2018. április 24., kedd

Parfüm kalandok - L'Occitane Terre de Lumiere


Újra nagy parfümvadászaton vagyok igy tavaszra - vagy már nevezzük inkább nyárnak... - mert szeretnék egy kevésbé testes ámde nagyon játékos illatot találni magamnak. Ez a L'Occitane pont nem ilyen darab de mindenképp szeretnék róla irni a blogon, bár inkább szerintem ősszel lenne esedékes, legalábbis nekem ez egy kifinomult őszies illat.


Nem vagyok egy komoly tudója annak hogy milyen illatjegyek kifejezetten ősziek és/vagy tavasziak, én egyszerűen csak az orrom után megyek, aszerint választok hogy nekem mi jut eszembe az adott illatkompozicióról. Szóval egyáltalán nem sértődöm meg ha valakinek ez mondjuk egy meleg nyári estét juttat az eszébe, vagy éppen a virágzó fák ugranak be róla, hiszen valamilyen szinten izlésről beszélünk, arról pedig vitatkozni felesleges. Ami tény viszont, hogy ez egy nagyon különleges és nagyon szerethető illat. És nálam sztori is tartozik hozzá.


Tavaly októberben kezdődik a történet, amikor a Pixibox egy L'Occitane különkiadású dobozzal jelentkezett és én addig gondolkodtam rajta (kb 1 órát) amig el is fogyott. Amúgy nem vagyok a márka nagy ismerője, egy-két dolgot próbáltam tőlük csak, azokról vegyesek voltak a tapasztalataim, de úgy voltam vele, hátha ez a doboz mutatna valami újat, valami jót nekem. Aztán mikor megláttam a tartalmát kicsit örültem hogy nem rendeltem meg, mert amik benne voltak annak kb a felét ismertem és nem éppen szerettem, viszont volt benne egy miniparfüm, ami nekem már önmagában is megérte volna a pénzt! Nagyon szomorú voltam miatta, aztán úgy voltam vele hogy majd az üzletben levadászom a dobozt, mert azt hiszem ott is elérhető volt ugyanazzal a tartalommal egy ideg. De pont olyan időszak volt otthon hogy egy órára nem sikerült eljutnom egyedül sehova (igen, ilyen is van ha az embernek csak egy segitsége van, akinek hétvégére is jut munka, meg aztán együtt is legyen már a család, bevallom ez is fontosabb volt nekem...) Na mindegy, lemaradtam arról is. Aztán jött a karácsony és betévedtem az üzletbe az adventi kalendáriumért. Hozzáteszem, ezt az illatot soha előtte nem szagoltam, csak maga a tény vonzott, hogy miniparfüm és hogy L'Occitane illat. Szóval ott és akkor, november végén megszagoltam. Ez maga volt a mennyország! Valami eszméletlenül különleges karaktere van, nagyon intenziv és mégis olyan természetes az egész illat. Beleszerettem. Sajnos kis kiszerelésben - nem ilyen gömbölyűben, hanem hosszú vékony üvegben - csak ajándékcsomagban volt kapható, nekem meg nem a kedvenceim a parfümös testápolók és tusfürdők, és igy nem szivesen adtam volna ki érte nem olyan kevés pénzt...A nagy kiszerelésről meg ne is beszéljünk, egyrészt soha nem használnám el, másrészt meg nekem a miniparfümök a gyengéim.... Szóval nem vettem meg semmilyen formában, csak sirtam utána. Egész addig mig egyik "szokásos" havi blogger találkozónkon a lányokkal Szandra elő nem vett a táskájából néhány szines kis dobozkát, mivel tudta hogy rajondok a miniparfümökért. Igen, köztük volt ő is és mikor megláttam csak annyit tudtam kinyögni hogy "jajköszi" de ezt párszor legalább egymás után, mert legszivesebben az este hátralevő részében csak őt szagolgattam volna! Mármint a parfümöt, na, értitek. Azt hiszem ezt hivják szintiszta rajongásnak! Na hát ennyit a sztoriról, jöjjön a parfüm!


Az illatról

"Létezik egy különleges pillanat Provence-ban, amikor a fény átöleli az eget, és különleges ragyogással borítja be a földet. Ez az aranyóra. Amikor ez a fény illattá alakul, egy igazán addiktív, kontrasztos jelleget ölt. Tökéletes akkord, igéző gourmand jegyek és aromás frissesség váratlan párosa."

A L' Occitane első gourmand-aromás parfüme.
Megjelenés éve: 2017
Fejejgyek:bergamott, mandula
Szívjegyek: méz, levendula
Aljegyek: pézsma, gyanta

Forrás: Krémmánia



Ennél jobban én sem tudnám megfogalmazni, mint a fenti irás. Egyszerűen sokoldalú, érzem benne a nap melegét, az eső hűvös érintését, a szél simogatását és a frissen szántott föld illatát is. Nagyon összetett, nagyon természetközeli, karakteres mégis simulékony illata van. Ez egy EDP változat, viszont rajtam 3-4 órát lehet érezni, ezt olyan közepes tartósságnak mondanám, nem rossz, és lehet hogy évszakfüggő, mert télen mikor elkezdtem használni ennél sokkal kevesebb ideig éreztem magamon, most tavasszal pedig ha a kezem ügyébe kerül - nagyon ritkán, mert féltem, nehogy elfogyjon - még akár 5 óra múlva is érezhető a bőrömön. Kiváncsi leszek mi lesz a helyzet nyáron :) 



Ti ismeritek ezt az illatot?


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger