2017. november 7., kedd

3 Gyors és egészséges reggeli amit a gyerek is megeszik | #momlife


Nem tudom Ti hogy vagytok vele de én nem szeretek duplán dolgozni, még reggelinél sem, szóval mi együtt és ugyanazt szoktuk általában reggelizni a nagyobb gyerkőccel.



Könnyű dolgom van mert Szofi már lassan 3 éves szóval mindent ehet (kb) és eszik is, mert nem válogatós. Főleg ha azt látja hogy én is azt eszem, akkor majdhogynem kötelező is adnom neki belőle. Mivel a reggeleink elég nyugisak igy ilyenkor szoktam magamra - vagyis inkább a blogra - időt szakitani, szóval a cél a minél gyorsabban elkészithető reggeli. Persze az sem baj ha egészséges, bár ilyet nem szeretek leirni mert nem vagyok szakértő, de a magam étkezési szokásaihoz képest igyekszem egészségesebb ételeket összedobni reggelire. 

Az alap amire nagyon odafigyelek az a bőséges folyadékbevitel már reggeli alatt is. Ezt én magamnak zöld teával vagy egy nagy pohár vizzel oldom meg. Szofinak általában házi készitésű szörpöt adok vagy ha megkivánja tőlem a teát akkor van neki saját gyümölcsteája :) abból készitek egy pohárral. De a tej is elmaradhatatlan nála reggelente, viszont mióta leszokott a cumisüvegről azóta pohárból maximum egy decit iszik meg csak.

1. kép: házi gyümölcsjoghurt és Korpovit keksz. Bármilyen gyümölcsből készithető egy kis natúr joghurt hozzáadásával.
2. kép: Abonett és házi körözött, egy kis retekkel és teával
3. kép: Cukormentes müzli tejjel

Nagyon szerencsés vagyok hogy a gyermekem szereti a zöldségeket, főleg nyersen! Ez engem is arra ösztönöz hogy egyrészt ugye mindig legyen itthon friss zöldség, másrészt hogy én is fogyasszak belőle rendesen! A másik kedvenc egy gyűjtőfogalom, a "minden ami ropogós", ez lehet bármilyen keksz például, és mivel most az egészségesebb vonalról beszélünk igy mi Korpovitot ropogtatunk például, vagy épp Abonettet. De ezen kivül a müzli is állandó vendég nálunk, ebből is a cukormentes verziót részesitjük előnyben. Jöhetnek még a házi kencék, úgy mint a kőrözött vagy épp a tojáskrém, ezeket bárki össze tudja dobni otthon is, bár nem túl divatos étkek de kit érdekel, finomak! A gyümölcsjoghurtot már jó ideje magamnak készitem, semmi nem kell hozzá csak gyümölcs és natúr joghurt, meg egy mixer ami jól összedolgozza. Bár ha darabos marad az se rossz! Ezek igy együtt már kiadnak egy jó kis változatos reggeli repertoárt nálunk.

Ti miket szoktatok reggelizni a gyerekkel?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger