2012. február 6., hétfő

Valentin nap kicsit másképp #1

Nem vagyok egy Valentin nap fan, nem vágyom luficsokorra sőt szív alakú bonbonkára sem. Nem szoktunk nagy ünnepléseket csapni ilyenkor, max egy esti filmezés - borozás és ennyi. Persze ha befigyel egy doboz bonbon nem írom rá hogy "Vissza a feladónak" :)

Ez a bejegyzés azoknak fog elsősorban szólni akik ismerik a párjuk ízlését alaposan (vagy nem félnek rákérdezni) most ugyanis azt mondom hogy legyen olyan a sminkünk Valentin napon, amilyenben a párunk leginkább szeret látni minket. Ha ez a vörös rúzs vagy éppen a 'no-makeup' akkor legyen az! Hiszen az a lényeg hogy a közös ünnepen - ha már megtartjuk - akkor tegyünk a párunk kedvére. Végül is gondolom senki nem főz ünnepi vacsorára kelkáposzta főzeléket ha azt a Kedves nem szereti :)
Szóval én már tudom milyen sminket szeret rajtam látni a párom - szerencsére ugyanazt amit én is nagyon szeretek - ez mégpedig a füstös smink! Legyen jó szemhangsúlyos a smink, babarózsaszín pofi és világos rózsaszín rúzs/szájfény. Ám legyen, bár elég régóta keresgélek jó videót a füstös smink elkészítéséhez, eddig valahogy egyik sem lett olyan amilyennek a vidiben láttam. De most találtam egy egész különlegest, ami a fekete alaphoz sötétbarnát és rózsaszínt is használ a szemen. Ezt próbáltam ki:
Annyit változtattam rajta hogy a "szokásos" alapnak én fekete szemceruzát is használtam. Nagyon könnyű elkészíteni, nézzük én hogy csináltam:

1. Alapozás: szemhéjra Elf szemhéjalapozó (az alsó szempillák alá is, mert a füstös sminknél lent is erős a kiemelés) , arcra Garnier BB krém. 


2. Egy fekete szemceruzával nagyjából megrajzoltam a smink körvonalát - a mozgó szemhéjon és a külső V-ben (ameddig a fekete szín fog menni) és ezt egy fekete szemhéjpúderrel elsatíroztam. Az alsó szempillák alatt is ugyanezt megtettem.


3. Barna szemhéjpúderrel a külső V-ben és a mélyítővonal fölött átmentem. Ettől kevésbé lesz sötét összhatása a sminknek. Majd egy kicsit fényesebb rózsaszínt vittem fel a mélyítő vonal fölé.


















4. Matt bőrszínnel eldolgoztam a szélső vonalakat, (nem kell fényes highlighter) illetve még egy kis világos fényes rózsaszínt is tettem oda ahol a barna végződik.


5. Eltüntettem a lehullott fekete festéket egy kozmetikai kendővel és egy világos korrektorral. Púdereztem és pirosítónak egy világos, kissé fényes rózsaszín pirosítót használtam.

6. Fekete szempillaspirált használtam. A belső szemzugnál csak egy rétegben, kívül viszont több rétegben vittem fel. Ugyanígy az alsó szempillákon is.



7. Rúzsnak egy nagyon világos rózsaszín rúzst használtam.

A végeredmény pedig ilyen lett:

Szerintem nem lett olyan durván erős a fekete, ez a barna-rózsaszín páros szépen lágyítja a fekete sötétségét. 

Ti szeretitek a füstös sminket? Otthon milyen smink a nagy kedvenc? :)

1 megjegyzés:

Thündérke írta...

Nagyon jól áll :$ szép alkalmi smink :)
barátom az erős tusvonal + sötétebb erőteljes színű rúzs kombót szereti rajtam :)

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger