2019. május 7., kedd

Silcatil lábhámlasztó zokni | Teszt #ittatavasz #jönanyár


Sziasztok!
Az első melegebb napokon előpakoltam a szandálokat, felpróbáltam őket, majd gyorsan el is tettem mindet. A lábaimat ugyanis eléggé megviselte a téli, bakancsos időszak. Az egy dolog hogy fehérek mint a kórház fala, de körmeimre is ráfért volna egy kis pedikűr, hát még a talpamra! Előkaptam hát a lábhámlasztó zoknit, és lesz ami lesz alapon felpróbáltam. Ugyanis már vagy fél éve árválkodik a szekrényben, de eddig nyuszi voltam kipróbálni. Eddig!


Sajnos az én lábam is csúfítja bőrkeményedés, szerencsére tyúkszem nincs rajta, egyébként ez a hámlasztó zokni azt is tudná kezelni. Szóval kerestem én is egy olyan hatékony, otthoni megoldást a bőrkeményedésre, ami kényelmes és hosszan tartó megoldást biztosít a problémámra. 

A Silcatil bőrhámlasztó zoknit a lábfej bőrének puhítására és hidratálására találták ki. Hogy is néz ki ez a gyakorlatban? Az összetevőket bogarászva és elemezve úgy látom, a hámlasztást a szalicilsav végzi főként, amihez a glikolsav és a tejsav is hozzásegít. A hidratálásért pedig az urea, glicerin és a levendula olaj felelős. Vagyis miután az elhalt hámréteget "leoldotta" a lábunkról, az új bőrt visszahidratálja. Nem vagyok egy gyógyszerész, csak a teszt és az összetevők listája leegyszerűsítve ezt a folyamatot mutatja.


A kezelés folyamata:


  • a dobozból kivéve a két zokni szárát ollóval le kell vágni,
  • mindkét lábunkra egy-egy bőrhámlasztó tasakot felhúzni és a mellékelt ragasztócsíkkal bezárni bokánál,
  • ezután rendes zokni fel lehet rá húzni a kényelem kedvéért, mert amúgy nagyon csúszós és zörgős a viselete,
  • két órán keresztül kell fent hagyni a lábakon, a tökéletes eredmény érdekében,
  • aztán le kell öblíteni a bőrön maradt hatóanyagot a zuhany alatt, majd pedig várhatjuk a végeredményt, ami 7-10 nap elteltével "alakul ki"




Én sajnos nem tudtam teljes két órát fent hagyni a lábamon, mert Fanni pont aznap döntött úgy, hogy csak 1,5 órát alszik ebéd után, pedig van hogy 3-at is tud, na mindegy. Szóval kb 20 perc hiányzott még a hatóidő lejártáig, de nem bírtam tovább és levettem. Mivel hallotta hogy valami csörög-zörög a talpam alatt ahogy járok, így állandóan azt akarta taperolni, jobbnak láttam levenni.

Amúgy a zokninak nem túl magas a szára, így készülni kell arra hogy esetleg kiszivárog belőle a hatóanyag. Én részben kanapén ülve töltöttem az idejét, ha kinyújtottam a lábam tettem alá törölközőt, mert úgy egyértelműen szivárog. Méretét tekintve elég nagy darab, szerintem simán jó akár 44-es lábméretre is. A hámlasztóban töltött idő alatt nem éreztem semmilyen kellemetlen dolgot, nem volt égő érzés vagy bizsergés a talpamban.


Innen csak erős idegzetűek görgessenek tovább...bevallom őszintén egyáltalán nem akartam a hámlás folyamatát dokumentálni képi formában, de mivel egy kép többet mond ezer szónál, így egy kicsit mégis kivételt teszek. Nálam a 3. napon indult el a folyamat. Éreztem hogy egyre szárazabb érzése van a talpamnak, tudjátok, amikor hozzá ér például a lepedő és olyan sima érzés, illetve a lábujjaim mozgatásakor, ahogy egymáshoz értek, nagyon száraznak éreztem. Harmadnap a talpam felső része kezdett el hámlani majd következő napra a lábujjaim felé is elindult ez a folyamat. Direkt pici képet teszek be, kattintásra megnő, ha valakit ez tartana esetleg vissza a kipróbálástól, hogy a lehámlott rész alatt mondjuk milyen a bőr, nem-e vérzik vagy nem lesz-e irritált, nos nem. Nálam legalábbis nem jelentkeztek ilyen tünetek, a friss bőr szép rózsaszín és puha volt, egyáltalán nem fájt maga a hámlás. Persze ha elkezded letépni ott, ahol még nem akarja elengedni, az elég fájdalmas! A folyamat hátralevő részéről viszont nem szeretnék képet mutatni, nyugodtan megszorozhatjátok ezt még úgy tízszer...


Nálam kb 10 nap alatt "múlt el" teljesen a hámlás, vagyis akkor tűnt el a bőrkeményedéseim kb 70%-a. Mert ugye az is fontos tulajdonsága ennek a terméknek hogy mennyire hatékony. Nos, én elégedett vagyok vele, mert a kiinduló állapotom egy viszonylag elhanyagolt bőrfelület volt, amin mondhatjuk hogy egy fél éves bőrkeményedéssel kellett megküzdenie. Be kell lássuk, ez nem csodaszer és nem helyettesíti tökéletesen a pedikűrös munkáját, de mégis sokkal jobb lett a helyzet a talpamon. Ha rendszeresen elvégzi az ember a lábápolás ezen részét, akkor szerintem fenntartható vele egy nagyon szép állapot. Elméletileg havonta célszerű alkalmazni, de szerintem az túl gyakori, nekem a 2-3 havonta történő hámlasztás lenne az ideális.



Ti próbáltatok már ilyen lábhámlasztó zoknit, vagy kipróbálnátok?
Anett



* A terméket a Notino-tól kaptam tesztelésre!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger