2012. június 23., szombat

Körömlakk collection

Már régóta szerettem volna egy ilyen áttekintő bejegyzést a lakkjaimról, mert az összes sminkcuccom közül őket szeretem a leginkább! Szerintem egy jól megválasztott körömlakk öltöztet, csakúgy mint egy pompás ékszer, néha még azt is felülmúlva. Egyik nap nekiláttam hát lefényképezni őket, a szépségeim pedig pózoltak mint topmodell a kifutón :)
A lakkokat színek szerint csoportokra osztottam, minden csoportról külön készült kép és színminta is természetesen. Minden csoportból választok majd egy-két kedvencet is!

Korall és élénk piros
Ez az egyik kedvenc kategóriám! Annyira élénk és annyira divatos idén ez korall vonal, bevallom az élénk színek sokkal közelebb állnak hozzám mint a visszafogott, pasztell árnyalatok, de gondolom ezt már észrevettétek a körmös bejegyzésekből. Itt egy kedvencet nagyon nehezen tudnék megnevezni, talán legyen a NYC élénk piros árnyalata, mert télen-nyáron megállja a helyét, mindig szívesen nézek rá és a körmeimre is mikor rajtam van!
Essence multi dimension - Just shout! Itt 
s-he stylezone - 458
Lora - (?) Itt
BYS - Hot corals Itt
NYC Expert last nail polish - Chelsea cherry Itt Itt Itt

Világos rózsaszínek
Ők szintén közel állnak a szívemhez, a csillogóak önmagukban is nagyon szépen mutatnak még akár hófehér bőrrel is télen, a neon pedig az idei nyár slágerszíne. Itt megint nehéz csak egyet választani, így legyen kettő: az OPI azért a kedvencem, mert önmagában és fedőlakként is funkcionál valamint tele van ezer színben játszó pici csillámokkal. A másik nagy kedven az Aston lakkja, full glitter csoda!
Aston matte glitter - 24 Itt 
Astor lacque delux - 355 Trianon secret Itt 
Maybelline colorama - 332
Orly - Ingenue Itt
Aston - matte 4 Itt Itt
OPI - Teenage dream Itt Itt 

Sötét rózsaszínek
Szintén a kedvenc kategóriába tartoznak nálam, nem véletlenül láthatjátok őket sok körmös posztban! Úgy vélem ezek azok a színek amik amellett hogy sötétek, feltűnőek még nagyon is bájosak és a legfeketébb nadrágkosztümös megjelenésen is sokat finomítanak. Egyértelmű kedvencem közülük az OPI lakkja, majd szorosan őt követve a Miss Sporty. Az előbbi tele van gyönyörű mini csillámokkal, míg utóbbi hihetetlenül telt, pink/magenta keverék!
OPI - The one that got away Itt Itt
Astor - 12
Miss sporty 395
Moyra - 93 Itt
Essence show your feet - 04 very berry
Astor Fash'n studio - 120 Itt

Bordópirosak
Ősszel nyúlok értük leginkább, akkor esik a legjobban a hűvösödő időjárásban ezekre a finom meleg színekre nézni :) Kedvencem a Butterfly lakkja, élénk bordó árnyalat extra fénnyel!
Maybelline colorama
Berange paris
Aden -  Itt Itt 
Essence colour&go - Time for romance
Butterfly -  Itt Itt Itt

Nude árnyalatok
Nem igazán rajongok értük, önmagukban semmilyenek és jellegtelenek lesznek tőle a körmeim ráadásul sápasztanak is. Az Elf lakk viszont fekete körömnyomdával nagyon elegáns szerintem!
Essence nude glam - 04 iced latte Itt Itt Itt
Elf - nude Itt Itt
Essence multi dimension -  Itt
Essence pro white - white tip painter Itt

Lilák
Volt egy időszakom amikor szinte csak lila lakkokat használtam, ez elmúlt és a lilák iránti rajongásom nagyon alábbhagyott. Főleg mivel ezek közül inkább csak rossz árnyalataim vannak, valahogy egyik sem tetszik igazán. Ha egyet ki kellene emelnem közülük az talán az Essence vámpíros lakkja lenne, ami kissé bordós-lilás és szép fényes.
Essence Vampire's love - True love Itt
QY - 267 Itt
Maybelline colorama - 011
Essence multi dimension - 42 Dress to party
Essence you rock!- Love, peace and purple Itt Itt 
Elf - Purple
Saját Franken lakk - Itt


Sötétkékek
Nem gondoltam volna hogy 4 darab is van belőlük, úgy látszik mégiscsak szeretem a sötétkék lakkokat. Azt mondjuk hozzátenném hogy az Essence urban messages lakkja egy próba erejéig volt csak a körmeimen, mert nagyon rossz a fedése és a színe is! A kedvenem az Aston matte glitter lakkja, eszméletlen mennyire tömény szín (egyébként a rózsaszín párját is imádom!).
Essene urban messages -04 nightline
Miss sporty - 314 Itt
Essence colour&go -37 Just rock it!
Aston matte glitter- 26 Itt 

Világoskékek
Ide soroltam a Blue addicted-et és egy menta lakkot is. Ezek nálam abszolút tavaszi/nyári színek, frissek, vidámak, öröm rájuk nézni. Ebből a kategóriából is nehéz csak egyet választanom, legyen mondjuk az OPI kék csillámos lakkja, mert ez univerzális télen is használható egy sötétebb szín fölé kenve. Azért megemlítem még a BYS lakkját is mert tényleg brutális neon színe van! Igen...brutális, ez a legjobb szó rá! Már alig várom hogy kipróbáljam körömnyomdával is :)
Essence colour&go - Blue addicted Itt
Essence nail art twins - Bonnie Itt Itt 
BYS - Matte aqua Itt
OPI - Last friday night Itt Itt 
Elf - Mint cream Itt Itt

Barnák
Volt egy "barna korszakom" is, de szó szerint megutáltam a barnákat, nagyon ritkán használom őket. Talán még a képen az utolsó aranybarna Essence lakkot szeretem valamennyire, de a többi nem a szívem csücske. Mondjuk néha azért vannak pillanataim amikor vágyom egy kis csokibarnára :)
Essence metallics - Copper rulez Itt
Maybelline colorama -127
s-she stylezone - 500 Itt
s-he stylezone - Itt

Feketék és szürkék
Szeretem a fekete lakkokat de nem önmagukban hanem inkább valami csillámos csodával feldobva. Kedvencem a Catrice szürkéje, mert igazi beton színe van és nem csillámos.
Essence colour&go - Galactic black Itt Itt 
OPI - 23
Catrice - London's weather forecast Itt Itt 
Catrice - Mistic mermaid Itt
OPI - Not like the movies Itt Itt
Lora -  Itt
Miss sporty - 311 Itt


Speciális topperek
BIG LOVE! mindegyik, mivel végtelen számú körömdíszítésre adnak lehetőséget, kombinálhatjuk őket akár egymással is. Az OPI repedezős lakkja, az Essence pelyheskéje és az Elf mattítója nélkül nem lenne teljes a gyűjteményem!
OPI - Black shatter Itt Itt Itt Itt 
Essence - Circus confetti Itt Itt Itt
Essence - Hello holo! Itt Itt Itt
Lora - Itt Itt
Essence - Night in vegas Itt 
Elf - matt top coat 

Díszítőlakkok
Ebbe a kategóriába tartoznak a nyomdázó lakkok és a nail art díszítők. Róluk nem készítettem színmintát, a kicsi Konad fehérrel amúgy is spórolnom kell mert kevés van már benne. Nem tudom van-e itt értelme kedvencet választani, de legyen a nyomdázáshoz készített átlátszó fedőlakk. Amikor a nyomdát vettem az eladó hölgy ajánlotta, mert ez garantáltan soha nem húzza el a mintát, és ez tényleg így van. Vannak egyébként más fedőlakkok is amik nem maszatolják el a mintát (pl Essence prowhite - ami nem is fedőlakk, a következő képen a 6. de például az 5. és 7. bizony elhúzzák a mintát)
Essence nail art stamping - black Itt Itt Itt
Konad stamping - white Itt Itt Itt Itt Itt 
Konad stamping átlátszó fedőlakk
Lora díszítő lakk - 83 Itt
Essence díszítő - Itt Itt Itt Itt
Essence díszítő -  Itt

Alap és fedő lakkok
Általában a Miss sporty körömerősítőket használom alapnak, de a tartósságot szerintem inkább a fedőlakk biztosítja. Legtöbbet erre a célra az Essence prowhite termékét használom annak ellenére hogy nem is fedőlakk. Legnagyobb csalódásom pedig a BTGN alaplakkja, nálam inkább rontott a helyzeten.
Miss sporty
Miss sporty
Essence BTGN -alaplakk
Essence ultra strong körömerősítő
Moyra - gyorsszárító fedőlakk
Essence prowhite - körömfehérítő lakk
Golden rose - fedőlakk


Összesen 72 darab lakkom van amit őszintén szólva nem is gondoltam volna, a "Mennyi lakkod van?" kérdésre mindig azt írtam hogy 40 körüli a szám :) Azt hiszem ez felér egy komoly hazugsággal!

Nálatok mennyi az annyi?

8 megjegyzés:

Vikii írta...

fúúúú. de sok szép lakk *___*

Makeupcakes írta...

Nagyon szép lakkjaid vannak! Én most olyan 60-70-nél tartok, csöppet sok. :I

Thündérke írta...

Szép kis gyűjtemény:$

Eri Nails írta...

JAjj a BYS - Matte aqua-ba szerelmes lettem!:)

Andi írta...

cs.ery én is, asszem érik egy rendelés :))
Nagyon szép gyűjtemény :)

Anett írta...

A matte aqua nálam is nagy kedvenc :)

PAncsi írta...

Legutóbbi számláláskor nekem is 60-on felüli volt a lakkok száma, és azóta már gyarapodott is.
A gyűjteményedből a kedvenceim a Colorama lakkok - nekem még nincs egy sem, de nagyon szép színűek, lehet legközelebb megnézem majd azokat is

Monic írta...

Ez igen szép gyűjtemény, gratulálok! :D A BYS matt kék, ohhh, az még mindig kedvenc!

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger