2012. június 19., kedd

Clinique 3 lépés szett - vélemény

Ezt a csomagocskát még a Joy-napokon vettem, mert pont előtte fogyott el az arctonikom és mindenképp pótolni szerettem volna (illetve az exfoliáló oldat kiváltotta nálam a radírozós arclemosót, mert már az is elfogyott). A csomagoláson az szerepel hogy próbáld ki a 3 lépéses rutint 1 termék áráért, vagyis egy teljes termék szerepel a csomagban és hozzá két kis próbatermék kipróbálásra a másik két lépéshez. Ez nekem azért is praktikus, mert igazából csak tonikra volt szükségem és amúgy is, ismerem magam, biztosan nem végezném el mind a 3 lépést reggel és este is.
Az üzletben hosszas gondolkodás után a száraz-kombinált bőrtípusba soroltam magam, de gondolkodtam a normál kategórián is. A nyáron megjelenő "kifényesedett homlok" jelenség miatt mégis az előbbi mellett döntöttem. 

A csomag tartalmaz egy teljes méretű Clarifying lotion 2 (a szám a bőrtípust jelzi) nevű exfoliáló oldatot, amely az elhalt hámréteg eltávolításában játszik szerepet, használatával az arcbőr friss és tiszta lesz. Elsőre elég fura volt nekem, a kupakot lecsavarva egy óriási lyuk fogad, amin keresztül az adagolása kicsit sem egyszerű. Ennek a hatalmas nyílásnak köszönhetően dől belőle a ...az alkoholszag. Ezt nem tudom jobban leírni, de biztos vagyok benne hogy a gyúlékony jelző igaz rá és szerintem nemcsak gyerekek, de alkoholisták elől is el kell rejteni!
A hatása nem rossz de nem is kiemelkedő, megtisztítja az arc bőrét és pont. Se jobb se rosszabb nem lett tőle a bőröm állapota. Ami szuper hogy egyáltalán nem szárít (pedig az alkohol miatt tartottam tőle) és a zsírosodást is szépen szabályozza. Nagyon sokáig elég lesz ez a 200 ml, ugyanis egy hónapja használom (csak este) és még alig fogyott belőle kb. 2 ujjnyi.
Krémmániás véleményért IDE kattints.
A Liquid facial Soap Mild egy nagyon jó arclemosó szappan. Alaposan, és nagyon kíméletesen tisztítja a bőrt és megfelelően hidratálja is! Használata után sosem kellett az arckrémért nyúlnom. Itt megint az illata az egyedüli ami zavar, olyan gyógyszertár szaga van :) Én jobban kedvelem a kellemes, illatosított termékeket, vagy azokat amelyeknek egyáltalán nincs semmilyen illatuk. 5-6 alkalomra volt elegendő ez a kicsi minta, szintén csak este használtam.

A Dramatically different moisturizing lotion egy nagyon érdekes, folyós állagú hidratáló krém. Kicsit fura, nagyon híg állaga van és az illata szaga...ha nem tudnám hogy mi ez azt mondanám rá hogy romlott vacak, ami nincs kizárva, bár a csomagoláson lévő dátum alapján még nem járt le. Épp csak egyel rosszabb amúgy a fent említett "gyógyszertár szagnál" de ahhoz pont elég, hogy ne nagyon használjam. Néhányszor azért kipróbáltam, nagyon hamar beszívódik és nem marad utána zsíros érzet, de ennyi.

Összességében....
A teljes 3 lépést nem sokszor vittem végig és akkor is csak este. Nekem a hidratáló már kicsit soknak bizonyult így mivel a folyékony arclemosó és a tonik is finom puha arcbőrt eredményeztek, amin sehol egy száraz folt. Valószínűleg ezért is olyan híg állagú az arckrém, hogy könnyebb legyen belőle keveset felvinni. A három termék közül a folyékony arclemosó lett egyébként a kedvencem, a tonikot az illata miatt (és amiatt amit nyújtani tud - a semmi extrát) biztosan nem fogom újra venni. Igaz "még csak" egy hónapja használom és általában önmagában, de akkor is többet vártam volna. A szett ára 4800 Ft volt, vagyis ennyibe kerül csak a tonik, gondolom a másik két termék egész kiszerelése is ekörül lehet. Szerencsémre pont akkor volt akció minden Clinique termékre így lejött belőle 15%.

Ti próbáltatok már Clinique termékeket? Melyik vált be és melyik nem?

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én is kipróbáltam a 3-lépést. Igazándiból azon a véleményen vagyok amit a Krémmánián is írtak. Hogy maga az elgondolás nem rossz, viszont sokkal jobb ha magunk válogatjuk össze a termékeket.

Számozott tonikok nem tetszettek. Alkohol tartalmuk miatt szerintem nem a legjobb választás.

Hidratáló krémjükben meg semmi olyan összetevő nincsen ami miatt megérné az árát. Szerintem annyiért sokkal jobb terméket lehet kapni.

Egyedül a lemosó volt szimpatikus. De végül mégsem vettem meg teljes áron a nagyot, mert jobban szeretem a természetes összetevőjű kozmetikumokat, és vmivel olcsóbb is amit most használok.

Viszont a BB krémjük szimpatikusnak tűnt, úgyhogy azt megvettem, csak még nem próbáltam mert van még több megkezdett.

Galatea írta...

komolyan az a hidratáló fog..de durván :D sárga lett tőle minden itthoni pólóm..
nem érnek ennyit a termékeik szerintem..

Anett írta...

Annus: egyetértek, ez az alkoholos megoldás a toniknál nem a legszimpatikusabb nekem sem.

Galatea: ez jó :) nem elég hogy fura szaga van, még fog is. Hát nem hiszem hogy törzsvásárlójuk leszek :)

Galatea írta...

főleg azért durva mert a clinique nyomatja úgy a termékeit, hogy színezék és illatanyag mentes:D

Monic írta...

Őszintén szólva túl sok jót nem hallottam a Clinique termékeiről, így nem próbáltam még tőlük semmit. A posztot olvasva valószínűleg ehhez tartom magam a továbbiakban is. :)

Anett írta...

Galatea: persze hogy nincs illatanyag, úgyis elnyomná az alkoholszag :) a tonik esetében legalábbis!

Monic: hát nem én foglak meggyőzni az ellenkezőjéről :)

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger