2019. október 8., kedd

Natúr arcápolási termékek a Schüsslertől | Teszt


Sziasztok! A mai bejegyzésben arcápolásról lesz szó, azon belül is a természetesebb alternatívát keresők/kedvelők találhatnak benne érdekes információkat. Ha régebb óta követed a blogom, akkor feltűnt gondolom, hogy én nem köteleztem el magam egyik tábor mellett sem, tehát nem vagyok teljesen a természetes kozmetikumok táborát erősítők között sem, de azért nem zárkózom el attól, hogy új, zöldebb termékeket fedezzek fel és építsek be akár az arcápolási rutinomban is. Ma erről lesz szó!



Nagy divat lett mostanság zöldnek lenni, ami ma már nem egyenlő a "szelektíven gyűjtöm a hulladékot" mintával, hanem az életünk számos területén megpróbálhatunk természetes alternatívákra  váltani, amik a környezetre (és persze saját magunkra is) kevesebb terhet jelentő használati cikkeket jelentenek. Ennek a törekvésnek az egyik szelete ugyebár a szépségápolás, hogy a használt termékeink minél inkább természetesek, és környezetre ártalmatlanok legyenek. Így nagyon örültem, mikor lehetőséget kaptam a Schüssler Natur Cosmedics márkától, hogy kipróbálhatom a termékeiket, és egyből az arcápolás jutott az eszembe. Talán nem is meglepő, hiszen az arcunk az elsődleges "kivonatunk", ezt látja mindenki, és nézi is, mikor például beszélgetünk valakivel. Ezt a területet éri leginkább az UV sugárzás is, ami az elsődleges ok a bőröregedésben, pigmentfoltok kialakulásában, és még sorolhatnám milyen károkat okozhat. Egy szó mint száz, arcbőrünk egészsége és szépsége talán az elsődleges helyen szerepel a fontossági listán, persze a szépségápolás témakörére gondolok. Két arcápoló terméket választottam a márkától, az egyik egy szemkörnyékápoló, mert nekem erre már szükségem van bizony, a másik pedig egy szérum, mert erre nagyon kíváncsi voltam, manapság nagyon divatos lett szérumot használni, próbáltam is már párat, és erre is nagyon kíváncsi voltam. A termékeket több mint egy hónapig használtam, ez idő alatt, voltak még elég meleg napok is, illetve hűvös, szeles reggelek, így a bőröm változásával a tapasztalataim is változtak némiképp.


SCHÜSSLER AGE PROTECTION SZEMRÁNCKRÉM

Ha csak egy terméket választanál a márkától ismerkedésre, akkor ez legyen az! Minden benne van, ami egy ilyen ránctalanító krémbe kell. Nagyon gazdag formula, krémes, mégis könnyű eldolgozni és könnyen beszívódik. Nem hagy ragacsos érzetet, nem gyűlik össze fehér csíkban a kis ráncokban. Szépen hidratálja és feltölti a szemkörnyéket, visszafogott illata nem irritálta a szemem. Azt szerettem benne leginkább, hogy az apróbb ráncaimat szépen feltöltötte, szinte kisimította, így sokkal fiatalabbnak látszik a szemkörnyékem. Az érzékeny szemkörnyéki bőröm nem feszül a szárazságtól még a nap végén sem, mikor lemosom a sminket. Ápolja és védi ezt a területet, simán tudja azt, amit mondjuk egy hasonló árkategóriájú drogériás szemkörnyékápoló, csak éppen sokkal szebbek az összetevői.


Termékjellemzők:
  • egyedülálló Schüssler só kombináció (Nr.10 és Nr.11)
  • növényi őssejttel és bio összetevőkkel
  • tengeri alga kivonattal - EPS Seafill®
  • kőolajszármazék és parabénmentes
  • 100% natúr, ECOCERT minősített összetevők
  • hipoallergén illat

SCHÜSSLER AGE PROTECTION RÁNCTALANÍTÓ ARCSZÉRUM 30+

Elsőre meglepett ez a termék, mert nem áttetsző a formulája, hanem kissé barnás és mintha kisebb részecskéket is tartalmazna, aztán a honlapon olvastam, hogy ezt a különleges megjelenést a kehidai ásványvíznek és a benne található gyógynövények szirmának köszönheti. Ez a könnyed, géles állagú arcszérum szerintem a kombinált (kissé száraz) bőrre lehet tökéletes, főleg ha valaki szereti a szérumot arckrémmel együtt használni. Merthogy igazából így lettek kitalálva, az arckrémek kiegészítésére, de bevallom őszintén, én önmagukban szeretem őket leginkább használni. Ezt is így kezdtem el, hidratáló krém helyett, az esti rutinom részeként, és már az első pár napi használat után észrevettem, hogy picit sok a bőrömnek, mert már nem úgy szívódik be. Többet kell várni, hogy eltűnjön a bőröm felszínéről és hogy ne érezzem azt az enyhe ragacsos érzetet utána. Aztán második héttől ár csak minden másnap használtam, és inkább áthelyeztem a reggeli rutinomba. Itt és így alkalmazva már tökéletesnek bizonyult, sőt, eltűnt a fakó, szürkés árnyalat is az arcbőrömből, üdébb és egységesebb lett a kinézetem. Minden másnap használva szerencsére simán becuppantja a bőröm az egy pumpálásnyi mennyiséget, villámgyorsan, így a reggeli sminkelés is simán belefér utána. 


Termékjellemzők:
  • 100% natúr összetevők,
  • kehidai ásványvízzel készült,
  • könnyed gél állagú szérum,
  • kollagént és zöld tea kivonatot tartalmaz,
  • nem tartalmaz kőolajszármazékot és parabént.



Ti nyitottak vagytok a természetes összetevők iránt?
Anett

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger