2013. június 14., péntek

Elmélkedés a szájkontúr ceruzákról - Artdeco lip liner

Ez a szájkontúr ceruza még az áprilisi PIXIBOX-al került hozzám, azóta kipróbáltam minden lehetséges módon (szájkontúrként rúzzsal, önmagában, szájfénnyel) és most hoztam róla egy összefoglaló posztot.
Azt már az érkezésekor is mondtam hogy nem használok szájkontúr ceruzát, nem is értem miért pedig hasznos kis találmány. Egyébként nagyon régen nálam is befigyelt a sötét szájkontúr - világosabb rúzs páros... hát nem vagyok rá büszke, de mentségemre szóljon hogy amikor megvilágosodtam hogy ez így mennyire nem okés, egyből meg is utáltam a szájkontúr ceruzákat... és ki is hajítottam mindet :) Mindez 10 - 12 éve történt, azóta nem tudom miben változtak a mai kontúrcerkák, így nincs is viszonyítási alapom más termékhez, csak elképzelésem van hogy milyennek is kellene lennie egy mai szájkontúrnak.

Először is tartósnak...
Hát erre itt nem lehet panasz! Főleg mert ugyebár waterproof vagyis vízálló termékről van szó. Több órán át szépen a helyén marad, az ivást bírja is, evésnél azért nem árt vigyázni vele. Szájkontúrként és önmagában kb 4 órán keresztül változatlan formában megmarad az ajkakon, szájfénnyel kombinálva ez az idő kb 2 órára csökken.
...és pigmentáltnak...
Nem kell vele küzdeni hogy kicsikarjuk belőle a valódi színét, egy áthúzással pontosan azt az árnyalatot látjuk viszont magunkon mint amit a ceruza hegye mutat. Az állaga kellemes, nem túl kemény de nem túl puha, így nem is fogy olyan gyorsan.
De kell hogy ápoljon?
Nem tudom, hogy kell-e. Csak azért merült fel bennem ez a kérdés mert kipróbáltam a teljes kitöltést, vagyis beszíneztem az ajkaim teljes felületét a ceruzával és azt vettem észre hogy eléggé szárít és kiemeli a kis redőket is. Persze ha valaki rendeltetés szerűen használja és csak körvonalaz vele, akkor nem feltűnő a dolog.
Legyen belőle színválaszték
Én a 75-ös számú, kissé rezes-vöröses árnyalatot kaptam, annyira nem az én színem de szájfénnyel viselve már kezdek vele megbarátkozni. Megnéztem az Artdeco honlapján a színválasztékot, ott 18 különböző árnyalat van fent, az már jó színválasztéknak számít, nem?
A fenti képen önmagában, a teljes ajak felületén látható. Szerintem jól látszik a képen hogy kiemelte a kis redőimet, viszont szép fénye van. A lenti teljes arcos képen is ugyan így önmagában látható, így messzebbről kicsit narancsosnak tűnik rajtam.
A lenti képen pedig átmentem rajta egy átlátszó szájfénnyel, így már kezdek megbarátkozni ezzel a színnel.

Ti használtok szájkontúr ceruzát? Hogy tetszik nektek ez a szín?


Follow Szépség morzsák és egyéb gondolatok

2 megjegyzés:

Csipkelány írta...

de szép fülbevalód van :)

Névtelen írta...

Én használok minden rúzs vagy szájfény alá, én a számmal megegyező színűt, ami avonos, ez minden rúzs alá tökéletes, mivel nem üt el a számtól. :) És így nem kell minden rúzsomhoz venne külön. :

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger