a szemet és az egész arcot is. Négy különböző formájú illetve nagyságú tusecsetem van, ráadásul négy különböző márkától, most ezekről fogom elmondani nekem hogyan és mire váltak be.

Essence ferde tusecset
Minden vele kezdődött, mikor megjelent a drogériában már rohantam is megvenni. Nagyon szerettem de persze azóta rájöttem van nála jobb is. Sőt, már egyáltalán nem is használom tusvonal húzáshoz, valahogy nekem nem kényelmes ez a vágott vég, ráadásul elég vastag is. Így nehéz vele szépen rajzolni, én amúgy is a vékonyabb tusvonalat kedvelem - főleg hétköznapra - ahhoz pedig ez nekem túl bumszli. Mostanában a szemöldököm rajzolom vele. Talán annyiból segítség lehet a kezdők számára, hogy a szemzughoz illesztve az egyik végét, könnyen belőhető a legjobb ív a szemformához. Szerintem még most is kapható, olyan 600 Ft körüli áron.
Alverde hajlított végű tusecset
Azt hiszem ez már nem kapható drogériában, én kettőt is beszereztem belőle méghozzá akciósan 300 Ft/db áron. Szép vékony hegye van, bár elég hamar "viseltesek" lettek a szálak. A hajlított végének köszönhetően nagyon könnyen odaférni vele a szempillák legeslegtövéhez! A szálai nagyon puhák, én mondjuk örülnék neki ha picit jobban lenne tartásuk, de így is jól használható. Mivel elég vékony ezért az alsó szempillák tövénél is jó szolgálatot tehet.
Maybelline lekerekített végű tusecset
Ez a legkevésbé kedvencem a négy közül, de nem reménytelen a helyzet. Ezt ugyan önmagában nem lehet megvásárolni mert a zselés tushoz adták, de ilyesmi ecsetet gyakorlatilag bárhol találni. Egy kisebb ajakecset is megfelelhet helyette, nekem is van olyan darabom amit inkább tushoz használok. A zselés tussal együtt nem volt olcsó, ha jól emlékszem 2800 Ft volt talán... mivel Glamour napokon vettem úgy megérte :) Szóval a lekerekített vég nekem nem a kedvencem, legkevésbé nyúlok ez után reggelente. Valahogy mindig erős lesz a végeredmény annak ellenére is hogy a szálai amúgy elvékonyodnak felfelé.
Dermacol tusecset
Ezt a vékonyka ecsetet Iparfümériáról rendeltem 460 Ft-ért. Szép hosszú és vékony szálai vannak, kellően merevek is ahhoz hogy ne hajoljanak be amint a bőrömhöz érnek. Könnyen siklik a bőrön és nem vesz fel túlzottan sok festéket így nem lesz pacás a végeredmény. Könnyű vele szép vékony, ívelt tusvonalat húzni, de a farkinca kialakításához kicsit gyakorlottabb kezekre van szükség vele.
B-J: Essence, Alverde, Maybelline, Dermacol

Ti milyen tusecsetet használtok legszívesebben?

Follow Szépség morzsák és egyéb gondolatok

5 megjegyzés:

Unknown írta...

Én is jobban szeretem a rúzsecset kinézetű tusecseteket, nekem a ferde végűekkel mindig meggyűlik a bajom, nem is áll a kezemre! :) Én most a Catrice kétvégű tusecsetét használom már egy ideje, de nem az igazi. A Maybelline-t akarom majd kipróbálni, úgyis vennem kell tust, mert fogyóban az előző! Mennyire merev szálú tusról van szó? Csak mert amiket eddig próbáltam, pl. a Catrice is, elég hajlékonyak, amit nem annyira szeretek! :)

Noristic írta...

Hű a Dermacolt rendelem azonnal! Mindenhol ilyet kerestem :)

Anett írta...

Gabriella: A Maybelline meglehetősen kemény a többihez képest, épphogy a hegye hajlékony csak.

Noristic: :)

Unknown írta...

Köszönöm a segítséget! Szerintem pont rá lesz szükségem! :)

Betti írta...

Nekem olyanom van, mint az Alverde, csak a Manhattantől. Imádom. :)

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger