2016. augusztus 22., hétfő

Mommy Mia box - Pici piac különkiadás


A múlt héten érkezett meg a Mommy Mia box különkiadása ami csupa Pici Piacos terméket rejtett. Bevallom egy percig sem gondolkodtam hogy megrendeljem-e ezt a különkiadást, hisz nagy rajongója vagyok a Pici Piacnak, rendszerint ellátogatunk oda családilag és egy-két szépséggel mindig meg is ajándékozom magam Szofit.

Aki nem tudná mi is ez a Pici piac annak röviden: ez egy olyan vásár ahol kizárólag magyar kézműves és/vagy dizájner termékeket lehet megvásárolni babák - gyermekek - mamák részére. A játéktól kezdve ruházaton és kozmetikumokon át tényleg nagyon sokszinű a kinálat. Ez a különkiadás pedig azt igérte hogy kizárólag ilyen dizájnertermékekkel lesz tele. Azt kell hogy mondjam elég magasak voltak az elvárásaim a tartalommal szemben és ehhez mérten jó nagyot is csalódtam benne, ilyen még tényleg nem volt egyetlen Mommy Mia Box-szal kapcsolatban sem, hogy igazából semmi nem tetszik belőle különösképp.

Az első legfontosabb hogy a megrendeléskor a 3 éves korhatárt lőtték be, ami szerintem elég nagy túlzás, én max 6 hónaposat mondanék igy bontogatás után, vagyis nem tudom hogy egy közel 3 éves gyermek ebből a dobozból mit és mire tudna hasznositani.

Kezdjük azzal a termékkel ami akár még jó is lehetne ha épp pici babám lenne, ez pedig nem más mint a Ludoshka csillagszemű hal, ami egy csipogó-csörgő kis állatka, nem mondom hogy plüss mert szerencsére nem abból a hagyományos anyagból van amiből általában a bolti darabok készülnek. Nos, ez tényleg egy cuki kis játék, amikor még a baba ilyesmire fogékony, de Szofi már kinőtte a csörgős korszakot, maximum azt tudom elképzelni hogy labdának használja vagy kiviszi a homokba és elássa. Azért meg kár lenne, mert mint mondtam ez egy szerethető darab, eltesszük, egyszer még biztos hasznát vesszük majd :)


A következő ilyen "majd kipróbáljuk" termék a Natura Mia Immun manó olaj, ami fogalmam sincs hogy micsoda, mert a termékleiró kártya direkt nem tartalmazza hogy hogyan kell használni, keressünk rá a honlapon. Szóval, majd egyszer ha el nem felejtem és el nem kallódik valahova az üvegcse akkor utána olvasok, mert amúgy érdekes termék lehet, immunerősitésre használható, akár egész pici babáknál is.


A következő termék egy NaturaLisa baba popsikrém minta, ami különösképp nem hozott lázba, viszont szivesen kipróbálom. Viszont hiába a kis kiszerelés, táskába nem lehet bedobni mert rosszul zár a kis fedél, szinte magától lejön. A krém viszont nagyon jónak tűnik, állagra és kezelhetőségre is, és még az illata is kellemes.


A következő termék a Monello Baby&more pihe-puha peluspárnája, ami egy kisebb WTF élményt nyújtott elsőre, meg igazából másodikra is. Igazából itt már elő kellett vennem a leirást hogy mi is ez:
"A Monello baby&more Mommy Mia boxban debütáló pihepuha peluspárnája egy sokoldalú puhaság. Olyan , mint a mesében Pom Pom: ha akarod büfipelus, ami puha anyagának köszönhetően nem nyomja meg újszülött babád fejét a válladra helyezve, ráadásul a büfi tartalma sem üt át a ruhádra, ha akarod párna, autósülésben, babakocsiban, kiságyban, ha akarod pelenkázó alátét, ha akarod pihepuha ölelő rongyi."
Magyarul egy negyed textilpelus félig bevonva plüssel. Cuki ez is persze meg minden csak sok értelmét nem látom. Először is párnát baba feje alá nem rakok, ha meg már nagyobb a gyerek ezt a kis darab textilt az első fordulatnál arrébb löki. Nyáron meg pluszban még jól melegit is ez a plüssös rész. Hogy a textilpelus nyomná a baba fejét a vállamon? Nos ezek szerint mi prémium minőségű textil pelusokat vásároltunk mert sosem hagytak nyomot Szofi fején. Az meg hogy ezen nem ütne át a büfi nem tartom biztosnak, ez azért nagyban függ a büfi mennyiségétől is. Amúgy meg én mosás előtt a textilpelusokat áztattam fehéritőbe/fertőtlenitőbe, ezt hogy fogom beledobni? Jó oké, ölelő rongyi még akár lehet is belőle....


Cseppke nyálfogó babasál a következő termék, ami egyébként csikosban itt és most jelent meg először...Nem vitatom hogy a funkcióját ellátja, vagyis felfogja a nyálat illetve melegiti a nyakat, csak nem látom benne a különlegességet. A formája/szabása semmi extra, a dizájn - csikos húha - szintén semmi extra, ez a szinösszeállitás meg ráadásul olyan...jó hát nekem nem tetszik ez van. Legalább lenne matrózosan kék-fehér, vagy nem tudom de ez a kissé kopottas hatású lila a pinkkel, a hátulja meg nagymamám polár pulcsiját juttatja eszembe.


A Babyberry csillagos falmatricában van kreativitás csak igazság szerint 29 db csillag alakú matricát én nem neveznék dizájner terméknek. Amúgy szeretem a falmatricákat, nemrég vettünk Szofinak egy állatos szettet, nagyon szereti, simogatja az állatkákat meg puszilgatja :) és itt jön a másik problémám ezzel, hogy oké felragasztom mert dizájnos, mert ma ez a divat, de ez mit ad a gyerekemnek? Vajon reggel mikor felkel oda fog menni hozzájuk, vagy mutogat rájuk, simogatja vagy bármilyen interakcióra készteti? Lehet első nap még megcsodálja hogy jé csillagok, de kizártnak tartom hogy a továbbiakban bármilyen figyelmet szentelne neki. 


A végére hagytam a legnagyobb kérdőjelet, két darab KarlaLina designer notesz, melyek exkluziv darabok, kizárólag ebbe a dobozba készültek, 1 db hálanapló és 1 darab üzenőfüzet, hátoldalukon inspiráló idézettel. Hát mit is mondhatnék, két darab üres füzetecskére, amik ráadásul puha boritásúak, épp tenyérnyi méretűek. Én nem vagyok az a tipus aki leirogatja hogy jaj miért is lehetek hálás az életben meg x év múlva mit üzennék a gyerekemnek, tőlem ez távol áll. Van babanaplónk, abba éppen elég történést le tudunk jegyezni, vannak benne fényképek meg minden. Nem tudom amúgy ezekből a kis noteszekből évek alatt mi maradhat, ha valaki tényleg használja, még ha vigyáz is rá. De legalább lenne benne valami, az elején egy oldal amire a baba nevét irhatod meg egy kis ábra de semmi, tök üres, valami bugyuta idézettel a hátulján. Tudjátok, én vagyok az aki tiltja Facebookon az ilyen üzenetes bejegyzéseket megosztó ismerőseit....


Nos, nekem ez igy összességében olyan hatást keltett hogy ebbe a kiadásba bárki bármivel benevezhetett a lényeg hogy összejöjjön, illetve a korhatár meghatározásánál is lehetne azért finomitani kicsit, mert akár lehetne ez 10 éves korig is használható doboz hiszen minden multifunkciós és a végtelenségig kihasználható.

Ez a doboz 7000 forintomba és sok bosszúságomba került, viszont nem vette el (végleg) a kedvem a meglepetés dobozoktól és persze a Pici piactól meg főleg nem!

8 megjegyzés:

Barbi Beauty and Lifestyle írta...

Az első ilyen dobozunk lett volna amit megrendelhettünk legálisan a betöltött 12. hét után. De nem tettük és úgy érzem jól döntöttünk, egyedül a halacskára mondom azt, hogy jó lett volna egy kis cukiság. De a többit nem tudnám használni.

Réka írta...

Nekem tetszik a doboz, a halacska Dalma egyk kedvenc játéka lett pillanatok alatt. A nyálkendő jól jött, hiszen egyre jobban nyáladzik a baba :-) A bajom annyi vele, hogy azt hiszem a polár része összement 40 fokon...de lehet mosás előtt is ilyen volt, csak nem figyeltem :-) A pelust mondjuk én sem tudtam hova tenni..félreteszem a kistesónak, mert Babónak van több rongyija. A matricák cukik, a füzetek pedig nem feltétlenül babás dolgoknak készültek. Biztos van olyan barátod, rokonod, aki szereti az ilyen aranyos füzeteket :-)

Barta Veronika írta...

Én nagyon meg akartam rendelni a FeMinis csalódottságom után az új MM boxot, ez lett volna az első, de mikor megláttam, hogy Pici Piac a téma, akkor inkább passzoltam, mert végre a szeptemberire el tudunk menni, így azt és annyit és olyat vehetek, amit akarok majd. És hát ezekkel a designer dolgokkal be is lehet kissé fürödni (pl a matricákkal kapcsolatban én se értem, az mitől designer :D), ahogy részemről a FeMini is befürdött...

Unknown írta...

7000 Ft ??? Te jó Isten. Na így kell a gyereküket szerető, a pénzért keményen megdolgozó szülőket palira venni a divattal...

Anett írta...

Benke Barbara: hát igen, a halacska nagyon cuki, ha még nincs csörgőtök akkor ez egy szuper darab lenne első példánynak. Jó babavárást! :)

Anett írta...

Réka: persze van akinek el tudnám ajándékozni, sőt az egészet oda lehetne adni valakinek csak nem ezért vettem meg :)

Anett írta...

Margó: hát most sajnos én is ezt érzem kicsit. Pedig tényleg imádom a Pici piacot mert sok szépség van ott, de azért valahol a hasznosságot sem árt nézni.

Anett írta...

Verus: jól jártál hogy nem rendelted meg, majd szeptemberben legalább arra költöd ezt az összeget amire akarod :) amúgy mi is tervezünk menni, remélem összefutunk :)

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger