2015. április 8., szerda

Lavera bio sampon | Teszt

A Lavera márkanév nem volt ismeretlen számomra eddig sem, mert próbáltam már pár terméküket és egyikben sem kellett csalódnom! (ITT olvashatsz róluk) Ezért gondoltam hogy adok egy esélyt a samponjuknak is, talán nem kell abban sem csalódnom és szerencsére így is lett.
 A Lavera termékek ellenőrzött natúrkozmetikumok, bio növényi összetevőkkel, valamint vegán termék. 100%-ban mentes: szilikontól, paraffintól, kőolajszármazékoktól, szintetikus tartósítószertől, parabéntól. Azért ez jól hangzik,ugye? Nekem nagyon tetszik legalábbis, pedig nem vagyok egy kimondottan natúr áplást követő egyén, de jól esik a tudat hogy a problémás fejbőrömre valami igazán természetest kenhetek. 

Először is a habzása lepett meg, persze számítottam rá hogy nem nagyon fog habzani első mosásra de azért meglepett hogy ennyire nem. Nagyon nem. Én mindig kétszer mosom át a hajam samponnal, bármilyen samponról is legyen szó és hát ennél a samponnál az első mosáskor gyakorlatilag nem képződött hab. Nyilván minél koszosabb a haj annál jobban meg kell küzdenie vele a samponnak - ez más terméknél is igy van - csak furcsa volt számomra hogy nagyon nem akar habzani. Szerencsére a második mosásnál már nem volt ilyen gond, lehelet könnyű hab képződött a fejemen, könnyű volt eloszlatni a teljes hajhosszon. 
Az állaga is érdekes, tömény zselés, egyáltalán nem az a folyós fajta szerencsére. Igy nem kell attól tartani hogy kifolyik az ujjak között. Eloszlatni is könnyű a hajon, azt vettem észre hogy sokkal jobban szereti ha egy kis vizet is teszek hozzá közben. 

 A második meglepetést az illata okozta ugyanis sokkal "növényesebbre" számítottam. Ezeknek a bio, natúr kozmetikumoknak sokszor nem épp kellemes az illata, legalábbis számomra, mert én szeretem ha finom illatot áraszt utána a hajam/bőröm. De ennek a samponnak szerencsére finom édeskés, virágos az illata, biztosan a rózsakivonatnak köszönhetően. Ez ugyanis a bio rózsa és búzakivonatot tartalmazó változat amit ugyan normál hajra ajánlanak de az én zsíros fejbőrömmel is szépen felvette a harcot.

Mint tudjátok eléggé küzdök a fejbőrömmel mostanság....ezért keresem a legjobbat a számára és azt kell hogy mondjam ez a termék vált be leginkább az új próbálkozásaim közül. Szép fényes és könnyű lett tőle a hajam, három napot simán kibírok újabb hajmosás nélkül. Egyedül a korpával lehetne kíméletlenebb, ez az egyetlen negatívuma bár normál hajra szánták így ezt nem is várhatnám tőle, de ha ki kellene emelnem valami gyengeségét akkor ez lenne az. 
Összességében egy nagyon kellemes, könnyen használható sampon, jó összetevőkkel és kellemes illattal. Amit egy normál hajú ember várhat tőle azt szépen teljesíti is, jól tisztítja a zsíros fejbőrt is és kellemes illatot hagy maga után. A kifésüléshez ugyan nem árt egy kis balzsam vagy fésülés könnyítő de amúgy nem szárítja vagy gubancolja a hajat. Még az ára sem vészes bio termékhez viszonyítva, az Iparfümériánál 1460 Ft-ért árulják most ezt a szenzitív sampont.

Ti próbáltatok mostanában valamilyen új sampont?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger