2013. január 8., kedd

My haircare routine - a hajápolásról röviden

Nagyon ritkán van a blogon hajápolással kapcsolatos bejegyzés, de egyre jobban foglalkoztat a téma így összefoglalom én miket is használok a hajamra.
Nagy vonalakban három termékcsoport fordul elő a fürdőszobámban ha hajápolásról van szó:
  • sampon
  • balzsam
  • és még valami extra kényeztetés
A képről egyetlen dolog maradt csak le, mégpedig a fésű. Nekem egy ritka fogú, sima műanyag fésűm van, se körkefe se külön bontófésű, semmi...ugyanis nem szeretek fésülködni :) 
Hetente kétszer mosok hajat, mindig este és mindig használok hajszárítót is. Hajmosáskor kerülöm a túl forró és a túl hideg vizet is. Nem használok házi pakolásokat, egyszer próbáltam valami tojásos cuccot, alig bírtam tőle megszabadulni.
Jelenleg két fajta sampont használok, az egyik a Syoss - amiből már csak tényleg egy pici van - erről már talán volt is szó a blogon. Vele az a helyzet hogy eleinte nagyon szerettem, mert jól tisztít, friss és üde lesz tőle a hajam és még csak szilikont sem tartalmaz. Viszont az ősz - és vele a hidegebb idő - beálltával elkezdett kiszáradni a fejbőröm, viszketett és persze miért ne alapon a korpa is megjelent. Nem tudom hogy a fejbőröm a sampont unta meg vagy az időjárást, de váltottam. Pár hete már vegyesen használom az Yves Rocher korpásodás elleni samponját. Nem rossz de nem lesz a kedvencem, erről már írtam is egy külön posztban. Valamivel már jobb a hajam állapota de minden panaszom nem szűnt meg. Lehet hogy fogok adni neki még egy esélyt és újra vásárolom, mert azért kell egy kis idő neki hogy hasson.
Az extra ápolást hajpakolással, balzsammal, olajjal adom meg a hajamnak, néha pedig ha szeretnék egy kicsit rendezettebb frizurát, akkor hővédővel is befújom. Kezdjük is ezzel a sort!

A Tony&Guy hővédője már jó rég óta megvan, egyszerűen nem akar elfogyni, pedig régebben hetente vasaltam a hajam ahhoz pedig mindig használtam. Na mindegy, legalább nem kell újravenni, főleg mert már nem is gyártják azt hiszem. Olcsónak sem mondható, én 3000 Ft körüli áron vettem anno, de ez az egyetlen termék ami működik a hajamra! Csodás fényt ad a hajnak és az illata is mennyei - ráadásul sokáig meg is marad a hajon. 3-4 fújást szoktam tenni a hajam alsó kétharmadára, a hajtövekre nem mert úgy vettem észre hogy nehezíti és zsírosítja azt. Sokszor használom simán csak hajszárításhoz is, mert nem lesz utána a hajam olyan "zizi", nem száll össze-vissza :)

A Kallos jasmine hajpakolásról már írtam ITT és a véleményem azóta sem változott. Igazából csak a kifésülésen segít de más egyéb jótékony hatása nincsen. Még jó hogy a kis kiszerelést vettem meg belőle. Nem tudom hogy fogok-e még más fajtát kipróbálni tőlük mert most inkább elhasználom az Alterra sárgabarackos balzsamát, így visszanézve október óta használom ezt a kettőt felváltva, jó sokáig bírják! Erről is írtam már külön ITT, a véleményem továbbra is pozitív vele kapcsolatban, szeretem. Olyan jó puha lesz tőle a haj és az illata is kellemes.
Az a pici üveg az Alterra-tól balra a Schwarzkopf Bonacure hajkúra - ami egy szárazolaj és még az első Pixibox-ban volt. Nagyon rég szerettem volna már kipróbálni valamilyen olajat, elsősorban a hajvégekre, de valahogy tartottam tőle...Ez viszont egy álom! A hatása tényleg szemmel látható, még a töredezett hajvégekkel is csodát tesz, az illatáért is odavagyok! Pár csepp van már csak belőle és kerestem drogériában de nem találtam sehol, ezért próba szerencse alapon megvettem a L'oreal Elseve selymes olajat ami igazából jó, de nem ér a nyomába.
A hajformázás nálam két "eszközben" merül ki. Az egyik egy ősrégi hajvasaló amit kb évente egyszer ha használok, nem szeretem már ilyen hatásoknak kitenni a hajam. A másik dolog amit használok, azok a hajgumik. Igen, ezeket is formázásra használom: mosás és szárítás után picit kifésülöm a hajam és ezekkel a puha gumikkal összefogom, egymás után kb 10 darabot teszek a copfba. Ettől reggelre szép rendezett lesz a frizurám, nem lesz olyan egyenes mint vasalóval, inkább olyan természetes esése lesz és nem lesznek szétálló hajvégek.
A plusz egy dolog pedig a Hair Revall kapszula, amiből már ez a második doboz. Már az "Elfogytak" posztban említettem hogy kipróbáltam már pár ilyen hajvitamint de eddig egyik sem használt. Viszont ennél már az első doboz elfogyasztása után is észrevehető a pozitív változás. 40 darab kapszulát tartalmaz a doboz, én napi egy kapszulát szedek belőle, a belül lévő tájékoztató szerint lehetne napi kettőt is, de én maradok az egynél. Eddig a hajamnál vettem észre a javulást kevésbé hullik, és akkor is inkább csak hajmosáskor. Ezek a bogyók rendkívül büdösek és a bőséges folyadékkal történő bevételt is komolyan kell venni. Legalább is nekem, mert volt hogy egy korty vízzel küldtem le és 5 perc múlva furcsa szájízt produkált.....
A körmeim is elkezdtek nőni, de rajtuk tényleg csak most, a másfél doboz elfogyasztása után tapasztalok bármi változást. A bőrömre pedig úgy látom nem volt hatással. Bevallom az összetevők közül csak párnak néztem utána, igazából szinte mind rémlik a többi hasonló készítmény dobozáról. Szóval, aki szeret ilyen vitaminokkal próbálkozni annak bátran ajánlom, főleg ha a többi (Revalid, Biovane) készítmény nem bizonyult hatásosnak.

Ti próbáltatok már valamilyen hajvitamint? Ti milyen extrákkal kényeztetitek a hajatok?

3 megjegyzés:

Thündérke írta...

Ezek közül csak a syoss sampont használtam, eleinte nagyon bevált nekem is, istenítettem, aztán valahogy ráunt a fejem/hajam, és viszketett, korpás lett, mint neked :D . Hamarosan én is írok az általam használt termékekről ! :) Örülök, hogy semmi sem egyezik, így lehet egymástól tippeket venni! :)

Anett írta...

Thündérke: a sampont egyébként sajnálom, mert az első két flakonnal annyira boldog voltam, aztán a harmadikat már nem bírta a fejem... Akkor majd várom a posztod, kíváncsi vagyok Te miket használsz :)

orchidea711 írta...

Meg fogtok lepődni,a korpa nekem úgy múlt el,hogy bekentem a homlokom fölötti részt sötétkék kerek tégelyes Neutrogena testápolóval(300ml-es) egyik este,meg a fejtetöre is kentem mindenfelé,és másnap délután lemostam,ezt kb 3-4szer megismételtem és azóta sem jött vissza a korpa,nem mellesleg a legjobb testápoló a Neutrogena sötétkék tégelyese meg a Sensitive pumpás változata.Az igaz,hogy a csak az Auchanban kapható L'oreal Elseve fehér alapon rózsaszin flakonos( nem a tükörfényü de ugyanolyan illatú) korpásodás elleni samponjával kombinálom,de a lényeg hogy elmúlt a korpám.

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger