2013. október 24., csütörtök

Új illatok nyomában

Mivel nemrégiben kaptam néhány illatmintát így gyorsan ki is próbáltam mindet, hátha új nagy kedvencre akadok köztük. Most úgyis nagy parfümvadászatban vagyok épp, keresek télire valami jó "ütős" illatot, annyit elárulok elöljáróban hogy nem ezek közül kerül majd ki, az biztos.
5 mintát kaptam ezek közül egy férfi illat (a fenti képen az utolsó). Kellemes, fiatalos illat, egyszer megszaglásztam aztán elajándékoztam, így erről bővebben nem tudok nyilatkozni. A többi illatról is inkább csak a személyes "érzelmeim" írnám le, hiszen attól mert nekem egy illat nem tetszik még másnak lehet éppen a kedvence! Én tél típusú vagyok, inkább az édesebb, töményebb, olykor fűszeresebb illatokat kedvelem, ennek tudatában olvassátok a véleményem :)
Calvin Klein - Downtown

Illatjegyek: fás-virágos
Illatösszetevők: citrom, bergamot, neroli, körte, szilva, gardénia, rózsaszín bors, ibolya, cédrus, tömjén, vetiver és pézsma

Nem, ez egyáltalán nem hasonlít a Manifesto-ra! Viszont egy régi parfümömre igen, aminek kavics alakú üvege volt, és olyan tejszerű (mármint az üveg, tehát nem átlátszó) ha valaki tudja, emlékszik a nevére légyszi írja meg! Nem vagyok jó az illatösszetevők elemzésében, de ha választanom kellene a felsoroltak közül akkor a bergamott, a szilva és talán a gardénia az a három amit be tudnék azonosítani benne. Kellemesen édeskés illat, szerencsére nem a virágos illatjegyek dominálnak benne. Egy kellemes nyári estére tökéletes lenne.
Marc Jacobs - Honey

llatkategória: virágos-gyümölcsös
Fej: körte, gyümölcsös jegyek, mandarin
Szív: narancsvirág, lonc, barack
Alap: méz, vanília, fás jegyek

Ettől az illattól sokat vártam mert mikor megjelent akkor nagyon sokan odáig meg visszáig :) voltak érte. Hát nem tudom... nem az én illatvilágom. És akkor most részletesebben: engem konkrétan citromos légfrissítőre emlékeztet, amit ki nem állhatok. A mézhez semmi köze nincs, talán órák múlva esetleg felfedezhető benne, de lehet ezt már csak bebeszéltem magamnak, mert el voltam keseredve hogy ez nekem nem jön be. Ha a "mézédes gyümölcsöknek" kellene beugrania róla...hát nálam az sem jött össze. Amúgy egy aranyos tavaszi illat lehet annak aki kedveli az ilyen parfümöket.
Chloé - Roses de Chloé

Illatcsalád: virágos
Illatösszetevők: bergamott, damaszkuszi rózsa, magnólia, fehér pézsma, borostyánIllat

A másik amivel a világból ki lehetne kergetni az a tömény rózsaillat, vagyis ez a parfüm maga. Mint láthatjátok nem is sok fogyott belőle, ez nagyon nem én vagyok. Szerintem az illatcsaládot nyugodtan átírhatnák rózsára, mert konkrétan semmi mást nem érzek benne, órák múlva is csak rózsa és kész. Viszont nagyon tartós, alig tudtam lemosni magamról.
Roberto Cavalli - Just Cavalli

Fejjegy: neroli
Szívjegy: tahiti tiarévirág
Alapjegy: brazíliai rózsafa

Ez a kedvencem a négy illat közül, sokan lehet azt mondanák rá hogy egy icipicit talán férfias, de én pont ezért szeretem. Picit édeskés, picit szúrós-fűszeres illat, de nem keleties! Inkább talán füstösnek mondanám és a tömjén illatára is emlékeztet :) Sajnos ahhoz nem eléggé testes hogy beálljon nálam kedvenc téli illatnak, de a második helyért még megküzdhet, mert imádom és már most sajnálom hogy elfogyott belőle ez a pici minta.

Ennek a férfi párja szintén elég karakteres, édeskés illat:


Ti szerettek új illatokat felfedezni? Ismeritek ezek közül valamelyiket? És szeretitek? Melyik a kedvenc téli parfümötök?


Follow Szépség morzsák és egyéb gondolatok

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hali! :)
Hol lehet ilyet mintákat szerezni? Már mindenkitől megkérdeztem,de a válasz csak annyi volt,hogy az egyik rokonomtól :D

Anett írta...

Szia! Én ezeket tesztelésre kaptam, de elméletileg tudsz kérni parfümériákban is (Douglas, Marionnaud) legalább is nekem sokan írták ezt.

Dóri RFB írta...

A Roses de Chloé tényleg hihetetlenül tartós. Egyszer magamra fújtam egy kicsit az egyik drogériában és még másnap is azt az illatot éreztem. Bár minden parfüm ilyen lenne! :) Amúgy maga az illat engem sem nyűgözött le.

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger