2024. január 15., hétfő

Télen is csinosan! - Tippek szoknya viseléséhez


Sziasztok! Még javában tart a tél, és aki hozzám hasonlóan nagyon fázós, az most magára vesz mindent amit tud. De nem árt odafigyelni egy kicsit arra is, hogy mit mivel párosítunk. Nagyon szeretek mostanában szoknyát hordani, bár télen ez nem kis kihívás, viszont nem lehetetlen! Arra gondoltam, most megosztok veletek néhány tippet és praktikát arra vonatkozóan, hogy én hogyan viselem hidegebb időben a kedvenc szoknyás ruhadarabom.


Télen a szoknya viselése kihívás lehet a hideg időjárás miatt, de néhány tipp segíthet kényelmesen és stílusosan viselni őket:

Rétegezés


Húzz fel vastagabb harisnyát vagy alsószoknyát a melegebb rétegek érdekében. Ezek az extra rétegek segíthetnek a hideg elleni védelemben. Ma már nagyon sok típusú leggings kapható, amit akár szoknyához is fel lehet venni. A különböző bevonatú, mintájú darabok belül bolyhosak, így nem csak extra kényelmet biztosítanak a harisnyával szemben, hanem még extrán melegek is. Viselheted őket ruhához, szoknyához, de akár önmagában is egy hosszabb pulóverrel, vagy egy blézerrel. Igazi jolly joker darab egy ilyen leggings, mert nagyon jól kombinálható a szekrényünk más darabjaival. Ha mégis maradnál a harisnyánál, akkor válassz vastag szövésűt, ami jól tartja a meleget, vagy kipróbálhatod itt is a rétegezést, vagyis egymásra vehetsz két vékonyabb harisnyát is. Ami még nekem bevált az a biciklis short, amit a harisnya alá húzok fel. Ilyenkor a plusz réteg csak a térdemig ér, így oda kell figyelnem, hogy ne látszódjon ki a nadrág vonala a szoknya alól.

Ruha terén igyekszem olyan anyagú, és szabású darabot választani, ami szintén jól rétegezhető.  Kedvencem mostanában az ingruha, mert nyújtja az alakot, és mert nem kell azon gondolkodni, hogy mit mivel vegyek fel. Egy egyberuha mindig csinos és átgondolt megjelenést biztosít, így bármely alkalomra bevethető. 


Ha egyberuháról beszélünk, akkor a rétegezést érdemes a ruha alatt elvégezni a felsőtesten is, így nem veszít a ruha az egységéből. Ehhez jó megoldás lehet egy pamut aláöltözet, vagy póló. Az időjáráshoz alakítom ezt is mindig, mert van hogy elég alá egy trikó, de van olyan is, hogy egy hosszúujjú felsőt veszek alá. Ezért fontos az is, hogy a ruhának milyen az anyaga és a szabása. Nyilván csak olyan ruha alá lehet felvenni plusz réteget, ami ezt megengedi, ezért a kedvenceim az ingruhák. Jól rétegezhetőek, csinosak és bármilyen alkalomra bevethetők. 



Az ünnepi időszakra választottam ezt a darabot a Bonprix kínálatából, azért tetszett meg, mert nem kifejezetten ünnepi, mégis a csillag mintájának köszönhetően beleillik a karácsonyi időszakba. Viszont hétköznapibb alkalmakra is ideális, mert klasszikus a szabása és a fekete alapszínnek köszönhetően bármikor megállja a helyét. Ezen kívül az is tetszik benne, hogy sportosan bakanccsal és csinosabban egy magassarkú cipővel is jól mutat. Ráadásul ez egy dupla rétegű ruha, a test részén van egy vékony alsó réteg pluszban, így már önmagában is egy réteges darab, és természetesen így egyálalán nem látszik át.



Hosszú csizma


Válassz hosszú szárú csizmát, amely lefedi a lábakat és a bokát. Ez nem csak melegen tart, de divatos is lehet. A megfelelő szárhossz megtalálása nem egyszerű feladat, bevallom nekem még nem sikerült. Persze továbbra is kísérletezek vele, de a tökéletest még nem találtam meg. Fontos számomra, hogy a vádli részen ne szorítson, de ne is csússzon le. Ezt eddig csak a merevebb szárú csizmáknál találtam meg, azok viszont nem annyira tetszenek. Fontos még a színválasztás is, nekem a fekete a kedvencem ebből is, mert jól variálható és mindenhez illik, illetve jól bírja a téli időjárás megpróbáltatásait, gondolok itt a sárra, latyakra. 


Plusz kiegészítők


Használj kiegészítőket, mint például vastag sál, sapka vagy kesztyű, mert ezek is nagyon fontosak, hogy összességében ne fázz. Én mostanában fülvédőt hordok, abból is a kötött fajtát. Ez védi a homlokom és a füleim a hidegtől, és nem lapul le tőle a hajam. Sálakból a nagyok a kedvenceim, amit egy hidegebb irodai napon vagy a moziban is magamra tudok teríteni, ha kell egy plusz réteg. A kesztyűvel viszont hadilábon állok, nem kényelmes számomra, nagyon zavar, sajnos még nem találtam olyan darabot amit szívesen viselnék hosszabb távon is. Csak akkor veszem fel, ha hógolyózni megyünk, az pedig nem sűrűn fordul elő mostanában.




Fontos, hogy a divat és a stílus mellett az egészségedre is gondolj. Ne hagyj ki olyan rétegeket, amelyek megvédik a tested a hidegtől, és mindig tartsd szem előtt a kényelmet és a praktikumot a téli szoknyaviselet során.

Szoktál télen szoknyát viselni?
Anett

* a bejegyzés a Bonprix webáruházzal együttműködésben készült

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger