2012. november 27., kedd

Christmas is coming!

Elkezdtem már készülődni a karácsonyra természetesen én is, minden évben bővítem kicsit a karácsonyi dekorációk tárházát. A hétvégén sikerült beszerezni néhány igazi kincset, néhány valódi cukiságot!
 Sok helyen jártunk szombaton - Auchan, Aldi, Müller, Kik - de az igazi "csemegéket" meghagytuk decemberre. A kedvenceim ilyenkor az Ikea, Kika, Bauhaus áruházak, de a Bricostore-ba is be lehet ugrani ha van egy felesleges óránk és még bírja a lábunk :)

A karácsonyi időszakban nincs az a gyertya mennyiség amit elégnek tekintenék...néhányat már nem bírtam otthagyni, de azért visszafogtam magam mert az igazi Kánaán az Ikeában lesz. A lila gyertyák az adventi koszorúra lesznek, ha jól számoltam most vasárnap már meg is kell gyújtani az elsőt, így ezt már be kellett szerezni.
 Ezt a fém tégelyes illatgyertyát a Müllerben vettük, pontosabban párom nem tudta visszatenni a polcra mert komoly függőséget okozott nála az első szaglásra így meg kellett venni. Eszméletlen ez az illat, igazi sütemény...:)
 Ha már gyertya akkor kell valami gyertyatál is. Ilyen négyszögletes kis tálakat már amúgy is régóta szeretnék mert szerintem nem csak karácsonykor lehet hasznosítani, ha vége az ünnepeknek lehet hogy cukorkát fogok rajta tárolni. Egyébként nincs kizárva hogy több méretet be fogok még szerezni ilyenből, mert nagyon olcsók voltak az Auchan-ban, ez a pici volt 150 Ft.
 Nem maradhatott ki idén sem a kis dobozka gyűjtemény amit szintén az adventi koszorúra szánok díszítő elemként, a dobokkal még nem tudom mi lesz. Sajnos a Müllerben annyi csodás édesség van... ezeket a pici télapókat és a bonbon válogatást szintén páromnak köszönhetem, nem bírta visszatenni őket a polcra. Azt mondta soha többet nem jön be velem a Müllerbe...
 Ezek a télapó figurák tényleg nagyon szépek, amúgy is szeretem az ilyen kis figurákat, főleg ha azok szépek is. Remélem finomak is :)
A szalagok szintén fogyóeszköznek számítanak ünnepekkor, kellenek majd ajándékot csomagolni és hát az adventi koszorúra is persze - erre a célra a vékony ezüst színűeket szántam, amit azt hiszem 150 Ft/db áron vettem az Auchanban. Tavaly ezekkel nagyon megjártam mert már csak a Bricostore-ban találtam horror áron, pedig a koszorún ez az egyszerű is szépen mutat majd masniként.
 Szaloncukrok. December 1-től már nem eszünk itthon édességet, csak szaloncukrot. Tudom ez is édesség, de értitek mire gondolok :) Mindig van otthon pár fajta, egy kis tálra kirakva díszíti is a nappalit. Sok fajtát és ízűt kipróbáltunk már, most kezdetnek egy Bonbonetti és egy Stühmer jött haza, Bonbonettit már próbáltunk csak más ízben, nem volt rossz, mindkét ízvilága nagyon jól hangzik, alig várom december elsejét, akkor mindkettőre rávetem magam.
 A karácsonyi süteményestál az az állatfajta amire mindig is vágytam de valahogy sosem vettem. Idén ennek is eljött az ideje, azért egész más lesz erre kitenni a finom bejglit mint egy sima "kék tálcára". Szeretem az ilyen apróságokat, emelik az ünnep fényét, pedig tényleg csak egy apróságról van szó.
 A végére hagytam a szívemnek legkedvesebbet, szarvasos-hópihés polár takaró és hozzá illő kispárna. Nagyon puha és nekem nagyon tetszik :) karácsony este, süti, bor...puha takaró, egy jó film...jajjdevárom!

Ti mivel készültök a karácsonyra? Vagy még korainak tartjátok? Megvan már otthon minden apróság ami emelheti az ünnep fényét? :)

18 megjegyzés:

PAncsi írta...

Korai? Áá dehogy :-)
Már hetek óta nézegetem(és vásárolgatom)a karácsonyfadíszeket :-)
Hétvégén is jött haza két kézzel készült angyalka az ökovásárból
Tegnap pedig elkezdtem finom adagolva kipakolni a karácsonyi dekorációt: nagyon sok van belőlük, most a fa és gipsz képekkel kezdtem.
A párom mindig morog, így lassan adagolva, napról napra kerülnek elő a dobozokból a díszeim.

Thimmyke írta...

Potn ma vettem én is lila gyertyákat adventi koszorúhoz. =) SZerintem holnap neki is látok elkészíteni a lila-ezüst koszorúcskámat. Én idén készítek először... Nem is értem eddig miért maradt ez ki nálam. :D

Anett írta...

PAncsi: jó a taktikád, azt hiszem én is fokozatosan fogom adagolni a karácsonyi díszítést! :)

Thimmyke: szuper programod lesz holnapra! Én tavaly készítettem először és annyira jó volt! Vigyázz mert ha egyszer elkezded már lehet hogy nem fogsz tudni leállni és évről-évre mindig magadnak akarod majd elkészíteni, mert annyira jó móka! :D

E73 bioarcapolas blog írta...


Mennyi szépség, micsoda hangulatdopping :)
A túros-citromos szaloncukrot még nem ismerem, de jól hangzik és a csomagolás is szép, igen ez is számít :D

A takaró, kispárna is jópofa.
Adventi koszorút mindig venni szoktam, ilyen kézügyességgel megáldva ne csodálkozzatok rajtam :D

Barta Veronika írta...

azatakaró *.*

Eni írta...

Wáó öröm volt nézni ezt a sok szép dolgot! :)

Thündérke írta...

A takaró annyira cuki :)

Rami írta...

úúúúúúúúú,mindentetszik.
karácsooooooooooooony,várlak!

samelike írta...

Imádom ezt a bejegyzést, hol ájuldozom hol a nyálam csorog! Én tegnap előtt készítettem el az adventi koszorúnk illetve a héten még egy ajtódíszt is szeretnék ha belefér időben.
A takaró az valami csuijó, nagyon tetszik. A Müleres sztorin felröhögtem, annyira ismerős nálunk is ez szokott lenni- tegnap a Milka akciót használtam épen ki rendesen...

dyna írta...

tavaly vagy 10 stühmer szaloncukink volt, az árkádban lehetett kimérve venni és első nap vettem mindenből kettőt, végigkóstoltuk a kínálatot és a szimpikből vásároltam be aztán (picit túl jól is, mert nemrég csócsáltam el az uccsó darabot, de vagy 2,5 kilót vettem, nem is értem, hogyan). a gesztenyés volt a nagy kedvenc, de ez a karácsonyi ízű is finom. (tavaly ez volt a lila csomijú)
müllerben szerintem nincs olyan ember, aki icipicit is ne bűnözne. én sosem jövök ki csak azzal, amit szeretnék. nagyon sok csoki, keksz és rágó csak ott kapható és nem lehet nemet mondani. a pasi azt mondta, h ha neki vagy nekünk egyszer gyerekünk lesz az a gyerek biztosan soha nem léphet be a müllerbe, tiltott terület lesz számára. :)) (én nagyon jót vigyorogtam ezen)
én is vettem olyan zacskós csoki figurákat még 3 hete, télapósat meg hóembereset, nagyon cukik voltak.

mindjárt december, úgyhogy ezt még én sem érzem korainak, pedig én nem vagyok ilyen nagy karácsonyos. illetve "gyakorló" háziasszonyként vagy miként is tudhatjuk, h a tuti dolgok dec. elejére-közepére simán elfogynak, és a fene akar következő karácsonyig ácsingózni utánuk... :)

Anett írta...

dyna: köszi a tippet, a gesztenyést tuti kipróbáljuk. Valahol láttam én is kimérősen, talán a Westendben - jó ötlet hogy mindenből venni kell két darabot :D Egyébként sokszor megjártam már azzal a hozzáállással hogy csak közvetlen karácsony előtt veszek meg dolgokat, pl ugye a szalagok, de addigra már csak vagy a nagyon drága vagy a nagyon csúnya cuccok maradtak meg. Így inkább már november végén megveszek mindent :D

Andrea írta...

Szia !

Azt a tündéri takaró-párna kombót hol és kb mennyiért lehet beszerezni ??? Kelllkelkelkel :)

Anett írta...

Andrea: örülök hogy tetszenek :) Az Auchanban vettük őket, párna kb 1000 Ft, a takaró pedig kb 1300 Ft. A takaró mérete még érdekes lehet Neked, 150x125 cm és volt több mintában is :)

Andrea írta...

Jajj nagyon szépen köszönöm :)

Elíz írta...

Jajj de édes minden! :) Nekem is kéne koszorút csinálnom vagy vennem már :o

Andus írta...

Az igen, jól feltankoltál.:) A takaró nagyon tetszetős, a párnát viszont szerintem nem tudnám úgy kihasználni...Nem akartam elhinni, hogy az Auchanban lehet ezt kapni. Ilyen jó cuccokra nem emlékszem X év távlatából..rég voltam a ruha, és egyéb részlegen látszik. :D

Anett írta...

Elíz: próbáld ki a készítést, nagyon jó szórakozás :)

Andus: karácsonykor kitesznek magukért amúgy én is ritkán járok azon a részlegen!

Névtelen írta...

Mennyi cukiság :) A takaró ás a párna áhh kellkell nekem is :D

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger