2013. január 28., hétfő

L'Oreal Elseve Selymes olaj - vélemény

A hajápolós posztban láthattátok már ezt az olajat, azóta minden lehetséges módon kipróbáltam így tudok róla írni picit részletesebben is.
Az egész ott kezdődött hogy volt az első Pixiboxban egy hajra való olaj, ami nagyon-nagyon megtetszett. Ez a Schwarzkopf BC oil miracle olaja volt amit aztán el is kezdtem keresni drogériákban és kb mindenhol máshol is. Élőben sajnos sehol nem láttam - mint kiderült nem én voltam vaksi, hanem professzionális termék lévén csak a kiemelt fodrászatokban kapaható. Vagy, neten rendelhető, de a magas szállítási költségnek köszönhetően inkább nem rendeltem meg. Így elkezdtem más alternatíva után nézni és ekkor találkoztam ezzel az Elseve selymes olajjal és adtam neki egy esélyt.
Mit? Hol? Miért?
Ez egy hajolaj, vagy ahogy 'írva vagyon rája' selymes olaj és ehhez mérten állagra, érzetre is olajos. Ezt azért fontos megemlítenem, mert a bevezetésben említett Schwarzkopf termék viszont elpárolgó olaj vagy száraz olaj, ami érzetre annyi különbséget adott hogy nem lett tőle mindenem olajos, nem kellett utána kezet mosni, a tenyerem is finom puha lett tőle de nem ragacsos. Minden hajtípusra ajánlott ami elsőre fura lehet de nyilván van értelme mert mondjuk egy töredezett hajvég biztosan többet hasznosít belőle mint az egészséges, de mindkettőt szépen ápolja. Két változatban kapható, ez a sárga "kupakos" az egyik, a másik viszont piros - ami festett hajra való, erre figyeljetek majd az üzletben. Dm-ben és Rossmann-ban is kapható, én az utóbbiban vettem, 2700 Ft-ért.
Hogyan használom?
A kedvencem a "hagyományos mód" amikor hajmosás után a még nedves hajba masszírozom, de csakis az alsó két harmad részben! Próbáltam teljes hosszra is de a hajtöveknél nem vált be, olyan mintha zsíros lenne a hajam és az  nem szép látvány. A legnagyobb mennyiség amit próbáltam az 10 pumpányi volt, ez már kicsit sok volt és elnehezítette a hajam, de 5-6 pumpányit még simán magába szippant és szép fényes, egészséges kinézetű lesz, még a töredezett hajvégeknél is. Az illata számomra tipikus "fodrászat illat" kellemes, kissé nosztalgikus érzést kelt bennem.
Próbáltam száraz hajon is egy kis mennyiséget de nem lett a kedvencem...nem igazán szívódott be a hajba és nap közben (lefekvéskor meg aztán méginkább) kicsit magához vonzotta a szöszöket, ami egy feketébe hajló hajszín esetén megint nem egy szép látvány.
Egyébként már több mint egy hónapja használom és még csak egy ujjnyi fogyott belőle, azt hiszem egy ideig ki fog tartani nálam ez a flakon :)
Összességében...
Nagyon tetszik ez a termék, örömmel használom is mert kellemes lesz tőle a hajam, nem szúrnak a hajvégeim (fodrászhoz is kéne menni....) és rendezett lesz tőle a hajam = nem száll össze-vissza. Hihetetlen fényt ad a hajnak, ennek ellenére egyáltalán nem ragacsos ha már megszáradt. Talán a mennyiséggel érdemes vigyázni és kísérletezni hogy mi a hajunknak a megfelelő, mert van hogy a megszokott mennyiséget is soknak - vagy éppen kevésnek - ítéli a hajunk. Mivel nem sokkal olcsóbb mint a Schwarzkopf terméke (amit a poszt elején írtam) ezért legközelebb majd felkutatok egy lelőhelyet és azt is ki fogom próbálni :)
Ti milyen extrákkal kényeztetitek a hajatok? Ajánljatok hajpakolásokat, olajokat (azt hiszem függő lettem!)

5 megjegyzés:

JinglingApricot írta...

Hm, jól hangzik! :)
Lehet, beújítok egyet. :)

PAncsi írta...

Jól hangzik. Tavaly decemberben volt DM kupon akcióban, de én balga elfelejtettem megvenni...
Eddig az Avon hajápoló olajait használtam, de most hogy elfogytak, kitaláltam, hogy kipróbálom milyen természetes olajakkal ápolni a hajam, így jövő héten betérek a Zöldboltba és veszek makadámdió és kókuszolajat (vagy amelyik lesz)
Addig pedig elhasználom még a Lady Stella hajolaját is - jóval olcsóbb kategória, mint ez, de nagyon jó, bár én inkább hajmosás előtti olajpakolásra használom, mert hajmosás után elnehezítette a hajam

Anett írta...

JinglingApricot: én régebben egyébként tartottam picit az ilyen olajoktól, nem hittem el hogy "beszívja" a haj, de tényleg működik.

PAncsi: a természetes olajokat is régóta nézegetem, nekem is kedvem lenne kipróbálni, de majd egyszer...Addig megvárom hogy milyen véleményed lesz róla :)

Njoythestyle írta...

Én még mindig a Pixiboxos olajnál tartok, nem vásároltam be azóta ilyen termékből, de köszi a tippet! :) Ami most nálam extra ápolás, az a Balea koffeines balzsam, nagyon hálás érte a hajam, puha-puha-puha :)
Pusza: Reni

orchidea711 írta...

Jajj,nekem az abszolút favorit a Gliss Kur Liquid Silk Gloss hajvégápoló olaja,sokadik flakonnal fogyasztom.Illatra is finom,meg nem hagy zsíros érzetet a hajon,én csak a hajvégeimbe masszirozok 4-5pumpányit.A párom imádja a hajamon az illatát.

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger