2011. augusztus 3., szerda

Szemhéjalapozók tesztje

Csak röviden, mert már nagyon sok helyen volt erről szó, összefoglalom nekem milyen tapasztalatom van ezekkel a termékekkel kapcsolatban. A listát időrendben készítem, első amelyet legelőször próbáltam, és végül az amit még csak pár napja használok.

Róluk lesz szó:

1. Alverde: abszolút bukó. Vesztes. Nem vált be. Nem is ragozom tovább. 
2. NYX - Skin Tone árnyalatban: Szeretem, leginkább télen használtam mert egy kicsit "tömör anyag", kicsit zsíros érzetet kelt feltéve, én ecsettel vittem fel. Nagyon jól tapad rajta minden fajta szemhéjfesték. Por és pigment alá is használható önmagában is.
3. Elf Mineral: könnyű textúrájú, meleg időben ez a nagy kedvenc. Gyűrűsujjal vittem fel. Tartóssá teszi a sminket ez tény, de nem élénkíti annyira a színeket, így én tenni szoktam rá színes alapot is és erre kerül rá maga a festék. A krémes alapot is szépen megtartja.
4. Essence You rock! : ez is elég tömör, de könnyen eldolgozható. Nagyon szépen csillog, nem csillámos hanem inkább fényes, így ha szemöldökcsontig felviszem highlight már nem is szükséges. Ezt is gyűrűsujjal célszerű eldolgozni, így nehezebben "köt meg" :) Még csak kétszer próbáltam, két esős napon így nem tudom hogy teljesít 30 fokban.

A bázisok magukban


A teszthez egy régebbi Catrice szemhéjpúdert használtam, már csak azért is mert ez az árnyalat pont akciós most, így legalább aki még nem látta milyen is "élőben" az most megteheti. A 220-as Violent Violet árnyalatról beszélek (majd lesz vele smink is).

vaku nélkül - érdemes nagyítani!

Vakuval - ez is jobban mutat nagyban!
Összegzés:
Mint látható is a NYX nagyon szépen élénkíti a színeket. Tartós is, de olajos szemhéjra nem ő a legideálisabb, ahogy írtam is télen használtam leginkább. Az Elf ugyan nem élénkíti annyira a színeket, de simán megtart egy krémes alapot is, melyből ha színest használunk azzal élénkíthetjük a szemhéjpúdert. Az Essence is kellően jól teljesít ilyen téren, még egy kis fényt is ad, sajnos kánikulában továbbra sem tudtam tesztelni a tartósságát.

Van még jó pár márkának ilyen terméke, de egyelőre megelégszem ezzel a készlettel. Néha úgy érzem sosem fognak elfogyni....

1 megjegyzés:

Castia írta...

Nekem is túl sok van most szemhéjalapozóból. :( Tervezek is egy hasonló tesztet. Ezek közül az Elf Mineral van meg, teljesen ugyanez a véleményem, tök jól megtartja a sminket, de a színeket talán még kissé tompítja is, nem élénkíti. Az Art Deco a legrégebbi, még egy kicsi mindig van az alján, nekem az jól bevált. És van még az Urban Decay Primer Potion, ami a legjobb, de alig merem használni, nehogy elfogyjon. :) Ezenkívül van egy Elf Primer & Sealerem, na abból a primer rész semmire nem jó. Esetleg korrektornak, de a szemfesték úgy összegyűrődött, mintha ott se lett volna.

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger