2013. június 11., kedd

Te próbáltál már parfüm tesztert?

Mert én eddig nem és nagyon kíváncsi voltam rá, így most megtört a jég.
De mi is az a parfüm teszter?
A teszter kiszerelésű parfüm összetételében, illatában, tartósságban teljesen megegyezik a normál, üzletben megvásárolható társával. A teszterekkel általában parfümériákban találkozhatunk, ezek vannak kitéve a polcokra, amit aztán bárki fújkálhat ezerrel. Ezért általában a kereskedelmi forgalomban kapható legnagyobb méretű kiszerelést helyezik ki. De ez nem azt jelenti hogy ha teszter kiszerelésű parfümöt rendelsz, akkor annak valaki már kifújkálta a felét! Ettől nem kell tartani, ezek teljesen érintetlen termékek, a különbség csak annyi hogy a teszter általában sima kartondobozban érkezik kupak nélkül. De az üvege és annak tartalma változatlan.
Mivel sosem próbáltam még parfüm tesztert, de mindig is érdekelt hogy milyen - főleg mert sokkal olcsóbban lehet így jó parfümhöz jutni - így most választottam egyet az iparfüméria kínálatából, ahol rengeteg illatból van ilyen kiszerelés. Én is izgultam hogy milyen lesz :) ezért olyan illatra esett a választásom amit ismertem már régebbről, akkoriban nagyon szerettem így van mihez viszonyítanom.
Ez pedig nem más mint Elizabeth Arden - 5th Avenue after five nevű illata, amely a virágos, orientális illatcsaládba tartozik. Fő jegyei a jázmin, orchidea, mazsola, sáfrány és lótuszvirág. De ha engem kérdeztek akkor egy finom nőies, kissé édeskés illat, ami nálam nyárra is tökéletes. A parfüm egy szimpla fehér dobozban érkezett, amin csak a neve és a teszter jellege olvasható. Nekem egyébként nem hiányzik a flancos doboz, bár tény hogy imádom őket, de legalább ezt nem fogom őrizgetni (és kerülgetni) a szobámban egy évig. Úgyis csak a szekrényben kallódna.
Nem volt rajta kupak sem, de maga a szórófej teljesen rendben van, szép és sérülés mentes, működik rendesen. A tartóssága és az illata teljesen olyan mint amilyenre emlékeztem, bár akkoriban még sokkal komolyabb illatnak gondoltam, ma pedig simán tudnám viselni minden nap, de hát jó pár év eltelt azóta - változtam én is :)

Ti próbáltatok már parfüm tesztert? 


Follow Szépség morzsák és egyéb gondolatok

7 megjegyzés:

Njoythestyle írta...

De jó ez a poszt, én még sosem próbáltam ilyet, köszi a tippet és a tapasztalatot :)

bree írta...

én mindig tesztert rendelek : ) olcsóbban megúszom és így megéri a legnagyobb kiszerelést venni : )

djkaty írta...

Én is szoktam tesztert használni még régebben, egy ismerőstől kaptam őket, és tényleg teljesen megegyeztek a normál kiszerelésűvel minőségben. :-)

Vincze Mariann írta...

Én szinte csak azt szoktam használni, mert a nagy kiszerelés miatt olcsóbbak és minőségben is teljesen egyformák a nem teszterrel. :)

Anett írta...

Örülök hogy nektek is pozitív tapasztalatotok van a teszterekkel kapcsolatban :)
Reni: egyszer mindenképp próbáld ki, szerintem megéri :)

Ilus írta...

Én még sohasem próbáltam tesztereket, de ezek után szerintem innen fogok beszerezni, hiszen ez nagyon jól hangzik. Van egy-két kedvenc parfümöm, amiért sajnálok olyan sok összeget adni, mint amennyi az eredeti ára, ezért még soha nem is vettem meg őket, csak ott áhítoztam a tesztert illatozva. :D

Nagyon jó kis poszt lett! :)

http://fiatalosblog.blogspot.hu/

Szép estét neked! :)

Makeupcakes írta...

Szintén tőlük rendeltem - Gucci: Rush - tesztert, de tudtam, hogy ez a parfüm eleve kicsit különlegesebb "üvegben" van, mert egy műanyag dobozban lakik, ami teljesen zárt, kupakja nincs. Így a teszter és a "sima" parfüm is megegyezik, lehet, kupakos verziót nem rendelnék, nem tudom, miért. Félnék, hogy elpárolog belőle a cucc vagy ilyesmi. :D

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger