2024. január 10., szerda

Téli arcápolás gyerekeknek - tippek a száraz bőr kezelésére, megelőzésére



Sziasztok! Mivel a tél újra rákapcsolt és az elkövetkezendő időszakban eléggé hideg időjárással kell szembenéznünk, így fel kell készülnünk arra is, hogy a gyerekek bőrét ez meg fogja viselni. Náluk az arc és a kéz bőrére kell odafigyelni különösen, mert ezek vannak leginkább kitéve az időjárás viszontagságainak. Mivel az ő bőrük sokban különbözik a felnőttekétől, ezért nem alkalmazhatóak rá ugyan azok a termékek, amiket mi felnőttek használunk. De akkor mégis mit használjunk? Ma erről fogok írni Nektek.






Hidratálás

Fontos, hogy a gyerekek bőrét megfelelően hidratáljuk. Használj olyan könnyű, nem zsíros hidratáló krémet, amely nem irritálja a bőrt. Próbáld meg kerülni az illatanyagokat és színezőanyagokat tartalmazó termékeket. Én is nagyon szeretem az illatos kencéket, és persze a babaillatot, de ebben az esetben tényleg kerülendőek. Ma már van külön arckrém gyerekeknek, ezek összetevői között számos bőrbarát, nyugtató alkotóelem megtalálható. Ha például ezeket látod az összetevőlistában, akkor jól választottál:

  • Aloe vera: Gyulladáscsökkentő és hidratáló hatású, segíthet enyhíteni a napégést és különböző bőrirritációkat.
  • Kamilla: Nyugtató és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Kamillavirágokból készült kivonatok vagy kamillatea alkalmazhatók.
  • Zöld tea kivonat: Antioxidánsokban gazdag, gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik.
  • Bisabolol: A kamillavirágokból származó hatóanyag, amely kifejezetten nyugtató hatású és segíthet az irritált bőr enyhítésében.
  • Panthenol (B5-vitamin): Hidratál és segíthet a bőr regenerálódásában. Gyakran találkozhatunk vele krémek és lotionök összetevőjeként.
  • Centella asiatica (tigrisfű) kivonat: Gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik és segíthet a bőr regenerálódásában.
  • Allantoin: Hidratáló és hámosító hatása van, segítve a bőrsejtek regenerálódását.
  • Shea vaj: Kiváló hidratáló, amely segíthet a száraz és irritált bőr kondicionálásában.




Napvédelem

Bár télen kevésbé erős a napsugárzás, a hó továbbra is visszaveri a napfényt, és ez is károsíthatja a bőrt. Használj napvédő krémet, különösen, ha a gyerekek hosszabb időt töltenek a szabadban, főleg a havas tájon. Ami ilyenkor még jól jöhet, az a bélelt, fülvédős baseball sapka. Igen, nekem is fura volt elsőre, de nagyon praktikus és a gyerekek szokták szeretni.


Meleg víz elkerülése

A forró víz kiszáríthatja a bőrt. Inkább langyos vízzel fürdesd meg a gyerekeket, és ne hagyd, hogy túl sokáig maradjanak a vízben. Az enyémek is imádnak hosszasan pancsolni a kádban, különböző habfürdőkkel és fürdőgolyókkal, amik így együtt különösen kedvezőtlen hatással vannak a száraz bőrre. Ilyenkor sajnos zuhanyra váltunk, és egy gyors mosakodás lesz csak az esti rutinból. Hogy ne legyen belőle hiszti és sértődés, ezért néha engedékenyebb vagyok (amikor azért annyira nem száraz a bőrük) és hétvégén rendezhetnek strandot a fürdőben.

Bőrradírozás mértékkel


Ha a gyerek bőre kiszáradt, a bőrradírozás segíthet eltávolítani a száraz hámsejteket. Azonban ne használj túl durva radírozószereket, és ne csináld túl gyakran, mert ez további irritációt okozhat. Az én praktikám nagyon egyszerű, egy textil arctisztító koronggal áttörlöm az arcukat, mindenféle lemosó alkalmazása nélkül. Ez egy nagyon kíméletes fizikai hámlasztást jelent tulajdonképpen, vagyis nem szabad nagyobb erőt kifejteni a dörzsöléshez. Ez a módszer egyébként beválik akkor is, amikor a láztól cserepesre száradt az ajkunk (igen, az enyém is szokott), finoman áttörlöm egy ilyen "pamaccsal", majd jöhet egy kis shea vajas ajakápoló!


A súlyosabb, elhúzódó bőrproblémák esetén nem árt néha szakértői tanácsot kérni! Ha a gyerek bőre különféle problémákkal küzd, például szárazság, viszketés vagy kiütések, fontos, hogy konzultálj egy bőrgyógyásszal vagy orvossal. Ők segíthetnek megtalálni a legmegfelelőbb kezelést.


Nálatok van érzékeny bőrű gyermek a családban?
Anett


* a bejegyzés a Notino webáruházzal együttműködésben készült

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger